mervetek

Yeni üye
19 Ocak 2018
32
4
0
(6) Ankara
merhabalar, bir konvoy yapmam gerekiyor. konvoyda MMT plugin in m113 aracını kullanıcam. yanı playerim ve takipçiler m113 olacak. Unreal engine dokumantasyonunda ai contoller baslıklı yazıyı okudum yapıyı kurdum fakat orada takip edecek eleman için skeletal mesh olma sartı var. benim m113 aracımı kabul etmiyor. Nasıl bir yol izlemem gerekiyor ? yanı takıp ettirmek istedigim elemanın türünden bagımsız bir yapı kurabilir miyim ? ornegin pawn,actor,BP class fark etmeksizin aynı yapıyı kurabilir miyim ?

Sanırım bir  aracı  harakter  ettirmek istiyorsunuz. Benim  bildiğim AI  controller olayı organik  modellerde  işe  yarıyordu. Ama tabi siz  gene de  araştırın  bu konuyu. Bir zamanlar bende   uçağımı  tracking ile  Başka  bir uçağı  kovalamasını istemiştim sonuçsuz  kalmıştı.

The Darkness' Alıntı:
Sanırım bir  aracı  harakter  ettirmek istiyorsunuz. Benim  bildiğim AI  controller olayı organik  modellerde  işe  yarıyordu. Ama tabi siz  gene de  araştırın  bu konuyu. Bir zamanlar bende   uçağımı  tracking ile  Başka  bir uçağı  kovalamasını istemiştim sonuçsuz  kalmıştı.

uzun suredır arastırdıgım bır konu aslında. AI move to da dediğiniz gibi third person characterde ıse yarıyor fakat m113 modelimde yaramıyor.

AI Controller ve NavMesh organik model veya skeletal meshten ziyade character movement component kullanan aktörlerle çalışır. Character BP içinde yer alamayacak bir objeyi AI yapmak istiyorsanız navigasyon ve hareket etme gibi işlevleri BP içinde kendiniz hesaplatmanız lazım.
Örnek; m113(hangi araç olduğunu bilmiyorum) etrafında box trace tarzı bir tarama yaptırmanız gerekli. Bunun hit sonuçlarına göre etrafınızda engel var mı yok mu onu belirlersiniz. Eger engel var ise custom event aracılığıyla araca input verip hareket ettirmeniz lazım. Engel yoksa Find Look at Rotation ile konvoyda önünde bulunan araca olan açısını hesaplatıp, yine ona göre dönme inputlarını verdirirsiniz. Biraz karmaşık ve detaylı bir düzenek olduğu için örnek hazırlamam zor malesef ama genel mantık bu.