mown

Yeni üye
19 Ocak 2018
6
0
0
(34) İstanbul Avrupa
Merhaba, unreal engine öğrenmeye başladım ve ilk fps template'ini derledim ancak klasör boyutu 700mb civarında. Derlediğim şey basit bir odadan ibaret, bir skybox ve bir silah modeli var. Buna göre bu boyut biraz büyük değil mi?

Package settingsden development yerine shipping buildi seçtim ama boyutta bir değişiklik olmadı. Sadece tek exe halin getirme şansım yok mu ve makul bir boyutta olması? Ben yaptığım ufak tefek şeyleri birilerine göstermek istiyorum, bu şekilde kimseye birşey gösteremem. Ufak boyutlu bir exe bir dll gibi basit bir halde dağıtım hazırlamam mümkün değil mi?

Edit > Project Settings > Packaging bölümünde Packaging sekmesinde(beyaz oka basıp detaylı ayarları açın) List of maps to include in a packaged build için paketlemek istediğiniz level'i gösterin, Create compressed cooked packages seçeneğini aktif hale getirin ve tekrar paketlemeyi deneyin.

Evet bu şekilde boyut baya azaldı, klasörlerin içinden bazı klasörleri siliyorum gene de çalışıyor bazılarını silince çalışmıyor, Oculus VR gibi bileşenlerin benim kıytırık projemde ne işi var anlamadım. Eklemek için map listesini açtığımda mapi dosya olarak soruyor ben onu nereden bulacağımı bilemedim. Bunaldım iyice :(

Ana klasörü rar ile sıkıştırınca da baya azalıyor %30a kadar düşüyor. Ben unity ile devam edeyim en iyisi.

Oyunu sıkıştırarak paketlemeniz oyunun first-loading time'ını etkiler(ve level loading time'ları), oyun içi performansa gözle görülür bir etkisi olmaz.

Pak dosyasının amacı şifrelenmiş olması ve Content dosyalarına yani uasset dosyalarına ulaşamamalarını sağlamak. Her level'ı paketlemede gösterip sıkıştırabilirsiniz.

chn' Alıntı:
dyanikoglu' Alıntı:
Oyunu sıkıştırarak paketlemeniz oyunun first-loading time'ını etkiler(ve level loading time'ları), oyun içi performansa gözle görülür bir etkisi olmaz.

Öyleyse mantık olarak level stream sürelerini de etkiler? (level geçişlerinde takılmalar görülür mü?)

Level streaming olması durumu hakkında yorum yapamayacağım, çünkü Unreal'de bu özelliği hiç kullanmadım.

Herkese merhabalar

UE4 yeniyim yazılan yerde göremedim
Rng4bn.jpg