tranduil09' Alıntı:
Ben bi triggger boxa mesela 5 kez girip çıktıktan sonra işleme devam etmesini istiyorum nasıl yapabilirim?

http://www.unrealengineturkiye.com/showthread.php?tid=339&pid=3190#pid3190

Bu linke göz atın. Burada bulunan boolean değerle birlikte bir de integer bir değer kullanın ve OnComponentBeginOverlap'de bunu 1 arttırın. Daha sonra E Input olayında oradaki gibi boolean değeri kontrol ettikten sonra bir de integer değerin;
  • 5'e eşit olup olmadığını denetleyin eşitse yapacaklarınızı yapın ve integer değeri 0 yapın. Yada...
  • 5' e göre modunu alın, sonuç 0 ise yapacaklarınızı yapın.

İlki daha hızlıdır, mod alma işlemi bölme işleminden bile yavaş çalışır.

Buna göre grafınızı oluşturduktan sonra bir sorunla karşılaşırsanız ekran görüntünüz ile birlikte yardımcı olmaya çalışırım.

zVonV4.jpg

bunu yaptım ancak çalışmadı compare to komutunu da denedim aynı şekilde veya custom event oluşturdum her custom evente girdiğinde bir artsın şeklinde o da olmadı :D

İnteger değişkenin yeşilimsi pin çıkışından (başka çıkışı yok zaten :) ) bir çubuk çek ve açılan node arama yerine equal yaz,çıkan nodeyi koy.

Gelen node'de 2 tane integer girişi olacak,a girişine değişkeni bağlayın.B girişine ise siz kaçıncı girişte olmasını istyorsanız o sayıyı girin.

Equal node sinin çıkışındaki bool pinini sürükleyin ve açılan menüde if diye aratın,karşınıza branch çıkar.O nodeyi yerleştirin.

Gerisi size kalmış.

Equal eşitliği kontrol eder,eğer eşitse bool çıkışına true 0,eşit değilse false verir.

SoloWarrior' Alıntı:
İnteger değişkenin yeşilimsi pin çıkışından (başka çıkışı yok zaten :) ) bir çubuk çek ve açılan node arama yerine equal yaz,çıkan nodeyi koy.

Gelen node'de 2 tane integer girişi olacak,a girişine değişkeni bağlayın.B girişine ise siz kaçıncı girişte olmasını istyorsanız o sayıyı girin.

Equal node sinin çıkışındaki bool pinini sürükleyin ve açılan menüde if diye aratın,karşınıza branch çıkar.O nodeyi yerleştirin.

Gerisi size kalmış.

Equal eşitliği kontrol eder,eğer eşitse bool çıkışına true 0,eşit değilse false verir.

onu yaptım zaten ama? :D

Farketmemişim :)

Mobil internetim yenilenmediği için forum resimlerini kapalı tutuyorum.

700m turkcell bayisine yürüyemem :)

O kodun çalışması gerek,ama taö 5 kez girildiğinde çalışır.

İntegerin çıkışını çekin,node arama kısmına >= yazın,çılan node ile deneyin birde.

Yine olmaz ise her girişte sayıyı kontrol için print nodesi ekleyin,text kısmına ise;

İnteger değişkeninizden çektiğiniz çubukatan açılan arama yerine tostring yazın.

Açılan nodenin integer girişine sizin değeri koyun,çıkışındaki string pinini print nodesinin string girişine bağlayın.

SoloWarrior' Alıntı:

İntegerin çıkışını çekin,node arama kısmına >= yazın,çılan node ile deneyin birde.

Yine olmaz ise her girişte sayıyı kontrol için print nodesi ekleyin,text kısmına ise;

İnteger değişkeninizden çektiğiniz çubukatan açılan arama yerine tostring yazın.

Açılan nodenin integer girişine sizin değeri koyun,çıkışındaki string pinini print nodesinin string girişine bağlayın.

baktım printstringle ekliyor bir ancak her seferinde 0 lıyor yani her seferinde 1 yazıyor printstring ancak 0 lama adına bişey yazmadım

tranduil09' Alıntı:
SoloWarrior' Alıntı:

baktım printstringle ekliyor bir ancak her seferinde 0 lıyor yani her seferinde 1 yazıyor printstring ancak 0 lama adına bişey yazmadım

Aynı sorum bende de olmuştu,çözdüm ama bende nasıl çözdüğümü hatırlamıyorum.

Başka bir değişken yarat,onunla dene.

Her şey doğru gözüküyor. Set ile Branch arasında Girilme Sayısı'nı ekrana yazdırıp dener misiniz(Print String ile)?

Edit: Bunu yapmışsınız zaten. Düzeltiyorum... Graf sonunda (sağ tarafta) yanlışlıkla bir şey yapmış olabilir misiniz? O tarafları göremiyoruz.

cahitburak' Alıntı:
Her şey doğru gözüküyor. Set ile Branch arasında Girilme Sayısı ekrana yazdırıp dener misiniz(Print String ile)?

Edit: Bunu yapmışsınız zaten. Düzeltiyorum... Graf sonunda (sağ tarafta) yanlışlık bir şey yapmış olabilir misiniz? O tarafları göremiyoruz.

yanlışlık yok biçok şey denedim event begin playe bağladım integer + 1 i set integer a yani onu da printstring yaptım ekranda sürekli 1 yazdı onu denersen sürekli olarak her sanisede bir 1 eklemesi gerek normalde

Bir save game dosyası yapıp save gameye kaydedebilirim onu deneyeceğim şimdi

Edit: tamamdır ::D save gameye ihtiyaç duyuyormuş ::D şimdi yazdı 1 2 3 4 diye ::) burdan sonrası kolay zaten :)

tranduil09' Alıntı:
yanlışlık yok biçok şey denedim event begin playe bağladım integer + 1 i set integer a yani onu da printstring yaptım ekranda sürekli 1 yazdı onu denersen sürekli olarak her sanisede bir 1 eklemesi gerek normalde

Bir save game dosyası yapıp save gameye kaydedebilirim onu deneyeceğim şimdi

Hayır her salisede eklemez. Bu, trigger hacmine her girişinizde yalnızca 1 kez çalışır. Tekrar tetiklenmesi için çıkıp tekrar girmeniz gerekir.

Edit:
Yukarıda söylediğim OnComponentBeginOverlap için geçerli yani collision hacimlerinin kesişiminin ilk anında...

BeginPlay ise nesne construct edildikten sonra tamamen başlamaya hazır olduğunda yalnızca 1 kez tetiklenir. Sürekli her framede tetiklenen event arıyorsanız Tick kullanmalısınız.

Bunun için SaveGame olaylarına girmenize hiç gerek yok hatta saçma. OnComponentBeginOverlap kullanmaya devam etmelisiniz. Tabi yapmak istediğiniz tam olarak ne ona göre de değişebilir.