akilfikir

Yeni üye
4 Tem 2016
3
0
0
(6) Ankara
Merhabalar,

Öncelikle belirtmeliyim ki, uzun zamandır bu forumu takip ediyorum fakat en azından temel bilgilere sahip olmadan, sizin söylediklerinizi bir nebze de olsa anlayacak hale gelmeden sizleri meşgul etmek istemedim doğrusu.

Burada eşsiz üyeler var, insanlara her koşulda yardım etmeye çalışan, iyi niyetle vakit ayıran, gerçekten bilgili kişiler... İlk başlığımda, fırsat bulmuşken, bugüne kadar yazdıklarınız ve yardımlarınız için hepinize teşekkür etmek isterim...

Sorunuma gelirsek...

Neredeyse diyaloglar üzerine kurulu, senaryo odaklı bir oyun yapma niyetindeyim. Bunun dışında pek bir vaadi ya da olağanüstü oyun mekanikleri bulundurmayacak. Öyle ki, grafikler el çizimi olacak ve izometrik, yukarıdan bakış açısı ile oynanacak.

Bazı şeyleri elbette kendim hallettim fakat onca derse rağmen, Blueprint ile Diyalog yapımı konusunda kendimi geliştiremedim.

Birçok videoyu izledim, bazılarında daha ilk kısımda takıldım, ilerleyemedim, bazılarında ise sonuna kadar gitmeme rağmen çalıştıramadım. O yüzden sizin vaktinizi almaya karar verdim...

Şimdi efendim sorum şu; temel düzeyde, bir NPC ile karşılıklı konuşma nasıl yapılır, neler gerekir, nasıl bir yol izlenmelidir?

Bazı deneyimlerimi de paylaşayım; çok güzel bir plug in buldum fakat 4.10'da çalıştıramadım. Ardından, tam istediğimi bana veren, sıfırdan yapan bir video buldum ancak nasıl yaptığını anlayamadım. Bahsi geçen video;
Bu içeriği görmek için üçüncü parti çerezlerine izin vermeniz gerekli.
Daha fazla detay için çerezler sayfasını ziyaret edin.

(Daha InputAction Action kısmında takıldım, utanarak söylüyorum.)

Umarım fazla uzun tutmamışımdır. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Şimdiden herkese çok teşekkür ederim, hepinize kolay gelsin.

Aslında kendi fikrim şu; video izleyerek yaptığın zaman videodaki bazı node'ları neden oraya koyduğunu anlayamayabiliyorsun. Sadece mantığını anlamaya çalışıp kendin yapmaya çalışabilirsin. Biraz zor olacak belki videodan izleyip yapmaya göre ama emin ol anlayarak gideceksin

dumbbell' Alıntı:
Aslında kendi fikrim şu; video izleyerek yaptığın zaman videodaki bazı node'ları neden oraya koyduğunu anlayamayabiliyorsun. Sadece mantığını anlamaya çalışıp kendin yapmaya çalışabilirsin. Biraz zor olacak belki videodan izleyip yapmaya göre ama emin ol anlayarak gideceksin

Cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim. 

Tavsiyenize genel olarak uymaya çalışıyorum, video ve diğer derslerde bir mantık bulmaya, kendi çapımda onu anlamaya çabalıyorum. 

Fakat takdir edersiniz ki, bu bir süreç alıyor. Bundan şikayetçi değilim, her şeyi öğrenmek gerekir ancak istediğime yakın bir video görünce, şüphesiz anlarsınız,  daha sabırsız davrandım. 

Neticede yapılabilir ve hatta yapılmış olduğunu gördüm. 

Bu süreçte, dediginiz gibi yapacağım...

Tekrar teşekkür ederim...

Rica ederim. Kesinlikle anlıyorum, en azından videodan izleyerek yaptığın şeyleri mutlaka başka bir sisteme de eklemeye çalış. Atıyorum bir videoda checkpoint sistemini inceledin. Diğer bir videoda ateş  etme, hemen checkpointi buraya entegre etmeye çalış. En azından ben böyle yapıyorum ve faydasını gördüm.

Bu konudan başka bir tane daha vardı galiba??

Yani cevap vermiştim aynı soruya diye hatırlıyorum,resimler bulursam atarım.

Edit : Yanlış hatırlamıyormuşum  :D

233.png

ClimbDown' Alıntı:
Bu konudan başka bir tane daha vardı galiba??

Yani cevap vermiştim aynı soruya diye hatırlıyorum,resimler bulursam atarım.

Edit : Yanlış hatırlamıyormuşum  :D

233.png

Aynı konuda başlık açtığım için özür dilerim gerçekten.

Hemen oraya da bakacağım. Fakat çok yardımcı oldunuz, çok teşekkür ederim.

Elinize ve vaktinize sağlık...