kahink11

Yeni üye
5 Şub 2016
3
0
0
(39) Kırklareli
Merhabalar , konuyu doğru yere mi açtım bir bilgim yok o yüzden şimdiden özür dilerim. Ue4 programını kullanmaya yeni başladım ve bir konuda takıldım; tps karekter meshini takip eden kamera, mouse kullandığımızda bağımsız dönüyor. aradım taradım gerek forumu gerek youtubeyi ama bir cevaba ulaşamadım. yani kısacası istediğim şey mouseyi çevirdiğimde cameranın baktığı yere karekter meshide baksın istiyorum. yardımlarını bekliyorum ^^ konuyu okuduğunuz için teşekkürler ^^

kahink11' Alıntı:
Merhabalar , konuyu doğru yere mi açtım bir bilgim yok o yüzden şimdiden özür dilerim. Ue4 programını kullanmaya yeni başladım ve bir konuda takıldım; tps karekter meshini takip eden kamera, mouse kullandığımızda bağımsız dönüyor. aradım taradım gerek forumu gerek youtubeyi ama bir cevaba ulaşamadım. yani kısacası istediğim şey mouseyi çevirdiğimde cameranın baktığı yere karekter meshide baksın istiyorum. yardımlarını bekliyorum ^^ konuyu okuduğunuz için teşekkürler ^^

Bunu sağlamanın yolu CameraBoom üzerinde Use Pawn Control Rotation değerini false yapmak ancak bu durumda da karakterin bakış açısını FPS ayarına benzer şekilde kendiniz ayarlamalısınız.

TPS örneğinde Mouse input Controller nesnesini etkilemek üzere yapılandırılmıştır ve kamera bakış açısına doğrudan etki eder. Standart TPS için istenen budur. Bununla birlikte örneğin Witcher gibi Action RPG TPS bir oyunda, oyuncu için işleri kolaylaştırmak adına bir de kameranın, karakter bakış açısını takip etmesi özelliği eklenmiştir, ancak yine de mantık aynıdır denilebilir.

Bu durumda oynanışa karar verip, yapabileceğiniz 2 şey var. Birincisi FPS ayarlarını kullanıp sadece Spring Arm ile kamerayı karakterin gerisine çekmek ki bu durumda oyuncunun etrafı izlemesi zorlaşacaktır. İkincisi ise TPS örneğinde ek olarak bir de kamera açısına karakterin bakışını izleyecek ek özellikler kazandırmak ki TPS için yapılması gereken budur.

İkinci işlem şu şekilde gerçekleştirilebilir. Örneğin Input Axis Turn olayının Axis Value değeri için bir branch işlemi uygulayıp 0' a yakınsa(Nearly Equal) kameranın(Controller) Rotation değerini karakterin Rotation değerine Interpolate etmek ve 0'a yakın değilse aynı ayarları korumak şeklinde ayarlanabilir. Ek olarak Move Right özelliği kaldırılıp bunun yerine karaktere Turn özelliği verilmeli.

Ekli dosyayı görüntüle 5

Not: Örnekte Camera Boom, Mesh üzerine atanmıştır.
Not: Bütün bunlardan önce oyunun tarzına mutlaka tam olarak karar verilmelidir.

Ekli dosyalar

• TPS.png
    TPS.png
    370.6 KB · Görüntüleme: 13