alpery' Alıntı:
Thunderbolt' Alıntı:
özel 3d sensörünü alman gerekli 380 dolara satıyolar

Artık hiçbir yeteneğin ve deneyimin önemi kalmıyor. Parası olan oyun yapacak yani.

Dostum benim çizimim iyi değil diye ben oyun yapmayayım mı ?380 dolar bir şey değil ki parası olan oyun yapsın. Zaten parası olan adam gidip hazır modeller satın alıyor eliyle çizmiyor.Sana bir zararı olacağını düşünmüyorum.

leonscottkfm' Alıntı:
alpery' Alıntı:
Artık hiçbir yeteneğin ve deneyimin önemi kalmıyor. Parası olan oyun yapacak yani.

Dostum benim çizimim iyi değil diye ben oyun yapmayayım mı ?380 dolar bir şey değil ki parası olan oyun yapsın. Zaten parası olan adam gidip hazır modeller satın alıyor eliyle çizmiyor.Sana bir zararı olacağını düşünmüyorum.

Benim demek istediğimi yanlış anlamışsın. Ben yeteneği olan insanın yapmasını ve o insana değer verilmesini istiyorum. Seninde dediğin gibi hazır modeller satın alınıyor ve buda yapan kişiye değer vermektir benim demek istediğim o değil. Bence her şeyin değeri yavaş yavaş kayboluyor.

Ama Şöylede Birşey var modelleme yapmayan biri hazır model kullandığı zaman emek olmadanmı yapmış oluyor ? Hiç Alakası Yok bence herşey sadece sadece oyun programlamaya bağlı olmadı gibi sadece modellemeyede bağlı değildir.

Thunderbolt' Alıntı:
Ama Şöylede Birşey var modelleme yapmayan biri hazır model kullandığı zaman emek olmadanmı yapmış oluyor ? Hiç Alakası Yok bence herşey sadece sadece oyun programlamaya bağlı olmadı gibi sadece modellemeyede bağlı değildir.

Söylediğim şeyi çok farklı yere çektiniz emekten bahsetmedim ben. Herkesin bir alanı olduğunu ve o alanda ona değer verilmesinden bahsettim.

Eğer dediğiniz şey şuan eklenirse zaten bunu kullanan oyun firmaları var. Bu teknolojiyi diğer oyun firmalarıda kullanacaktı. Öyleyse oyun motorlarını kullanmayalım onları da kendimiz yazalım . Çizimi kendimiz yapalım sesleri kendimiz yapalım. Herkesin her şeyde yeteneği olmuyor maalesef.Onlarda isterdi kendi modellerini kendileri çizmek ama çizim yeteneği olmayan yapamıyor.Ya hazır alacaksın yada birine çizdireceksin yada bu dediğiniz teknoloji kullanılacak :)

leonscottkfm' Alıntı:
Eğer dediğiniz şey şuan eklenirse zaten bunu kullanan oyun firmaları var. Bu teknolojiyi diğer oyun firmalarıda kullanacaktı. Öyleyse oyun motorlarını kullanmayalım onları da kendimiz yazalım . Çizimi kendimiz yapalım sesleri kendimiz yapalım. Herkesin her şeyde yeteneği olmuyor maalesef.Onlarda isterdi kendi modellerini kendileri çizmek ama çizim yeteneği olmayan yapamıyor.Ya hazır alacaksın yada birine çizdireceksin yada bu dediğiniz teknoloji kullanılacak :)

Evet işte söylediğiniz şeyi söylemek istedim bende. Mesela oyun yapma programı yayınlandı ve oyun yapma işine giren oldu baya. Ama daha çok kolaylık oldukça daha çok artacak ve büyük oyun yapım firmalarının değeri kalkacak herkes kendi oyununu yapacak. Bana sorarsanız oyun yapma programı yayınlamak bir işe yöneltmekti ama artık her şeyi çok kolay bir şekilde yaptırmaya çalışmak değeri yok edecek.

Thunderbolt' Alıntı:

Hurtworld oyunu gibi hiçbir emek yok. Tamamen Marketplace'den yapılmış bir oyun

Teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin insan işçiliği her zaman paha biçilmezdir.3d scan tekniğini zaten büyük firmalar kullanıyor.Tedirgin olmayı gerektirecek bir durum olduğunu düşünmüyorum.İşini iyi yapan herzaman karşılığını alır sıkıntı yapmaya gerek yok  :) :)

Bu biraz teknolojinin nihai sonuçlarından. Bundan 150 yıl önce de makineleşme insan gücünün yerini alıyordu. Dünya felaket, kıtlık, savaş gibi konularda felaketlere gitmediği sürece kendini bilgi, tecrübe, yetenek gibi konularda teknolojiye, çağa ayak uydurmalı ve hatta sürekli geliştirmeli insan ve korkmamalı.