Umit00

Yeni üye
7 Ara 2016
1
0
0
(54) Sakarya
unreal engin'in kendi free pack lerinden vehiclegame packs adında bir paketi kendi projeme entegre ettim. Yalnız şöyle bir sorunla karşılaştım;
projeme dahil etmek istediğim paketten herhangi bir asset i sürükleyip projeme eklediğimde, sadece geometrik şekli ekleniyor. asset in  texture ları eklenmiyor.herbir asset için texture ları onlarca texture içinde aramak zor oluyor. bunun sebibi ve çözüm yolu nedir?

edit: arkadaşlar sorunu çözdüm. forumda birkaç arkadaş da bu sorundan  muzdaripmiş, onu gördüm. o yüzden sorumu silmeyeceğim. yeterince araştırma yapmayıp hemen foruma yardım çığlığı göndermek böyle oluyormuş. kusura bakmayın. bir daha forumda soru sormadan önce detaylı araştırma yapacam. Bu da bana ders olsun :D :D
çözüm burada:
https://forums.unrealengine.com/showthread.php?68001-Material-Texture-issue

kısaca anlatmak gerekirse; sadece texture, material ve assets dosyalarını kendi projemize kopyalamak yeterli olmuyormuş. bulduğumuz, indirdiğimiz ya da kopyaladığımız projedeki "content klasörünün içindeki tüm dosyaları" kendi projemizdeki content klasörüne atmamız gerekiyormuş. muhtemelen altklasör yolları da content klasöründe bir yerlerde.biz sadece 3-4 klasörü atınca doğal olarak bazı şeyler yüklenemiyor.

Evet, kendi kendini açık etmek böyle bir şey. Araştırmadan konu açmak böyle sonuçlara sebep olabiliyor :)

Bu arada senin için gerekli çözümü bulmana rağmen, asıl kullanman gereken çözüm bu değil. Asıl kullanışlı ve tavsiye edilen yöntem başkadır. Sadece istediğin 1 tane modeli almak için bütün klasörü taşımak zorunda değilsin. UE4'ün en temel konusudur bu: "Migrate". Bu şekilde istediğin bir veya birkaç ögeyi kendi projene aktarabilirsin. Tüm klasörü taşımak çeşitli sorunlara sebep olabilir. Gereksiz dosya kalabalığı gibi...

Migrate:
Bu içeriği görmek için üçüncü parti çerezlerine izin vermeniz gerekli.
Daha fazla detay için çerezler sayfasını ziyaret edin.