mervetek

Yeni üye
19 Ocak 2018
32
4
0
(6) Ankara
Herkese kolay gelsin.
Projeme Bir hız  göstergesi eklemek istiyorum. Bunu bir widget ile yaptm ve çalıstırdım. İbre hızıma göre değişiyor. Fakat Oculus Rift ile çalıştırdığımda widget ekranda gözükmüyor. Bunun sebebi VR gözlükte kamera görüş açısı gösterilmesi ve widget de ekranın belli bir yerine ekleniyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim ?

mervetek' Alıntı:
Herkese kolay gelsin.
Projeme Bir hız  göstergesi eklemek istiyorum. Bunu bir widget ile yaptm ve çalıstırdım. İbre hızıma göre değişiyor. Fakat Oculus Rift ile çalıştırdığımda widget ekranda gözükmüyor. Bunun sebebi VR gözlükte kamera görüş açısı gösterilmesi ve widget de ekranın belli bir yerine ekleniyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim ?

Karkater BP üzerinden bir Widget ekleyin. Yarattığınız widget'i, Kamera Bileşenine iliştirdikten(attach) sonra Widgetin Rendering kısmını aşağıdaki videodaki gibi ayarlayın. 

Bu videoya bakın:
Bu içeriği görmek için üçüncü parti çerezlerine izin vermeniz gerekli.
Daha fazla detay için çerezler sayfasını ziyaret edin.

Ayrıca UMG içeriisndeki Çapalar(Anchors) konusuna bakın: 
https://docs.unrealengine.com/latest/INT/Engine/UMG/UserGuide/Anchors/

Umarım soruyu doğru anlamışımdır.

[UETR]Khubur' Alıntı:
mervetek' Alıntı:
Herkese kolay gelsin.

Karkater BP üzerinden bir Widget ekleyin. Yarattığınız widget'i, Kamera Bileşenine iliştirdikten(attach) sonra Widgetin Rendering kısmını aşağıdaki videodaki gibi ayarlayın. 

Bu videoya bakın:

Ayrıca UMG içeriisndeki Çapalar(Anchors) konusuna bakın: 
https://docs.unrealengine.com/latest/INT/Engine/UMG/UserGuide/Anchors/

Umarım soruyu doğru anlamışımdır.

Bunu denedim. Görüntü olarak gauge ve ibre geliyor araca attach bir sekilde hareket  de ediyor. VR da da gorebılıyorum fakat ibrenin hareketini göremiyorum. sabit bir goruntu gibi duruyor.

Widgetin, ana bileşeni araç olduğu için normal olarak aktör çevirdiğiniz zaman Widget de hareket edecektir. 
Yapmak istediğiniz ile ilgili olan şey 3D Widget Interaction Component

3D Widget Interaction Component konusuna bakın: https://docs.unrealengine.com/latest/INT/Engine/UMG/UserGuide/WidgetInteraction/index.html

Widget Interaction ve Stereo Layer ile ilgili bir video:

Ayrıca ibreyi Actor Component olarak yaratmak daha mantıklı. Pawn'nı içerisinde yaratmaktan ziyade.

[UETR]Khubur' Alıntı:
Widgetin, ana bileşeni araç olduğu için normal olarak aktör çevirdiğiniz zaman Widget de hareket edecektir. 
Yapmak istediğiniz ile ilgili olan şey 3D Widget Interaction Component

3D Widget Interaction Component konusuna bakın: https://docs.unrealengine.com/latest/INT/Engine/UMG/UserGuide/WidgetInteraction/index.html

Widget Interaction ve Stereo Layer ile ilgili bir video:

Ayrıca ibreyi Actor Component olarak yaratmak daha mantıklı. Pawn'nı içerisinde yaratmaktan ziyade.
Sanırım tam olarak ifade edemedim. Arabam donunce widget de donuyor bir butun olarak. Problem şu ki : ben saatte 20 km hıza ulastıgımda ibre 20 ye gitmiyor.

mervetek' Alıntı:
Herkese kolay gelsin.

İlk sorununuzda ibre hızıma göre değişiyor demişsiniz fakat şimdi değişmiyor diyorsunuz. Tam olarak yapmak istediğinizin bir örneği veya görsel hali var mı?

[UETR]Ozzy' Alıntı:
mervetek' Alıntı:
Herkese kolay gelsin.

İlk sorununuzda ibre hızıma göre değişiyor demişsiniz fakat şimdi değişmiyor diyorsunuz. Tam olarak yapmak istediğinizin bir örneği veya görsel hali var mı?

aslında eksık ıfade etmısım. Bunu vr gozlukte gormek ıstemezsem normal viewport a ekledıgım halıyle ıbresı sorunsuz bı r sekılde calısıyor. fakat oculus rift'te gormeye calısınca sadece fotograf gıbı resmı geliyor. ıbresı donmuyor.

[UETR]Ozzy' Alıntı:
VR ile Desktop mode arasında çok bir fark yok fakat Create Widget node yerine 3D Widget Component, Child Actor veya Stereo Layer ile oluşturabiliyoruz.

sanırım designer kısmını alıp graph kısmını alamıyor baska acıklama bulamadım

mervetek' Alıntı:
widget.PNG

söyle bir yol izledim

[img=400x400]file:///C:/Users/admin/Desktop/widget.PNG[/img]

Kendi bilgisayar dizininizden attığınız görseller gözükmez. Bir resim upload sitesine yükler misiniz ?

Sorun değil düzenledim. Bir daha ki sefere resim yüklerken çözünürlük ayarını boş bırakabilirsiniz veya ölçekli bir şekilde yazabilirsiniz. Bu widget sisteminiz desktop sistem de sorunsuz çalışıyor değil mi? Eğer sorunsuz çalışıyorsa bir Actor oluşturun ve +Add Component ile Widget Component seçip Details Panelinden Widget'ınızı seçin. Daha sonrasında Araba'nın bulunduğu pawn içine girin ve yine +Add Component'dan Child oluşturun ve oluşturduğunuz Actor'ü ekleyin. Ekran Görüntünüze göre Scale edin.

Bu dedıklerınızı uyguladım asagıdakı gorunen gaugede ıbre hareket edıyor fakat actor olarak olusturup chıld actor e aktardıgım gaugenin ibresi hareket etmıyor. olusturdugum actor classına blueprint eklemem gerekıyor mu yoksa  speedometer(widget classı) classını sectıgım ıcın blueprintler aktarılıyor mu?
y0L87M.png

Alıyormuş.

Önce şunu deneyin, değeri alıp alamadığınızı görebilmeniz açısından; Set Render Angle'ların sonunda Print String veya bir Text Component ile Velocity değerini yazdırın. Oyun sırasında değer güncelleniyorsa sorun başka yerde demektir.
(Bu arada Set Render Angle yerine Map yaparak direk 3D Widget'ın rotation ı set etsek daha kolay olabilir bu ama bazı şeyleri değiştirmek gerekli. Daha fazla kafanız karışmasın şimdilik...)