VaultPack

Yeni üye
1 Eki 2018
4
0
0
(6) Ankara
Herkese merhaba.

Yaklaşık 2 yıldır modelleme yapmaktayım.Şu an ana program olarak Modo kullanıyorum,Daha önce hiç UE4 kullanmadım.Şu an başta Level Design olmak üzere ilerleyen aşamalarda Photorealistic Realtime sahneler ve ardından Animasyonlar yapmayı planlıyorum.Sizlere merak ettiğim birkaç soruyu danışmak isterim.

1:İlk olarak Modonun dahili UE4 bağlantısı var diye biliyorum.Daha önce hiç kullanmadım,Kullananlar nasıl buluyor ve son sürüme uygunmudur?(Şuan UE4 iniyor)

2:Yaptığım animasyon ve Rig sistemine sahip karakterleri UE4 içerisinde pozlamam mümkünmü?Mesela Karakterler üzerindeki kumaş eşyaları Fizik olarak tanımlayıp gerçek zamanlı pozlama yapmam mümkünmü?

3:Sistem gereksinimi yüksekmi?Şu anki sistemimde bile yaptığım bazı modellere Ram yetiştiremiyorum.

Sistemim;Ryzen 1800x,Gskill 3000mhz 24Gb ram, Rx480 ekrankartı

Edit:Bu arada sistem tavsiyesi konuları yasakmış.3.Sorum sistem tavsiyesi değildir,Kesinlikle böyle bir talebim yok sadece yeterli veya Kafidir demeniz bile yeter benim için,UE4 gereksinimlerine baktım fakat Modelleme yaparkende rahat rahat karşılaması gereken durumlarda şuan sıkıntı yaşadığımdan veriler dışında kullanıcı yorumlarını daha çok dikkate alıyorum.

Selam.

1. Modo kullanmadığım için cevap veremeyeceğim.

2. UE içinde animasyonu açıp istediğiniz kemiğe additive key ekleyip pozlayabilirsiniz. Unreal'ın kendi cloth sistemi bulunmakta fakat sadece ait olduğu skeletal mesh'in physical asset'i ile collision hesaplaması yapıyor.

3. Sisteminiz fazlasıyla yeterli. 24GB nasıl yetiştiremiyorsunuz modellere anlamış değilim. :\ yaptığınız modellere texture baking yaptırmıyor musunuz?

Jacky' Alıntı:
Selam.

1. Modo kullanmadığım için cevap veremeyeceğim.

2. UE içinde animasyonu açıp istediğiniz kemiğe additive key ekleyip pozlayabilirsiniz. Unreal'ın kendi cloth sistemi bulunmakta fakat sadece ait olduğu skeletal mesh'in physical asset'i ile collision hesaplaması yapıyor.

3. Sisteminiz fazlasıyla yeterli. 24GB nasıl yetiştiremiyorsunuz modellere anlamış değilim. :\ yaptığınız modellere texture baking yaptırmıyor musunuz?
Cevabınız için teşekkür ederim.

24GB ram nasıl yetmiyor bende anlayabilmiş değilim.Genelde procedural texture yapmama rağmen Bake edilmiş Sahnelerde bile bu sorun oluşuyor.Aslında Uneral e geçmemin bir sebebide bu.Sahne içerisindeki özellikle Ağaç ve çimen yoğunluğuna oranla Ram kullanımında büyük bir kullanım artışı oluşuyor.

Peki modele eklediğimiz Attribute lerde Unreal içerisinden erişilebiliyormu?

Ağaç ve çim gibi şeyleri Modo içinde çoğaltıp, yerleştirip Unreal'a import ediyorsanız normaldir. Ama UE içindeki Foliage editörüyle yerleştiriyorsanız kite demo tarzında birşey yapmadığınız sürece çalışılmaz hale gelmemesi gerekiyor.

Modo'nun UE plugin'ine baktım, yaptığı şey Modo içindeki sahneyi gerçek zamanlı olarak UE içinde güncellemek. O yüzden UE içine modele dair birşey aktarmanıza gerek yok. Plugin'in en güncel sürümü 4.19 destekliyormuş bu arada.

https://learn.foundry.com/modo/content/help/pages/appendices/unreal_modo_bridge.html

https://www.unrealengine.com/marketplace/modo-bridge

Jacky' Alıntı:
Ağaç ve çim gibi şeyleri Modo içinde çoğaltıp, yerleştirip Unreal'a import ediyorsanız normaldir. Ama UE içindeki Foliage editörüyle yerleştiriyorsanız kite demo tarzında birşey yapmadığınız sürece çalışılmaz hale gelmemesi gerekiyor.

Modo'nun UE plugin'ine baktım, yaptığı şey Modo içindeki sahneyi gerçek zamanlı olarak UE içinde güncellemek. O yüzden UE içine modele dair birşey aktarmanıza gerek yok. Plugin'in en güncel sürümü 4.19 destekliyormuş bu arada.

https://learn.foundry.com/modo/content/help/pages/appendices/unreal_modo_bridge.html

https://www.unrealengine.com/marketplace/modo-bridge

İlginiz için teşekkür ederim.UE4 daha önce hiç kullanmadım,Yani söylediğim sahneleri Modo içerisinden örnek vermiştim.Aslında UE4 ile ilgili daha hiçbirşey bilmediğimden şuan kafamda yüzlerce soru var ve sizlere teker teker sormam mantıksız olur diye düşünüyorum.Az çok konulara hakimiyet kazandığımda sizi rahatsız ederim  :p

Bu arada önerdiğiniz eğitim setleri varmı,Ue4 youtube sayfası Başlangıç-Advanced düzeyde yeterlimidir?

UE Youtube kanalından başlayabilirsiniz. Resmi documentation sitesinde de yazılı tutoriallar bulunmakta. Zaten az biraz İngilizce'ye hakimseniz kaynak bolca mevcut artık.

Takıldığınız yerlerde discord topluluğumuzda da ilgili kanalda soru sorabilirsiniz.

İyi çalışmalar.

Jacky' Alıntı:
UE Youtube kanalından başlayabilirsiniz. Resmi documentation sitesinde de yazılı tutoriallar bulunmakta. Zaten az biraz İngilizce'ye hakimseniz kaynak bolca mevcut artık.

Takıldığınız yerlerde discord topluluğumuzda da ilgili kanalda soru sorabilirsiniz.

İyi çalışmalar.

Tekrardan teşekkürler.Şu an bir Maya-Zbursh macerasına atıldım.Ardından ilk durağım UE4 ;)