Scream

Yeni üye
25 Tem 2015
21
0
0
(10) Balıkesir
Unreal Engine 4'te indirdiğim objelerin textureları gözükmüyor.

Resimler

Böyle olması gerekirken

9LQ7J9.jpg

Böyle oluyor

bbr1lZ.jpg

Birde ben bu dosya uzantılarından hangisini indirmem gerekiyor?

aELA45.jpg

Bu son soru pivot noktası obje ile çok uzak yerleştirme yaparken çok zahmetli oluyor. Pivot noktasını nasıl değiştirebilirim?

X40Go5.jpg

Öncelikle, dosya formatlarından .max uzantısını indirirseniz; 3ds max üstünde açabilirsiniz. Max uzantısını direk olarak Unreal Engine 4'e import edemezsiniz, fbx / obj / ase gibi formatlarda export edip kullanabilirsiniz tabii. 
.obj uzantısını rahatlıkla import edebilirsiniz.

Diğer sorunuza gelecek olursak, objeyi import ederken "Import Materials & Textures" işareti büyük ihtimal seçiliydi fakat textureleri bulamadığından dolayı sadece basit bir parametre ile materyal oluşturmuş durumda. Texture dosyaları ayrı olarak verilmediyse, büyük ihtimal max dosyasının içerisinde gömülü olan .fbm klasöründe textureler çıkar. 

Beklentilerinize gelecek olursak; textureleri import etseniz bile bu görüntüyü alamazsınız. Örneğin, Camın opaklığını / fresnel / roughness vb. gibi parametreleri el ile ayarlamanız gerekiyor. Denemek ve incelemek için Starter Content içerisinde "Glass" adında bir materyal var. Objenin material elementlerinden deneme / yanılma yolu ile glass materyali verip kontrol edebilrisiniz.

Phyrexian' Alıntı:
Öncelikle, dosya formatlarından .max uzantısını indirirseniz; 3ds max üstünde açabilirsiniz. Max uzantısını direk olarak Unreal Engine 4'e import edemezsiniz, fbx / obj / ase gibi formatlarda export edip kullanabilirsiniz tabii. 
.obj uzantısını rahatlıkla import edebilirsiniz.

Diğer sorunuza gelecek olursak, objeyi import ederken "Import Materials & Textures" işareti büyük ihtimal seçiliydi fakat textureleri bulamadığından dolayı sadece basit bir parametre ile materyal oluşturmuş durumda. Texture dosyaları ayrı olarak verilmediyse, büyük ihtimal max dosyasının içerisinde gömülü olan .fbm klasöründe textureler çıkar. 

Beklentilerinize gelecek olursak; textureleri import etseniz bile bu görüntüyü alamazsınız. Örneğin, Camın opaklığını / fresnel / roughness vb. gibi parametreleri el ile ayarlamanız gerekiyor. Denemek ve incelemek için Starter Content içerisinde "Glass" adında bir materyal var. Objenin material elementlerinden deneme / yanılma yolu ile glass materyali verip kontrol edebilrisiniz.

Admin hızır gibi yetiştin çok sağol senin video rehberin sayesinde ampulu ışık yanıyormuş gibi yaptım onun içinde çok sağol  :D

Çok ufak bir sorun kaldı cam mataryelini atıyorum ama objenin her tarafı cam oluyor yuvarlak kısmı cam yapamadım bir türlü hadi bunu da bir çözüver.

1dLlAb.jpg

v4bvBD.jpg

Örneğin üst kısmın materyal id'si ile cam olan kısmın materyal id'si aynı. Bunun için maskeleme mantığı ile ya UV çıkartmanız lazım ya da modelleme programı üstünden farklı bir materyal id oluşturmanız lazım. Tabii cam materyali devreye girdiği için maskeleme pek mantıklı olmaz.

Veee. Zafer. Başardım. Admin sen olmasaydın asla yapamazdım tekrar tekrar çok çok teşekkür ederim. Nasıl mutlu oldum yani anlatamam.  :D  :p 

3o74n9.jpg

Yapamayanlar bu video ile yapabilir çok sağol admin +rep verdim  :D

O cam olacak kısmı videodaki adımları izleyerek ayırdım.

Bu içeriği görmek için üçüncü parti çerezlerine izin vermeniz gerekli.
Daha fazla detay için çerezler sayfasını ziyaret edin.