Arslan_77

Yeni üye
20 Şub 2021
13
2
3
(34) İstanbul Anadolu
Arkadaşlar merhaba, benim sormak istediğim soru unreal engine 4 veya 5'te low poly grafik nasıl sağlanır

Yapmak istediğim grafik aynı 1.fotoğraftaki şekil, yani Sims oyunu gibi bir grafik. Bunu nasıl sağlarım, modellerin low poly olması yeterli değil gibi deniyorum deniyorum ama bir türlü bu grafiği elde edemiyorum.

2.fotoğraftaki gibi olmasınıda istemiyorum, dediğim gibi sims grafiği yani ne çok low ne de epic ayarlar.

HAMSdYzLEjIi.png

0UqA6SHx_TPy.jpg

https://r.resimlink.com/HAMSdYzLEjIi.png
https://r.resimlink.com/0UqA6SHx_TPy.jpg

Motorla alakalı değil bu görsellere erişmek. Kaplamalar ve modellerle alakalı. Eğer modellerine shade smooth demezsen alttaki kesin kenarlı low polyler elde edersin. Bir de alttaki low polyde kaplamala için texture ler kullanılmıyor genelde. Renkler ile materyaller ayarlanıyor. Simsdeki modellerin hepsinde stilize kaplama textureler kullanılıyor. Unreal engine de yapman gereken tek şey gölgeleri aydınlatmak. Unreal engine de gölgeler biraz koyudur. Virtual shadow map i kapatıp directional lighttaki gölge miktarını kısarsan gölgeler açıklaşır. Virtual shadow mapı kapatırsan kenarları yumuşak gölgeler de elde etmiş olursun. Aynı zamanda post process den shadow contrast oranını da düşürebilirsin. Ya da skylight intensityi arttırabilirsin.

Siz kendi oyununuzdaki modelleri yaratırken stilize kaplamamı kullandınız yani şöyle söyliyim oyununuzu oynadım ve hoşuma gitti ama sizin oyununuzdaki grafiği nasıl elde edebiliceğimi çözemedim.

Kendimi geliştirme amaçlı blender ile normal bir şekilde modelliyorum sonra Substance Painter ve Quixel Mixer kullanarak 1k bazen 2k textureler kullanıyorum ama düz duvar yapıp basit bir tuğla texturesi bile atsam unreale aktardığım zaman aşırı gerçekçi duruyor.

nedense nasıl modellersem modelleyeyim asla tatlı hoş bir görüntü elde edemiyorum. Anladınızmı bilmiyorum ama eğer sorumu anladıysanız yardımcı olabilicek bir video vb. biliyorsanız söylermisiniz

https://www.artstation.com/marketplace/p/5jeJd/stylized-smart-material-2-0-for-substance-3d-painter

Ben bu adamın smart materyal generatörünü satın almıştım. Benim oyundaki ev modellerinde bu generatör ile yaptığım kaplamaları kullandım. Generatörün çalışması için AO ve curvature map lerinin oluşturulması gerekiyor. Modeli substance paintere atıp bake mesh maps deyip use low poly as high poly diyerek tüm mapları bakeleyip bu smart materyali modele atıyorsun. Ben blenderde kaplaması farklı olacak yerlere farklı vertex paintler atıyordum. Mesela duvarın kendisine mavi, duvarın kenarlarındaki tahtaları kırmızı, taşlara yeşil. Sonra bu vertex renkleri maskeleyerek odun için ayrı generatör, taş için ayrı generatör, duvar için ayrı generatör atayıp renkleri ayarlıyordum. Stilize generatör olduğu için AO ve curvature maplari ile renk varyasyonlarını kendisi ayarlıyor. Youtube dan substance painter stylize material tutoriallarını izleyebilirsin.

Bir de motora attığında neredeyse hiçbir zaman substance painter gibi görünmez. Materyal içinde ya da texture ayarlarında kaplamanın parlaklığını, satürasyonunu ve kontrastını kendi zevkine göre ayarlıyorsun. Biraz pratik isteyen bir şey. Oyunun görselleri kodlaması kadar zaman alan bir şey.