TheCyberTR

Yeni üye
13 Eyl 2017
2
0
0
Belirtilmemiş
Öncelikle herkese merhaba. Forumda yeniyim. Ben Oyun yapımına başlamak istiyorum.
Kendim Unity oyun motoru ile deneyimim oldu. Basit First Person Shooter tarzı bir oyun yapmıştım.
C++ dilini öğrenmeye çalışıyorum. Aynı zamanda bu işi ileride meslek olarak ta yapacağım.
Oyun Programlama sektörüne gireceğim. Her neyse lafı fazla uzatmadan soruma geçeyim.

Unity İle Devam mı etmeliyim yoksa Unreal Engine mi kullanmalıyım.
Grafikler olarak Unreal güzel gözükmektedir. Unity grafik konusunda geride gibi gözüküyor.
Unreal in de Unity gibi ücretsiz sürümü var mıdır ? Ayrıca build ederken lisans sıkıntısı çıkarır mı ?

TheCyberTR' Alıntı:
Öncelikle herkese merhaba. Forumda yeniyim. Ben Oyun yapımına başlamak istiyorum.
Kendim Unity oyun motoru ile deneyimim oldu. Basit First Person Shooter tarzı bir oyun yapmıştım.
C++ dilini öğrenmeye çalışıyorum. Aynı zamanda bu işi ileride meslek olarak ta yapacağım.
Oyun Programlama sektörüne gireceğim. Her neyse lafı fazla uzatmadan soruma geçeyim.

Grafikler olarak Unreal güzel gözükmektedir. Unity grafik konusunda geride gibi gözüküyor.
Unreal in de Unity gibi ücretsiz sürümü var mıdır ? Ayrıca build ederken lisans sıkıntısı çıkarır mı ?

Merhaba, oyun programlama sektörü diye bir şey yoktur. Oyun geliştirmek genellikle insanları eğlendirmek için var olan bir eğlence sektörüdür. Oyun programlama/programlayıcı, oyun geliştirmenin pozisyonu veya dalıdır. Unreal ve Unity motoru arasıdaki farklar açıkçası

Unreal öğrenmesi Unity göre daha zordur. Hobi olarak uğraşacaksınız Unity ile başlamak en iyisi.
Unity 2B ve mobil oyunlar için daha kaliteli imkanlar sunar.
Unity topluluğu daha aktif fakat kaliteli geliştirici sayısı az.
Unity ile prototip oluşturmak ve yaratmak daha kolaydır. Unity oyun motoru C++ ile kodlanmıştır.
C++ dilini bilmek ve uygulamak C# göre daha zordur.
Unreal 3D oyunların gerçekçiliği yansıtmada daha kolaydır.
Unreal Engine blueprint sistemi sayesinde çok kolayca prototip oluşturabilirsiniz. (Unity için de bu geçerli fakat assetstore'dan ürün olarak 65$ değerinde FlowCanvas satın almanız gereklidir.)
Unreal Marketplace nitelik olarak daha kalitelidir. 
Unreal Engine kaynak koduna erişebileceğin bir yazılımdır. Github üzerinden "clone" edebilirsiniz.
Oyun geliştirme işlerine yeni kavramlar Unreal Engine ile gelir. Bir çok yeni sıvama/oyun/animasyon tekniklerini kolayca projenize aktarabilirsiniz.

Devam konusunda bu sana kalmış açıkçası oyun motoru çok önemli bir parça değildir. İyi oyunlar kaliteli geliştiriciler tarafından yapılır. Önemli olan kaliteli bir geliştirici olmak.

[UETR]Khubur' Alıntı:
TheCyberTR' Alıntı:

Merhaba, oyun programlama sektörü diye bir şey yoktur. Oyun geliştirmek genellikle insanları eğlendirmek için var olan bir eğlence sektörüdür. Oyun programlama/programlayıcı, oyun geliştirmenin pozisyonu veya dalıdır. Unreal ve Unity motoru arasıdaki farklar açıkçası

Unreal öğrenmesi Unity göre daha zordur. Hobi olarak uğraşacaksınız Unity ile başlamak en iyisi.
Unity 2B ve mobil oyunlar için daha kaliteli imkanlar sunar.
Unity topluluğu daha aktif fakat kaliteli geliştirici sayısı az.
Unity ile prototip oluşturmak ve yaratmak daha kolaydır. Unity oyun motoru C++ ile kodlanmıştır.
C++ dilini bilmek ve uygulamak C# göre daha zordur.
Unreal 3D oyunların gerçekçiliği yansıtmada daha kolaydır.
Unreal Engine blueprint sistemi sayesinde çok kolayca prototip oluşturabilirsiniz. (Unity için de bu geçerli fakat assetstore'dan ürün olarak 65$ değerinde FlowCanvas satın almanız gereklidir.)
Unreal Marketplace nitelik olarak daha kalitelidir. 
Unreal Engine açık kaynak bir yazılımdır. Github üzerinden "clone" edebilirsiniz.
Oyun geliştirme işlerine yeni kavramlar Unreal Engine ile gelir. Bir çok yeni sıvama/oyun/animasyon tekniklerini kolayca projenize aktarabilirsiniz.

Devam konusunda bu sana kalmış açıkçası oyun motoru çok önemli bir parça değildir. İyi oyunlar kaliteli geliştiriciler tarafından yapılır. Önemli olan kaliteli bir geliştirici olmak.
Tekrardan , merhaba.
Güzel yorumunuz için teşekkür ederim.
Dediğiniz gibi oyun programlama sektörü yoktur , Bunu biliyordum.
Oyun yapmak kolay değildir bunu zaten biliyorum. Araştırmayı seven birisiyim.
Ayrıca zor olan güzeldir bana göre. Mobil oyun yapmayı ileride düşünebilirim.
Şuanlık öyle bir fikrim yok. Unreal indirmeye başladım. İnşallah güzel projeler yapabilirim.
Bir soru daha soracağım;
Unreal de bir first person shooter tarzı oyun yaparsak,
boyutu Unity'e kıyasla daha mı büyük olur ? Yoksa aynı mı sayılır ?

Tekrardan teşekkür ederim. :)