leonscottkfm

Unreal MVP
31 May 2015
1,540
5
219
63
28
(34) İstanbul Avrupa
store.steampowered.com
Daha önce birkaç multiplayer projesi denemiştim. Genellikle Steam üzerinden SteamSubSystem kullanarak yaptığım klasik çalışmalardı.
Ve hepsinden de olumlu sonuç alıyordum.

Fakat Unreal Engine 5 Sürümünde hiçbir şekilde Session kurulamıyor. İsterseniz deneyin , engine.ini ye subsystem kodunu yapıştırıyorum en alta.
Steam Subsystem , Online Subsystem pluginleri ise aktif.
Tek yaptığım şey Create session eklemek ve ardından projeyi paketliyorum (development,shipping) hiç farketmiyor. Açıyorum uygulamayı , steam arayüzü geliyor fakat sezon kurulamıyor...
Paketlemeden editör üzerinden denediğimde olumlu sonuç alıyorum, hem kuruluyor hem de katılınıyor.

Öncelikle merhabalar, açıkcası Unreal Engine 5'te hiç denemedim. Ama zaten şuan ki sürüm erken erişim sürümü, bu gibi durumlar bana gayet normal geliyor. Unreal Engine 5'in tam sürümünün ön izlemesinin hazır olduğunu geçenlerde duyurdular. Böyle bir şey varsa bile yeni sürümde düzelecektir. Bu durumun olması gayet normal gibime geliyor şahsi fikrim.

İyi forumlar.

Onu indirince sorun düzelmiyor sizde var mı aynı sorun ? Ben şahsen tam sürüm çıktığında da düzeleceğini sanmıyorum.

EDİT: Steama gelin oyun ekle diyin kendi oyununuzu ekleyin sonra başlatın. İlk kez çalıştırmak için bir şey yüklenecek diyip yüklüyor daha sonrasında ise multiplayer denemesi yapabiliyorsunuz.

İşin garip yanı ise şu ::D steamsubsytem açmadım ve kodları girmedim ama yine de test ederken çalışıyor saçma bir şekilde.Fakat büyük ihtimalle arkadaşınıza verdiğinizde giremez.

EDİT2: Config dosyasına eklediğiniz APPID 480 ise hiçbir şekilde bağlantı sağlayamıyorsunuz , ben onu kafama göre 220 yaptım ve bağlantı sağlanıyor. Subsystem aktif.