SarpedCirak

Yeni üye
30 May 2016
13
0
0
(34) İstanbul Anadolu
Merhaba herkese. Normalde forum kurallarina uyan oncesinde adminlik ve moderatorluk yapmis olmama ragmen kendimi tanitmadan direk konu actim. Yeni evlenip tasindigimiz mahallede telefonun dandik 3g si disinda internet baglantim bulunmuyor maalesef. Kusuruma bakmayin lutfen. Belkide yanlis yere actim konuyu eger oyleyse ricam konunun dogru yere tasinmasi olacaktir. Soruma gelecek olursam internetteki tesla otomobil firmasinin yaptigi gibi projelerde yapilan ekranda belli kisma gelip bir animasyonu aktiflestirmek, modelin rengini degistirmek gibi interaktif islerin nasil yapildigi. E tusu ile ancak matinee de yapilan animasyonu verebiliyorum. Animasyonu mayada yaptim bitirdim ancak telefondan baktigim kadariyla bununla ilgili tutorial bulamadim. Bununla ilgili bildiginiz ders makale gibi birsey varsa paylasirsaniz cok sevinirim.

Merhabalar, aramıza hoşgeldiniz. 
Bahsettiğiniz interaktif olayları yapmak blueprint üstünden geçmekte. Material Instance ile materyal üstünde belirlenen parametreleri değiştirip; renk verebilir, roughness değeri olan kolayca parlaklık diyebileceğimiz bir değer üstünde oynama yapabilirsiniz. Örnekler arttırılabilir... Matinee veya Timeline kullanılabilir. 
https://answers.unrealengine.com/qu...nge-a-material-instance-parameter-on-a-b.html burada bulunan linkte @Jacky durumu güzel bir şekilde anlatmış.

Phyrexian cok tesekkur ederim cevabiniz icin. Bir sorum daha olacakti yardimci olabilirseniz cok mutlu olurum. Animasyon barindiran fbx dosyasini sadece belli bir tusa basildiginda aktif edebilir miyiz? Araba sahnesinden ornek verirsek kapilarin acilmasi kapanmasi gibi. Simdiden cok tesekkur ederim.

SarpedCirak' Alıntı:
Phyrexian cok tesekkur ederim cevabiniz icin. Bir sorum daha olacakti yardimci olabilirseniz cok mutlu olurum. Animasyon barindiran fbx dosyasini sadece belli bir tusa basildiginda aktif edebilir miyiz? Araba sahnesinden ornek verirsek kapilarin acilmasi kapanmasi gibi. Simdiden cok tesekkur ederim.
Level Blueprint üstünden bu şekilde yapabilirsiniz. Diğer türlü, karakter BP üstünden cast yapar; animasyonun oynayacağı actor'e ulaşır, oradan da animasyonu oynatabilirsiniz...

Ekli dosyalar

• playanimation.jpg
    playanimation.jpg
    72.1 KB · Görüntüleme: 15