mrtcnaslnts

Aktif üye
8 Ara 2019
608
2
44
28
Content Browser'da En basiti Bi texture silmeye kalksam Motor donup kalıyor. 20 dakikada kendine gelip anca silebiliyor bi texture'u kafayı yicem. Üstelik Bu Texture herhangi bir yerde de kullanılmıyor.  
Yani bu yüzden Motorda silmiyorum Proje klasörünü açıp ordan siliyorum silmek istediğim şeyleri. Gerekli gereksiz donuyor yok mudur çözümü bu donmaların?

mrtcnaslnts' Alıntı:
Content Browser'da En basiti Bi texture silmeye kalksam Motor donup kalıyor. 20 dakikada kendine gelip anca silebiliyor bi texture'u kafayı yicem. Üstelik Bu Texture herhangi bir yerde de kullanılmıyor.  
Yani bu yüzden Motorda silmiyorum Proje klasörünü açıp ordan siliyorum silmek istediğim şeyleri. Gerekli gereksiz donuyor yok mudur çözümü bu donmaların?

UE4 te content browserda yaptığın her hareket normal windowsta yapılmayan başka işlemler gerektiriyor. Mesela bir referans sistemi var. Sen bir Texture u sildiğinde tüm projeyi ve tüm kodu kontrol edip bu bir yerde geçiyormu diye kontrol ediyor. Mesela ismini değiştirsen bu malzemenin kullanıldığı her yeri yeni isme göre yeniden düzenliyor. Buda editörün bu tarz işlemlerde kasmasına sebep oluyor. Özellikle arkada HDD i meşgul edecek başka şeylerde varsa bu daha da artıyor.
    Senin durumda sorunun nerden kaynaklandığını bulmak gerekir. Mesela sıfır projede yapıyor mu. Arka planda çalışan kaynak tüketen başka uygulamalar varmı. İlk kurduğunda yok tu da yeni mi çıktı. Eğer öyle ise sonradan yüklediğin çalışan başka bir şey varmı vb. bir sürü soruya cevap vermek gerekir. Böylece mesele senin sistemin yeterli olup olmaması ile mi ilgili yoksa arkada çalışan bir şey mi var, ya da editör içinde bir şey sonsuz döngüye mi giriyor anlaşılabilir.
 Kolay gelsin.

mrtcnaslnts' Alıntı:

Bu durum önceki unreallerde yoktu bu versiyonlarda saçma sapan sıkıntılar var nedense. Önceden laps diye siliyordu şimdi mal mal donuyor dosya yolu değiştiriyorsun hayvan gibi kasılıyor.Saçma crashlar ve donmalar mevcut motorda UE5 te hepsi yok olur umarım.