oguz-ulku

Yeni üye
12 Ağu 2015
33
5
0
33
(34) İstanbul Avrupa
Merhabalar Arkadaşlar. :)

Yaklaşık iki haftadır ders çekemedim pek fırsatım olmadı. O yüzden pek kusuruma bakmayın arkadaşlar :) Yine bir ders çektim devamı gelecek .. Umarım beğenirsiniz ve faydalı olur .. İyi seyirler arkadaşlar..  :) ;)

Bu içeriği görmek için üçüncü parti çerezlerine izin vermeniz gerekli.
Daha fazla detay için çerezler sayfasını ziyaret edin.

Merhabalar, ders için teşekkürler. Emeğinize, zamanınıza sağlık. FPS karakter değiştirme konusunda bir şey danışacaktım. Daha önceki Ue4 sürümlerinde MixamoFuse'un hazır karakterlerini çok rahat ekleyip iskelet kısmını uyumlu hale getirebiliyordum (Çok yeniyim, ve 1.5 Ay kadar ara vermek zorunda kaldım, ekran kartımda problem vardı. Dün başladım tekrar). Şuan 4.9.1 sürümünü güncelledim. İnfinity Blade'in hazır sunduğu karakterler dahil olmuş. Fakat onları projeme import edince "default pawn class" kısmında import edilen karakterler görünmüyor o sebeple ekleyemedim. Şuan bunları yazarken sizin yaptığınız şekilde denemeye devam ediyordum ve oldu (Anim to play kısmında aktarılan karakterlerin animasyonları görünmüyordu). Şuan istediğim karakterlerin iskelet sistemi aktif oluyor (Ama hâlâ default pawn class kısmında görünmüyor). Zıplama animasyonu bile ekledim.

Şuan tek sorum (Third Person Örneğini Açtım); Yürüme kısmı animasyonunu aktif hale getirmek için blueprint sayfasında hangi eventi kullanmam gerekiyor? Teşekkürler tekrar, ben araştırmaya devam ediyorum.

Merhaba :) Öncelikle yorumların için teşekkür ederim :)

TPS karakterin yürüme koşma animasyonu için size şu dersi buldum umarım yardımcı olur. olmaz ise bende size yardım etmeye çalışırım. :)

Bu içeriği görmek için üçüncü parti çerezlerine izin vermeniz gerekli.
Daha fazla detay için çerezler sayfasını ziyaret edin.

Şu anda anca izleyebilme fırsatı buldum.

Oyunda aldığın fps biraz düşük,1-2 grafik ayarını kısman gerek.

Akıcı bir video her zaman daha iyidir.

Ve takıldığım bir nokta var:

İnteger bir değeri equal yapıp çıkışına not bağlamak biraz saçma.

Equal nodesinin çıkışını bağladığınız branchin false pinini kullanabilirsiniz,bunun yanında NotEqual diye bir node de bulunuyor.

Bunlar zamandan vs. tasarruf.

Diğer bir tavsiye ise gate,doonce gibi nodeler kullanman.

Bunlar sayesinde hem daha hızlı yaparsın,hemde değişken bölümü karışmaz.

Bunların hepsi tavsiye,eline sağlık tekrardan :)

SoloWarrior' Alıntı:
Şu anda anca izleyebilme fırsatı buldum.

Oyunda aldığın fps biraz düşük,1-2 grafik ayarını kısman gerek.

Akıcı bir video her zaman daha iyidir.

Ve takıldığım bir nokta var:

İnteger bir değeri equal yapıp çıkışına not bağlamak biraz saçma.

Equal nodesinin çıkışını bağladığınız branchin false pinini kullanabilirsiniz,bunun yanında NotEqual diye bir node de bulunuyor.

Bunlar zamandan vs. tasarruf.

Diğer bir tavsiye ise gate,doonce gibi nodeler kullanman.

Bunlar sayesinde hem daha hızlı yaparsın,hemde değişken bölümü karışmaz.

Bunların hepsi tavsiye,eline sağlık tekrardan :)

Öncelikle tavsiyelerin için teşekkür ederim.. Dikkate alacağım :) ;) Şimdi beni izleyen ve dinleyen arkadaşlar sizin kadar tecrübeli ve bilgisi olmaya bilir diye ben seviye seviye anlatmaya çalışıyorum . Maksadım bir mantık oluştura bilmek.. Birde ben video çekerken doğaçlama çekerim yani video çekerken bir kağıttan bakıp da yapacaklarımı oraya aktarmam.. O an aklıma elime hangisi gelirse onu kullanırım(Tabi biraz da heyecan var yok değil :) ) Mesela dün bir yorum aldım arkadaşımızın biri diyorki dersleriniz çok detaylı güzel ama sizi takip eden insanlar blueprint hakkında birşey bilmiyor node ların neye yaradığını nasıl kullanıldığını anlatırsanız sevinirim demiş. Dediğiniz gibi basit yoldan da yapıla bilir, zamandan ve alandan tasarruf olur ama insanları biraz zora alıştırmak gerek mantığını öğretmek için. Mesela başka bir dersimde de notequal kullandım elime o an o geldi aklıma o geldiği için :) Doğaçlama programlamanın kötü tarafı biraz bu sanırım :) :) Yorumların benim için önemli tekrardan teşekkür ederim sağolasın :) Kulak arkası etmeyeceğim dikkate alacağım :) ;)

blueprints mantığını videolarınız çok iyi anlatıyor(En azından türkçe kaynaklar için) Umarım bu tarz videolar hem sizin hem de diğer bilgi sahibi arkadaşlar tarafından çoğaltılır

Arkadaşlar herkese kolaylıklar diliyorum. Şuan yapmakta olduğum bir oyunda oyun başlamadan önce kısa animasyon ekledim. Herşey hoş güzel fakat karakter üçüncü kamera karakteri. Ben yanlışlıkla sildim silahını fakat şuan animasyondan sonra karaktere geldiğinde kamera ne fareyle nede yön tuşlarıyla hareket ettiremiyorum. Bu sorunu nasıl halledebilirim rica etsem yardımcı olabilir misiniz ? Saygılarımla..