mrtcnaslnts

Aktif üye
8 Ara 2019
608
2
44
28
Selam arkadaşlar topdown projem var default levelde sorun yok ama yeni bi level oluşturup dizayn ettim nav mesh volume herşey vs olduğu halde karakter tıkladığım yere gitmiyor. Aslında controller çalışıyor herşeyini kontrol ettim sadece tıkladığım yere gitmiyor mausa tıkladığımda kımıldamıyor bile. Aynı controller ilk açılan bildiğiniz default levelde calsyo ama yeni levelde çalışmıyor delircem. Çok önceleri de başıma gelmişti benzer sorun ve neden olduğunu anlayamamıştım foruma da yazmıştım çözememiştik ve map çöp olmuştu şimdi yeni projede aynı sorun yine başıma geldi. iki levelin bütün detaylarını ayarlarını karşılaştırdım aynı olduğu halde çalışmıyor valla kafayı yicem. Basit sorun olabilir mi diyedüşünüp navgationu aşağı yukarı indiriyorum ayak hizasına getiryorum kaldırıyorum indiriyorum nav mesh volume silip tekrar ekliyorum yok yine yok. Tasarladığım level yine çöp olacak bunu nasıl çözeriz acaba. Controller default arkadaşlar hiç oynamadım karakterde mannequin zaten tek sorun yeni açtığım levelde tıklanan yere gitmemesi contoller GM da ekli çalışır durumda.

Level'e eklemiş olduğun bir obje yüzünden collision çakışması olabilir. Okuduklarımdan sonra aklıma ilk gelen şey buydu. Onun haricinde mouse ile her bastığında mouse'a değen objenin adını print ettirebilirsin. Bu şekilde debug yaparak sorunu bulabilirsin...

Aslnda yeni bi level açıp denedim çalıştı. Sanırım benim tasarladığım levelde sorun var maptaki bütün collisionları açtım ve çakışan bi collision yok Hiç bir çakışma yok bomboş. Spawn alanını da değiştiriyorum sağa sola çekiyorum yok. Neler sepep olabilir peki onları kontrol edym. landsvcape ile alakalı ne sorun olabilir mi bilemyorum landscape yüksekliği yaca alçaklığı flan mı olabilir acaba bulanamdım enteresan bişey

Benim ilk aklıma gelen ve direk bakman gereken yer mouse trace collision olayı ne durumda. Yani çalışan levelde mouse collision ayarlarından dolayı tıklanan yeri görüyor ama yeni levelde tıklanan yerleri görmüyor olabilir. Dolayısı ile mouse click olayı nasıl kodlanmış? Hittrace varmı ? Varsa hangi channel a bakıyor, visibility mi ? Eğer başka bir şeyse yeni level de de aynı hale gelmesi gerekir.
Bu tarz açık uçlu sorunlarda problemi küçük bir alana hapsetmen gerekir. Mesela bir AIController ve Behaviour Tree yap ve karaktere ver. BT de Move To kullan BeginPlay de MoveTo nun çalışmasını sağla. Bunu yaptığında karakter dediğin yere gidiyorsa (Neresi olduğu hiç önemli değil) NavMesh ile ilgili hiç bir problem yok demektir. Eğer gitmiyorsa problem orda demektir.
Mouse click event in nerede kodlandığına bak ve herşeyin önünde yer açıp print screen yazdır. Click event çalışıyor mu gör. Sonra bu print screen i hittrace ten sonra ya taşı. Test ettiğinde yazı gelmiyorsa büyük ihtimalle hit trace ten lokasyon dönmüyor. Hittrace ayarlarını kontrol et.
Yani adım adım gitmen gerekir.

Yok hocam var bi problem dediğin gibi de kontrol ettim ama bulamadım. bende yeni level oluşturup eski leveldeki assetleri oraya taşıdım