Orhun

Yeni üye
30 Tem 2016
4
0
1
(35) İzmir
Merhaba arkadaşlar,
Unreal engine 4'e giriş yapacağım.Fakat kurulumda 9 gb civarında veri indirmek gerekiyor.İleride bilgisayarımıza format attığımızı yada yeni bir bilgisayara geçtiğimizi düşünelim tekrar bu kadar veriyi baştan indirmek hiçte pratik değil.

Unreal engine 4'ü kurduktan sonra yedeklemenin özel bir yolu,seçeneği var mı yada basitce inen verinin bulunduğu klasörü kopyalasak yeterlimidir.
Teşekkürler.

Kendi sorduğum soruya kendim cevap vereceğim :)

İkinci bilgisayarıma ue4 kurmam gerekiyordu.Ana makineme  UE4'ü zaten kurmuştum.

-Önce Ana makinamdaki C:\Program Files (x86)\Epic Games klasörü içindeki 4.12 klasörünü bir güzel harici hddye kopyaladım.
-İkinci bilgisayara geçip ue4 sitesinden indirdiğim EpicGamesLauncherInstaller .msi dosyasını kurdum.
-Kurulumdan sonra masaüstümde oluşan Epic Games Launcher'ı çalıştırıp UE4'ün en son versiyonunu "install" dedim.

-Yükleme devam ederken C:\Program Files (x86)\Epic Games klasörünü açtım, download %1 seviyesindeyken 4.12 klasörü oluştu.
-Download'u pause yaptım ve engine kurulumundan çıktım.
-C:\Program Files (x86)\Epic Games içinde oluşan 4.12 klasörünü sildim yerine taşınabilir hdd'deki 4.12 klasörünü olduğu gibi kopyaladım.(Toplamda 10 gb civarı yer kaplıyor)
-Masaüstünde Epic Games Launcher'ı  tekrar çalıştırıp %1 de pause yaptığım UE4 yüklemesini devam ettirdim.
-Kısa bir bir bekleyişten sonra yükleme sayacı hızlandı, installing yazısı "verifying" olarak sonrasındada "presequite" olarak değişti.10-15 dk içinde kurulum bitti.