mrtcnaslnts

Aktif üye
8 Ara 2019
589
2
43
28
Bu UE5 ota b*ka crash veriyor delirmek üzereyim. Bazen Buil yapyorum crash yiyorum. bazen save yapyorum crash yiyorum projeyi test etmek için play yapyorum crash yiyorum. Donanım sorunu olabilir mi acaba? Bazen de video memory diye bi hata geliyor çöküyor. Ekran kartı rtx 3070 ve 16 gb ram mevcut

Son Unreal Enginede düzeldi o biraz. Fakat ekran kartı memory yetmezse de oluyor o. Ben gittim rx7900 xt çektim direkt 20 gb bellek var. 32gb ram almaya özen göster.
Önemli olan şeyler şunlar :

32 gb ram en az
16 gb üzeri ekran kartı 20 olur 24 olur.
Bir de SSD üzerinde çalış.

Çökmeler en aza iner. Benim en sevmediğim şey şu , auto save diye bir b*k var. Ara sıra çıkıyor kaydet diyorsun Untitled diye pencere açıyor kaydetmiyor projeni.30 dk lik çalışman çöpe gidiyor.

3070 yetmez 4080 TI falan lazım sana bir de ram önemli 32 gb ram lazım . İlk ram al sonra istersen kartı yükseltirsin 4060 falan alırsın Video memory önemli kırmızı yazıyla error veriyordu önceden şimdi öyle problemim yok 8gb kart yiyor. Bende 20 gb kart var.

Donanım yükseltme işi de şuanlık zor. Bi şekilde düşük ayarlarda denicez artık ya da 4.27 ya devam o zaman yeni kart vs alana kadar

VRAM kullanımını azaltmak ve FPS yükseltmek için motorun içine plugin ile DLSS veya FSR Kurabilirsin. Ama az da olsa görüntü kaybı falan olabilir.
(Güncel sürümü var mi bilmiyorum yoksa da zamanla çıkar)

Dostum ayarları high yap çalışırken resolutionu da sol panelden 70 falan yap. High ile Epic arasında hiç fark olmadığını söyleyebilirim bu arada. Sadece Antialiasing farkediliyor biraz.
Oyununa da High ayarı Epic diye yuttur bence. Hiç fark yok ama eşek gibi fps tüketiyor ben öyle yapıcam. Optimizasyon sorunu var demesinler sonra. Texture streaming yap. Ya da tüm texturelere gir resolutionlarını aşağı çek biraz. Vram azalsın.

Ravends' Alıntı:
VRAM kullanımını azaltmak ve FPS yükseltmek için motorun içine plugin ile DLSS veya FSR Kurabilirsin. Ama az da olsa görüntü kaybı falan olabilir.
(Güncel sürümü var mi bilmiyorum yoksa da zamanla çıkar)

Bi araşırcam bakim

leonscottkfm' Alıntı:
Dostum ayarları high yap çalışırken resolutionu da sol panelden 70 falan yap. High ile Epic arasında hiç fark olmadığını söyleyebilirim bu arada. Sadece Antialiasing farkediliyor biraz.
Oyununa da High ayarı Epic diye yuttur bence. Hiç fark yok ama eşek gibi fps tüketiyor ben öyle yapıcam. Optimizasyon sorunu var demesinler sonra. Texture streaming yap. Ya da tüm texturelere gir resolutionlarını aşağı çek biraz. Vram azalsın.

leonscottkfm' Alıntı:

Texture streaming yapmadım ama diğer dediğin şeyleri hep seçili zaten sadece crash verme sayısını azaltıyor kalıcı çözüm olmuyor pek

unreal 5.1 kulanıyorum ama 3-4 saatlik çalıimadan sonra çöküyor sistemi yetersiz şu şekilde ryzen 5500. gtx3060.12gb 32gbram 
b550m anakart. Yada bazen skechup tan modeleme yapıp atıyorum uyumsuz bir durum yaratıyor olabilirmi

Motor üzerinde çalışırken dlss filan kulanılıyormu çalışırken? meshleri dizerken filan?
Hayır içerisinde böyle bir şey barındırmıyor fakat bunun için eklentiler vardı. Hem kendi oyununa entegre edebileceğin hem de editör üzerinde kullanabileceğin şekilde. Fakat DLSS nin yaptığını elinle yapabilirsin. Meshleri Nanite olarak ayarlarsan otomatik LOD yapar, bayağı faydalı diyorlar.

Ayrıca Resolution Scaleyi kısarsan %70 %50 yaparsan DLSS işlevini yerine getirmiş olursun. Çünkü DLSS sadece bir aldatmadan ibaret. Aynı şeyleri yapıyor başka bir numarası yok. Sadece yapay piksellendirme yapan bir özelliği var herhalde . Yani arkaplanda ayarlarını kısıyor.

Intel'in son nesil işlemcileri (13900K, 14900K) kritik bir probleme sahip, Unreal dahil olmak üzere bir çok program veya işletim sisteminde hatalar meydana gelebiliyor. Bununla da ilgili olabilir donanıma göre.

Crashlere ait log dosyalarını paylaşmanız debug sürecinde yardımcı olabilir.