leonscottkfm

Unreal MVP
31 May 2015
1,540
5
219
63
28
(34) İstanbul Avrupa
store.steampowered.com
Diyelim ki 2 saat bir projeyle çalıştınız ram doluyor. Kullanmadığı işlemleri geri boşaltmıyor. İşlemler orada durmaya devam ediyor. Siz 32 GB ram de alsanız 4 saat çalışırsanız o ram de dolacak. Alıyor ne var ne yok belleğe kalıyor öyle. Eskiden yaptığınız ve şeyleri hor şekilde kullandığınız şeyleri alıyor belleğe ve geri silmiyor. Bakın normalde küçücük bir map tasarlıyorum sil ekle işlemleri çok fazla yaptım diye hafızaya ala ala Ram belleği doldurdu şimdide geri bırakmıyor. Normalde o map o kadar ram yemiyor.

16 gb ramı tüketmiş direkt. 32 olsa onu da tüketir. 64 olsa onuda tüketir. Motor sistemi hor kullanıyor hiçbir optimizasyonu yok. Aynı şekilde 2 tane magascans modeli koyun projeye ekran kartının 6gb si kullanılıyor direkt şak diye.
8 GB kart var yetmiyor. Küçücük map tasarlıyorum 10 gb kullanım gözüküyor. Hem kartı hem ramı yok ediyor unreal.
Şu saatten sonra hiçbir şirket magascans ve metahuman ile oyun yapamaz bi 5 10 sene de yapamazlar bence. Nanite açıyorsun performans sağlasın diye bu sefer Vram gidiyor. Nereden tutsan elinde kalıyor. Öyle devasa oyunlar falan göremeyeceksiniz yani hepsi balon. Ark 2 çıksın bakalım pc ler nasıl cortluyor izleriz beraber . UE5 hala yarım kalmış bir motor. Vaad ettiği şeyler çok üst şeyler ama hiçbiri düzgün çalışmıyor şuan.

New home oyununu yaparken ben de zaman zaman 24gb kullanıma kadar çıktığını gördüm 32gb sistemde. Ama diğer projelerde 4-5gb kullanıyor. Ekran kartı da 3gb dan yukarı çıkmadı bende 6gb sistem var. Yaptığımız oyun kategorileri farklı olduğundan bilemeyceğim ama ben genelde 1k-2k texture ler kullanıyorum. Modeller max 15k poligonlu.

Editördeyken kullanıma giren tüm assetleri ram e yüklüyor. Kullanmadıklarını silmek faydalı olur. Ayrıca texture lerde texture ayarlarında max resolution a gözle görülür fark olmayana kadar düşürmek de faydalı olur sanırım. Bazı materyaller 512x512 çözünürlükte bile kamerayla dibine girince net gözüküyor. Normal ve diğer texture map leri renk texture ünden daha da küçüğe çekebilirsin çünkü göz onların netliğini daha zor ayırt eder.

Shipping build ile editörün ram kullanımları bir olmayacaktır.

Ram doldurma sebebi simulate ile çalışman, normal play tuşu ile çalışsan tüm adresler temizlenir ancak simulate ettiğinde editor tekrar bu ptr leri kullanmak için ram de tutuyor, editor ü kapat aç düzelir. ayrıca 16 gb ram ue5 için az, en az 32 tavsiye ediliyor ;)