sefa selim

Yeni üye
11 Ağu 2025
13
0
1
Unreal kendi topdown sistemini kullanıyorum sol tık ile istenilen kordinata gidiyorum ama w-a-s-d tuşlarını kullanınca bu seçimi iptal etmek istiyorum. bununla ilgili nasıl bir yol izleyebilirim.
Ekran Alıntısı.JPG

enumarator oluştur, mouse ve keyboard isminde iki tane değişken ekle.

anykey eventi bir tuşa bastığında tetiklenir. bu herhangi bir tuş olabilir. bu event tetiklendiğinde keyboard veya mouse hareketlerine göre bu enumarator'ü değiştir. Örneğin, anykey= w or a or s or d ise, enumarator'ü set Keyboard olarak, mouse left click ise de enumarator'ü set Mouse olarak ayarla.

hareket işlemini yapacağın yerde enumarator değişkenini çekip, switch miydi öyle bir fonksiyon vardı, içindeki değişken kadar pin veriyordu. akışın keyboard kısmında yapılacakları, oradan devam ettir, mouse kısmından yapılacakları da mouse pininin çıkışından devam ettir.

her anykey eventinden sonra, yapmakta olduğu işlemi iptal edip yenisine devam etmesini de sağlaman lazım.

çok daha kolay bir yolu da vardır illaki, ancak benim aklıma gelen yöntem bu. Hiçbir çözüm bulamazsan böyle bir şey deneyebilirsin belki.

Bool Değişkeni oluştur. Tuşlar basılıyken True dönsün bırakınca false.
Sol Tıka da Koşul ekliceksin. Bu kadar
bool değişkeni tuşlara ne ile eşleştirebilirim biraz daha açık olur musunuz?
bu şekilde işimi görüyor ben daha yeniyim öğrenmeye çalışıyorum bool değişkeni ile wsda tuşları ile nasıl eşleştirebilirim.

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.JPG
    Ekran Alıntısı.JPG
    14.8 KB · Görüntüleme: 5
Son düzenleme: