DeveloperPHOBOS

Yeni üye
7 Eyl 2015
111
7
0
(54) Sakarya
Saçma bir soru olduğunun farkındayım fakat dün sadece bir assetsı yanlış silmemden dolayı paketleme problemı yaşadım ve bütün projeyı tekrar baska bır  yere geçırmek zorunda kaldım.Şuan anladıgım kadarıyla assetsı sılmeden once motordan tamamıyla onun referanslarını kaldırmamız lazım ve sonra assetsı sılmemız lazım yanı ılk olarak force delete yaparsak referansları boş kalıyor ve hatalara sebep olabiliyor.
Yani ilk replace references sonra force delete yapıcaz dimi ?  :idea: birdaha proje boşa gıtsın ıstemıyorum :)

DeveloperPHOBOS' Alıntı:
Saçma bir soru olduğunun farkındayım fakat dün sadece bir assetsı yanlış silmemden dolayı paketleme problemı yaşadım ve bütün projeyı tekrar baska bır  yere geçırmek zorunda kaldım.Şuan anladıgım kadarıyla assetsı sılmeden once motordan tamamıyla onun referanslarını kaldırmamız lazım ve sonra assetsı sılmemız lazım yanı ılk olarak force delete yaparsak referansları boş kalıyor ve hatalara sebep olabiliyor.
Yani ilk replace references sonra force delete yapıcaz dimi ?  :idea: birdaha proje boşa gıtsın ıstemıyorum :)

Saçma bir soru değil, yeri geldiğinde çok da baş ağrıtan bir durum bu ama başlık için aynı şeyi söyleyemeceğim. Ben olsam "Hatalı Asset Referansları", "Asset Referans Hatalarını Giderme", "Assetleri Doğru Bir Biçimde Silmek" gibi birşey seçerdim. Bu haliyle anahtar kelime girer gibi olmuş.

"Force Delete" yapıldığında bazen mevcut referanslar boşaltılıyor(kullanıcı tarafından None seçilmiş gibi) fakat genellikle zincirleme referanslara sahip olanlar boşaltılamıyor, hatalı bir referans tutuyorlar. Bu durumu önlemek için ilgili tüm referanslar bulunup "None" olarak işaretlenmeli yada geçerli bir referans verilmeli.

Bunu daha kolay yapmak için "Replace References" seçeneği kullanılabilir. Bu yüzden eğer bir "Asset" başkası ile değiştirilecekse; önce diğeri "Content"e eklenmeli, ardından eski "Asset" silinmeli ve "Replace References" bölümünde yeni "Asset" seçilmeli.

Bu işlem bir kez hatalı yapıldıysa kolay yoldan düzeltmek pek mümkün değil, ancak; "Fixup Redirectors" komutu bu sorunların çoğunu giderebilir. Bir de bu türden hatalara karşı pek etkili olmasa da "Build" menüsü altında "Map Check" aracı kullanılabilir.

Ben böyle durumlarda, sıklıkla, "Content" klasörüne "Windows Explorer" ile gidip boyutu daha büyük olması gerekirken 1KB gözüken tüm dosyaları elle siliyorum. Bu da çözüm olabiliyor. Yalnız dikkat etmek gerekir, pek karşılaşılmasa da gerçekten 1KB altında bir dosya varsa onu silmemek gerekir yada çöpe göndererek güvence de tutmak gerekir, çünkü; dosyayı kaybetmekten çok projenin açılmamasına sebep olabilir. Böyle bir durumla karşılaşılırsa; proje, içeriği yeni bir proje üzerinde birleştirilerek yeniden oluşturulmak zorunda kalınabilir.

Öyle yada böyle projede hatalı yada boş bir referans istenmeyen birşey olsa gerek. Bu yüzden mecburen hepsi düzeltilmeli yada ihtiyaç duyulmuyorsa referans değişkeni kullanımdan kaldırılmalı.

Kesinlikle başlık kotu bir seçim katılıyorum. Bi an düzeltsenmmi diye düşündüm fakat sonradan vazgectım bu asaletse silme yüzünden proje Export yanınca bu konuyu aciyım da başka arladaslarda yaşamasın dedim cevap için teşekkürler