Sago

Yeni üye
28 Nis 2023
17
0
0
(35) İzmir
FPS oyunumda enemy karakterim var karakterdeki zırhlara component tag verdim ve line trace oraya değerse demir sesi gelecek, physic assettende kafaya ve vücuda Body ve Head diye physical material atadım zırha değmezse vücuttaki değdiği yere göre hasar alıyor, kodlamaları yaptım sıkıntı yok ama düşman karakterin collisionundan benim linetraceim geçmiyor o yüzden de zırhlara vücuda falan değemiyor.Ne yapmam gerekiyor?Yardım ederseniz sevinirim. (bi arkadaş collision channels falan dedi ama hiç anlamadım yanlış birşeyede başlamak istemiyorum)

Bu içeriği görmek için üçüncü parti çerezlerine izin vermeniz gerekli.
Daha fazla detay için çerezler sayfasını ziyaret edin.

Eğer collision ı aradan çıkarmak istiyorsan project settings ten yeni bir collision object oluşturabilirsin. Ayrıca dış collision ı istediğin kadar küçültebilirsin ve kendi collision shape lerini kullanabilirsin.

Mermi'yi projectile olarak yolluyorsan (ki tavsiye ederim, ileride düşmana fizik vermek isteyebilirsin. Mermi oraya çarpınca doğal bir reaksiyon verir.) düşman Collision'undan projectile'ı ignore etmeyi unutma.

o görünen collision hşyerarşide en üstte olduğu için onu küçültürsem tüm mashler beraberinde küçülüyor no collision yapınca da yerin altına düşüyor.

mermiyi project tile olarak yollamıyorum galiba nasıl yollanacağını anlatabilir misin project tıle ı linetrace e nasıl kodlıycam?? teşekkürler.

Sago' Alıntı:
o görünen collision hşyerarşide en üstte olduğu için onu küçültürsem tüm mashler beraberinde küçülüyor no collision yapınca da yerin altına düşüyor.

mermiyi project tile olarak yollamıyorum galiba nasıl yollanacağını anlatabilir misin project tıle ı linetrace e nasıl kodlıycam?? teşekkürler.

Hazır FirstPerson projesini açıp bakabilirsin, orada hazır projectile da veriyor. Kodları oradan alıp incelersen hızlıca kavrarsın.
Ana mantık şöyle, projectile spawnlandığı yerden uçuyor -mermi gibi hızlıca gidiyor. Bu hızı kendin belirliyorsun projectile'ın details ayarlarından.
Yapman gereken tek şey ateş tuşuna basınca spawn actor ile bir projectile spawnlamak, zaten spawnlandığı yerden mermi gibi uçacak. Ardından çarptığı yerde olması gerekenleri tıpkı LineTrace metodunda yaptığın gibi yapmak. (Projectile'ın içinde Event Hit oluştur, "hit" kısmını sürükle bırak yap BreakHitResult de. Burada projectile neye çarpıyorsa oradaki bilgileri tıpkı LineTrace'de aldığın gibi alabilirsin. Ardından PhysMat kısmından hangi physic'e vurmuşsa ona göre kan vs. spawnlarsın. Merminin çarptığı Lokasyon vs. herşeyi buradan çekersin.)

Projectile'ın spawnlandığı Lokasyon olarak silahının ucunda spawnlanabilir. Ya da kameranın tam ortasından da spawnlayabilirsin bu sana kalmış. (Aim varsa oyunda kamera ortası daha mantıklı. Ayrıca hatırladığım kadarıyla hazır FirstPerson projede kamera ortasından spawnlıyordu)
Özetle 1 tane projectile oluştur, içine gir Event hit ekle. Ana KarakterBP'nin içine gir, ateş tuşuna basınca Projectile spawnla.

yani benim line trace den yaptığım herşeyi silip aynısını project tıle a mı yapmam lazım? ve project tıle ı nasıl oluşturuyorum blueprints kısmından mı?
ve project tile aslına bakarsan mermiden farksız demi first person karakterin silahından çıkan şeyden bashediyoruz.

Sago' Alıntı:
yani benim line trace den yaptığım herşeyi silip aynısını project tıle a mı yapmam lazım? ve project tıle ı nasıl oluşturuyorum blueprints kısmından mı?
ve project tile aslına bakarsan mermiden farksız demi first person karakterin silahından çıkan şeyden bashediyoruz.

Evet linetrace silmelisin. (yedek alabilirsin)
Projectile'ı normal bir blueprint oluşturduğun ekrandan yapacaksın. Dediğim gibi hazır projeye bakarsan daha hızlı ilerlersin. 

"ve project tile aslına bakarsan mermiden farksız demi first person karakterin silahından çıkan şeyden bashediyoruz."
Evet bildiğin mermi.

teşekkürler yardımın için

yaptım herşeyi hazır project tiledan bakarak, pawnlardan ıgnore da yaptım project tıleı ama karakter ışınlanmaya başladı anlamadım

Sago' Alıntı:
teşekkürler yardımın için

yaptım herşeyi hazır project tiledan bakarak, pawnlardan ıgnore da yaptım project tıleı ama karakter ışınlanmaya başladı anlamadım

Mermi spawnlandığı gibi senin karaktere çarpıyor, karakteri uçuruyor fizik açık olduğundan dolayı.
Projectile içeride spawnlanıyor, onu ileriye taşımalısın.

https://www.hizliresim.com/hkcz623

Capsule Collision'da buradaki ayarlarını atar mısın? veya trace response kısmını ignore olarak değiştirip tekrar dener misin?

Diğerlerinin collision'larını da trace response overlap veya block olarak değiştirmeyi unutma ama.

Muhtemelen linetrace ilk collision'da takıldığı için, diğerlerine ulaşamıyor. Ignore dersen, herhangi bir trace ile etkileşime girmeyecek ve içinden geçip diğer componentlerle etkileşime girecektir.

her şeyi yaptım kodlarıda gösteriyorum videoda ama emitter da spawnlanmıyo canı da gitmiyo düşmanın, çarpmıyo ya içinden geçiyo düşmanın ondan galiba ne yapmam gerekiyor?

Batqan' Alıntı:
https://www.hizliresim.com/hkcz623

Capsule Collision'da buradaki ayarlarını atar mısın? veya trace response kısmını ignore olarak değiştirip tekrar dener misin?

Diğerlerinin collision'larını da trace response overlap veya block olarak değiştirmeyi unutma ama.

Muhtemelen linetrace ilk collision'da takıldığı için, diğerlerine ulaşamıyor. Ignore dersen, herhangi bir trace ile etkileşime girmeyecek ve içinden geçip diğer componentlerle etkileşime girecektir.

https://www.hizliresim.com/c1mcreu

buyrun hocam

ayarlar tamamen aynıydı sadece project tile a kodladım aynılarını, bide bende trace responsenin altında ticklencek farklı biyer yok visibility ve camera var sadece başka yeni bişey açmam gerekiyor olabilir mi?
project settingsten trace channels gibi mesela

Onunla ilgili olacağını sanmıyorum. 

LineTrace çizerken "trace channel : visibility" değildir belki diyeceğim de, onu da değiştirmemişsindir diye tahmin ediyorum. 

çok garip :))

bu video'da linetrace'i camera'dan çiziyor. (1.20)

eğer sen de öyle yaptıysan, collision'daki Camera ayarını da ignore edip denersen sorun çözülecek sanırım.