Tanhu

Unreal MVP
22 Tem 2015
208
34
0
Belirtilmemiş
Şuan o aşamada degilim ve gelebilir miyim onu da bilmiyorum ama, aklıma takıldığından sormamda bir sakınca yoktur dedim.

UE4 için rastgele yeryuzu oluşturma ya da eşzamanlı yeryüzü oluşturma tarzı BP çalışmaları yapıldı mi? Unity için bolca var, fakat ben bunu UE için merak etmekteyim. Faydalanabilecegimiz kaynaklar varsa paylaşabilirsiniz ya da anlamam için sistemin nasıl işlediğini anlatabilirsiniz. Tesekkurler şimdiden.

Tanhu' Alıntı:
Şuan o aşamada degilim ve gelebilir miyim onu da bilmiyorum ama, aklıma takıldığından sormamda bir sakınca yoktur dedim.

UE4 için rastgele yeryuzu oluşturma ya da eşzamanlı yeryüzü oluşturma tarzı BP çalışmaları yapıldı mi? Unity için bolca var, fakat ben bunu UE için merak etmekteyim. Faydalanabilecegimiz kaynaklar varsa paylaşabilirsiniz ya da anlamam için sistemin nasıl işlediğini anlatabilirsiniz. Tesekkurler şimdiden.

merhaba bu konuyla ilgili bir çözüm buldunuz mu 
bnde bir harita üzerinde çalışacagım ama çok büyük bir alan gerçeğe dayalı olacak dolayısıyla girinti çıkıntılı olacak gerçeğe yakın şekilde çizim veya aktarma yöntemi buldunuz mu

Gerek kalmadı ama bahsettiğim şey yer yüzeyi oluşturmak değil. Rastgele haritanın oyun içerisinde kendince oluşturulması. Yanı bir tasarım olmaksızın bilgisayar kendi haritasını oluşturacak.

Bunu yapan bir eklenti resmi forumda mevcut ama c++ temelli olduğundan benim boyumu aşan bir olay.

Tanhu' Alıntı:
Gerek kalmadı ama bahsettiğim şey yer yüzeyi oluşturmak değil. Rastgele haritanın oyun içerisinde kendince oluşturulması. Yanı bir tasarım olmaksızın bilgisayar kendi haritasını oluşturacak.

Bunu yapan bir eklenti resmi forumda mevcut ama c++ temelli olduğundan benim boyumu aşan bir olay.

Bildiğimiz, deforme olmayan terrain oluşturmak istiyorsanız Procedudral Mesh Component kullanabilirsiniz. Bu Component üzerinde Create Mesh Section metodunu kullanarak Vertex, Index, Normal, UV ve Tangent dizilerini kendiniz oluşturmalısınız.

65811-gernerateproceduralmesh.jpg

Tanhu' Alıntı:
Bahsettiğim olay tam olarak şu;

Bu içeriği görmek için üçüncü parti çerezlerine izin vermeniz gerekli.
Daha fazla detay için çerezler sayfasını ziyaret edin.

Cevap yine aynı. Ek olarak prosedürel materyal de kullanmanız gerekir. Prosedürel materyal de (örneği baz alırsak) yüksekliğe göre renk(yada doku) belirleme işlemidir.