Ersnbyrz' Alıntı:
Uzun uzadıya spesifik kodlar hakkında yorum bekleseydim 3 günde beklerdim.
Bu programda yeni olduğumdan ve benim tahminime göre sorunun basit ama benim çözemediğim bir sorun olduğunu düşündüğümden aceleci davranıyor olabilirim..
2 saat ara ile yorum yollamak,durumu tazeleyip sorunumun devam ettiğini belirtmek spam sayılıyorsa haklısınız.
Yardım isteyenlere yardım etmek yerine tavır, imla hatası gibi şeylere takılan tipik forum kullanıcıları,bu konulara takılmak yerine 1-2 kaynak gösterseler en azından harcadıkları enerji boşa gitmez diye düşünüyorum..
Yinede en azından cevap yazdığınız için teşekkür ederim..
Bakın, çok yanlış düşünüyorsunuz. Burada insanlara yardım ederken onlardan bir ücret talep etmiyoruz. Yardım ettiğimiz kişilerden maddi bir beklentimiz yok. Fakat dil kullanımına, imlasız yazılara, veya sizin yaptığınız gibi hem spam hem de flood kategorisine giren iletilere karşı, sadece bunlara takılmak diye basit bir yakıştırma yapamazsınız. Burada emek verip kullanıcıların sorunlarına cevap olmaya çalışan arkadaşlara saygıdan bile olsa forum kurallarına riayet ediniz. Evet bu yaptığınız spam ve floodun, forum kurallarında yasak olduğu açıkça belirtiliyor. Fakat siz buna takılmak diyorsunuz. Ben insanlara yardımcı olurken inanın daha çok enerji harcıyorum. Gerekirse programı açıp önce kendim test ediyorum. Forum kurallarını hatırlatmak benim için enerji israfı değil tam tersi kendime biçtiğim bir görevdir.
Yardım isteyene burada tavır yapılmıyor. Forum kurallarına uymayan kişilere tavır yapılıyor. Çeşitli kelime oyunlarıyla bu durumu lehinize çevirmeye çalışmayın. Öncelik kurallardır, bu kurallara uymayı tavsiye etmek bizim gibi forum sakinlerinin görevidir. Forum kurallarına uymayanlara ceza vermek forum adminlerinin insiyatifidir. Sonuçta bu foruma kayıt olurken veya yardım isterken karşılığında sizden para istenmiyor. Talep edilen tek şey forum kurallarına uyulmasıdır.
İçinde bulunduğumuz durumun tam tersi, eğer 1 saat sabredip, yardım edecek birileri var mı, şeklinde ikinci bir iletiyi göndermeseydiniz çoktan sizin bu sorununuzu çözmek için yeni bir top-down proje açmış ve bunun üzerinde çalışıyor olurdum. İşte size anlatmak istediğim nokta budur. Sırf bunun için işimi gücümü bir kenara bırakıp, karşılıksız olarak, tamamen senin sorununu çözmek için odaklanıyorsam, senin buna minnet duyman gerekir. Forumdaki yardımcı arkadaşların çoğu aynı şeyi yapıyor. Onlar da saygı duyulmayı hak ediyor. Minnet duymuyorsan bile foruma saygı duy ve kurallar çerçevesinde hareket et. Ortadaki tek sorun bunu hiçe sayman ve bu yaptığını normalleştirmen. Benim yaptığım şey sana forum kurallarını hatırlatmaktır.
Konu yeterince rayından çıkmışken daha da ileri gitmemesi adına bu konudaki son iletimdir. Dileyen diğer yardımsever arkadaşlar yardımcı olabilir.