kar derken noise dan bahsediyorsun sanmıştım. karı tamamen silmekten bahsediyorsan, texture i photoshop gibi bir edit programında açıp karlı gözüken kısımları boyaman gerekir. muhtemelen bu odunların dış yüzeyi için ayarlanmış bir mesh o yüzden tek tarafı karlı gibi duruyor. materyale git eğer beyaz kısımlar için Red channel kullanılmışsa bu kısmın bağlantısını keserek de iptal edebilirsin bir göz at

Ben de vertex normals kullanılarak bir tarafı kar texture ile blend yapılmış zannettim.

Başka bir çözümü de olabilir ama çok uzun iş kulağı tersten tutmak gibi ve biraz shader bilmek gerekiyor. Yine vertex normals kullanılarak karlı yüzeyin tarafına bakan vertexler bulunur. Bu sana karlı tarafı beyaz, karşı tarafı siyah olacak bir mask elde ettirir. Power nodu ve ardından saturate ile keskin kenarla birbirinden net şekilde ayırırsın. Daha sonrasında texture coordinat nodunu alıp " component mask R" nodu getirip offset eklersin. ne kadar ekleyeceğini deneme yanılma yaparsın. Bu sana karsız tarafın birebir aynısını karlı tarafa da yapıştırmanı sağlar. Ama en alt ve üstte çizgi olur ama duvar dikey olduğu için görünmez. Anlatması bile karışık :D

Biraz vaktim var bir deneyeyim ben de merak ettim yapabilirsem nodeları buraya koyarım

Hızlıca seninkine benzer birşey modelleyip texture atadım bi tarafı karlı bi tarafı normal. Bence okey ufak çizikler kalmış onlar ince ayarla giderilir. Photoshop biliyorsan onu tercih et bence yine de.

Bir de bendeki texture yatay sendeki dikey. sen add nodunu mask G ye değil mask R ye bağlayacaksın. offsetler farklıdır. Bir de bende karlar mask G 'nin tersi tarafındaydı. Sende ne tarafta bilemiyorum. iki tarafta karlı olursa 1-x nodunu silersin.

Bir de bu resmi link olarak nasıl koyuyoruz onu bilemedim?