TR26SkyWalker26TR

Yeni üye
16 Ağu 2019
182
10
0
(26) Eskişehir
Arkadaşlar merhaba. Mesela bir yol yaptım, başka yere taşıyacağım. O an ekranda görünen 14k obje var diyelim. Normal ben yolu taşıyınca artmaması gerekiyor değil mi? Ama yolu azıcık bile kıpırdatsam 2 kat artıyor obje sayısı. Mesela yolu silip tekrar koyuyorum 8k obje var, 5 metre kımıldatıyorum diyelim, 800k oluyor obje sayısı ve fps 0.7 civarına düşüyor. Ne yapabilirim?

Modular Road Tool ile hocam spline şeklinde yaptım. Mesela şu an 140000 obje var, yolu silip ctrl+z yapıyorum 52.000 e düşüyor. Kımıldatıyorum yine artıyor. Hatta az önce çöktü.

şimdi şöyle düşün sen bir kere o yolları spawnlıyorsun bir nevi kayıt oluyor daha sonra geri alıyorsun ama bu tool içinde kayıt alıyor daha sonra sen yine hareket ettirince kayıttan spawnları çekiyor bu mantıkta olabilir aynı şey gibi düşün mesela terrainde yol yapıyorsun ama o yolu tekrar silemiyor sun böyle düşün bu tarz toollarda bu problemler olabiliyor sen tool içerisinden aramaya çalış bu durumu tamamen eklentiyle alakı bir durum

Hocam, mesela ben obje sayısını bir şekilde hallettim diyelim. Silip ctrl+z ile geri getirdim, 40k civarına düştü. FPS de çok düşük. Yol olmayan kısma bakınca 120, yola bakınca 30. En ağır oyunlarda görmüyorum ben bu FPS'yi. Scalability v.s en düşükte. UE4 ekran kartını hiç zorlamıyor. GPU kullanımı hep %8 civarında kalıyor.

Normal 40 k yol var diyosun tabiki yol olan kısma bakınca 30 a düşer yani şöyle düşün benim bı tane projem vardı 2 saniyede bir FPS 100 lerden 10 Lara kadar düşüp cikiyodu bir an araştırdım araştırdım bulamadım o kadar obje sildim haritadan falan ama megersem hata penceresi kontrolü için arkaplanda çalışan bir plugin varmış onu kapatınca herşey düzeldi yani sana diyeceğim şu yollarım tek tek kendin yapmalısın :D