beytullahbayram

Yeni üye
9 Ara 2021
15
-1
0
(14) Bolu
harita tasarımı konusunda ders videoları izliyorum onların yaptıklarının grafiği iyi oluyo hep ışıklandırmadan dolayımı ben direk unreal da proje açıp ufak harita tasarlıyorum çimen ağaç ev falan sahnemin daha gerçekçi gözükmesi için ne gibi şeyler eklemeliyim

Kullandığın texture en büyük etken bu konuda. İyi ve kaliteli texturelere sahip assetler kullanmalısın. Ayrıca ışıklandırmada da ue5 kullanıyorsan sky athmosphere directional light, sky light, expo. hight fog, volumetric clouds ile SSGI ya da Lumen kullanırsan ışıklandırma iyi olur.  sky athmosphere directional light, sky light, expo. hight fog, volumetric clouds aralarında bağlantılı ve bazı ayarları değiştirmen gerekiyor birbiri ile çalışması için. Youtube a sky athmosphere diye aratırsan bulursun. Gerçekçilik için en gerekli şeylerden biri ambient occolusion dur. Lumen ve ssgi kullanırsan post process ile ambient occolusiona baya bir hükmedebilirsin. Özellikle ağaçların yapraklarının arasının gölgeymiş gibi görünmesini sağlayabilirsin gerçekçilik katıyor.

Tabi bunların çoğunu yeni başladığın için anlamayacaksın, zamanla öğrenilen bir şey bu hele ki artistik yetenekler..