Phyrexian

Admin
Yönetici
UETR
5 Şub 2015
799
206
43
Istanbul
www.unrealengineturkiye.com
Herkese merhaba arkadaşlar! Yeni Türkçe videolu ders ile karşınızdayım. Umarım bu videoda yapmış olduğum matinee ve blueprint örneği sizlerin işinize yarar.

[align=center]
Bu içeriği görmek için üçüncü parti çerezlerine izin vermeniz gerekli.
Daha fazla detay için çerezler sayfasını ziyaret edin.

Ders için teşekkürler.Blue print ile ilgili dersler hazırlayabilirsiniz.Karakter silah değiştirme-ates efeckti değiştirme ve oyuna bot ekleme gibi.Devamını bekliyoruz

b3l4tr1x' Alıntı:
Ders için teşekkürler.Blue print ile ilgili dersler hazırlayabilirsiniz.Karakter silah değiştirme-ates efeckti değiştirme ve oyuna bot ekleme gibi.Devamını bekliyoruz
Blueprint üstünden verilecek çok örnek var. Karakter / silah olayının mantığını anlatacağım. Bot eklemek olayına gelirsek; biraz geniş bir kavram. İleri derslerde yapay zekadan örnekler vereceğim.

Ders için teşekkür ederim. Zamanınızı ayırdığınız için ayrıca teşekkürler. İlk dersiniz ile başladım Unreal'a, bu sebeple birkaç küçük olayı bilmiyorum.

Bir sorum olacaktı;
Obje'nin Origin noktasını nasıl değiştirebilirim? (Kapı rotate olurken sol kısım ekseninde dönmesini istiyorum, bu sebeple gerekiyor) Bu ve bunun gibi ufak ayrıntıları öğrenmek için hangi ders sayfasını takip etmeliyim?

Teşekkürler.

flashci' Alıntı:
Ders için teşekkür ederim. Zamanınızı ayırdığınız için ayrıca teşekkürler. İlk dersiniz ile başladım Unreal'a, bu sebeple birkaç küçük olayı bilmiyorum.

Bir sorum olacaktı;
Obje'nin Origin noktasını nasıl değiştirebilirim? (Kapı rotate olurken sol kısım ekseninde dönmesini istiyorum, bu sebeple gerekiyor) Bu ve bunun gibi ufak ayrıntıları öğrenmek için hangi ders sayfasını takip etmeliyim?

Teşekkürler.
Unreal Engine Türkiye forumuna hoşgeldiniz,
Objeyi Content Browser'dan export ediniz ve 3ds max'te açınız, bu video sorununuza yardımcı olacaktır:

Çok teşekkür ederim. Yeni eğitim videosunu sabırsızlıkla bekliyoruz.

Başka bir trigger objesi ile açılan kapıyı tekrar kapatmak istiyorum. Nasıl yapabilirim? Aynı Matinee ile mi yapıyoruz?
Box ya da herhangi bir objem üzerindeki Materyal'in ebatını nasıl değiştiriyorum? (Duvar olarak kullandığım objedeki kiremitlerin yoğunluklarını, sayılarını değiştirmek istiyorum).

Soru ve önerilerimizi bu başlık altından mı yazıyoruz? Teşekkürler.

flashci' Alıntı:
Çok teşekkür ederim. Yeni eğitim videosunu sabırsızlıkla bekliyoruz.

Başka bir trigger objesi ile açılan kapıyı tekrar kapatmak istiyorum. Nasıl yapabilirim? Aynı Matinee ile mi yapıyoruz?
Box ya da herhangi bir objem üzerindeki Materyal'in ebatını nasıl değiştiriyorum? (Duvar olarak kullandığım objedeki kiremitlerin yoğunluklarını, sayılarını değiştirmek istiyorum).

Soru ve önerilerimizi bu başlık altından mı yazıyoruz? Teşekkürler.

Tek bir trigger objesi ile açılan kapıyı tekrar kapatmak için kullanacağınız blueprint yolu:
KapiAcilisKapilisBlueprint.jpg

Farklı triggerlar kullanarak kapıyı açıp / kapatmak için izleyeceğiniz blueprint yolu:
KapiAcilisKapilisBlueprint2.jpg

Diğer sorununuza gelirsek, objelerin texture boyutuyla oynamak için UV Mapping ile oynamanız gerekiyor modelleme programınızdan. BSP'ler üstünde değişim yapmanız için ise;
SurfaceBSP.jpg

Scale kısmını oynayarak istediğiniz boyutu verebilirsiniz.

Bu tarz sorularınızı Genel Sohbet & Tartışma alanına sorabilirsiniz aynı zamanda.

objeleri nasıl yapıyoruz ?

objeleri nasıl ve hangi programlarla yapabiliriz yardımci olursanız sevinirim

lütfen yardım edin ya nasıl obje yapıcaz

Merhabalar.. Bu konuda özellikle unreal engine ile akalalı Türkçe kaynak yok denecek kadar az. Umarım bu site faydalı bir kaynak olur.
Lakin anlayamadığım bir kaç nokta var. Kapı için diffuse ve normal texture'ları nasıl oluştu? 3dsMax'tan projemi export ediyorum. UE4'ten import ederken de sadece 3D yapılarım geliyor ve default materyallerim gözüküyor. Bu problemi nasıl çözebilirim?

hadwrf' Alıntı:
Merhabalar.. Bu konuda özellikle unreal engine ile akalalı Türkçe kaynak yok denecek kadar az. Umarım bu site faydalı bir kaynak olur.
Lakin anlayamadığım bir kaç nokta var. Kapı için diffuse ve normal texture'ları nasıl oluştu? 3dsMax'tan projemi export ediyorum. UE4'ten import ederken de sadece 3D yapılarım geliyor ve default materyallerim gözüküyor. Bu problemi nasıl çözebilirim?
Merhabalar, obje ve materyal ayrı parçalardır. Sizler, objeyi içe aktardığınız zaman materyalleriniz veya textureleriniz gelmez. Textureleri ayrı olarak içe aktarıp materyal oluşturduktan sonra objeniz üstünde kullanabilmeniz mümkün.
Diffuse ve Normal map olaylarını şöyle açıklayayım;
Diffuse: Base color yani ana renk.
Normal: Derinlik. Normal map'e sahip olan bir materyal kabartma uygulanmış gibi gözükecektir. Normal Mapping oluşturmak için ise; Photoshop üstünde Nvidia Normal Map Generator isimli bi' plugin kullanılıyor.

Kaan ÖZTÜZÜN' Alıntı:
Herkese merhaba arkadaşlar! Yeni Türkçe videolu ders ile karşınızdayım. Umarım bu videoda yapmış olduğum matinee ve blueprint örneği sizlerin işinize yarar.

[align=center]
Çok güzel bir anlatım siteyi bilmiyordum fakat bu videoyu izlemiştim. Bilgilisiniz böyle sizin gibi bilgili olan pek Türk game engineler ile ilgilenen kişiler yok. Öncelikle tek türk unreal sitesi ve çok iyi eger geliştirilirse gayet güzel olur.Ve bir sorum olacak bu kadar şeyi nasıl öğrendiniz mesela blueprint hakkındaki çogu şeyi biliyorsunuz silah eklemedir ışıklarla oynamadır vs vs

leonscottkfm' Alıntı:
Çok güzel bir anlatım siteyi bilmiyordum fakat bu videoyu izlemiştim. Bilgilisiniz böyle sizin gibi bilgili olan pek Türk game engineler ile ilgilenen kişiler yok. Öncelikle tek türk unreal sitesi ve çok iyi eger geliştirilirse gayet güzel olur.Ve bir sorum olacak bu kadar şeyi nasıl öğrendiniz mesela blueprint hakkındaki çogu şeyi biliyorsunuz silah eklemedir ışıklarla oynamadır vs vs

Merhaba! Unreal Engine Türkiye forumuna hoşgeldiniz öncelikle. Yani bilgilerim çok üst seviyede değil sanırsam, hala bilmediğim şeyler mevcut fazlasıyla, hala öğreniyorum. Ortalamanın biraz üstünde olabilir ama evet :) 4 yıl boyunca Unreal Engine 3 (UDK) ile çalıştım, Unreal Engine 4 çıkınca, Kismet ile Blueprint mantığı aynı olunca da alışmam fazla zor olmadı. Yabancı kaynaklar, özellikle UDN gibi web siteler kendinizi geliştirmekte çok faydalı olur. Amacım, yabancı kaynakların hepsini bu siteye geçirmek. Umarım, amacımda başarılı olur ve sizlere de biraz da olsa bilgileri aktarabilirim.

Uzun zamandır web siteye ders ekleyemiyordum, fakat şuanda çekimlere başladım. En yakın süre içerisinde sizlere yeni dersleri sunacağım;

İyi forumlar dilerim! 
Kaan ÖZTÜZÜN