hebele

Yeni üye
7 Mar 2017
1
0
0
Diğer
Merhaba arkadaşlar haritamın tabanını oluştururken kullandığım texture çok bulanık oluyor. Tutorial izleyip ayarlı yaptığımda ise netleşene kadar UV değerlerini yükselttiğimde örneğin bir orman texture'ü kullandığımda yerdeki yapraklar bile karakterden büyük oluyor. Ayrıca kullandığım texture'ün çözünürülüğü 5456x3632 olmasına rağmen kenarları belli oluyor yani küçük küçük aynı karelerden oluştuğu belli oluyor tabanın. Son olarak da şunu sormak istiyorum ; Tabanı oluştururken tek bir parçayı scale'leyip istediğim boyuta getirerek mi oluşturmalıyım yoksa objenin orijinal boyutuna dokunmadan objenin kopyalarını yan yana dizerek mi ? Teşekkürler.

hebele' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar haritamın tabanını oluştururken kullandığım texture çok bulanık oluyor. Tutorial izleyip ayarlı yaptığımda ise netleşene kadar UV değerlerini yükselttiğimde örneğin bir orman texture'ü kullandığımda yerdeki yapraklar bile karakterden büyük oluyor. Ayrıca kullandığım texture'ün çözünürülüğü 5456x3632 olmasına rağmen kenarları belli oluyor yani küçük küçük aynı karelerden oluştuğu belli oluyor tabanın. Son olarak da şunu sormak istiyorum ; Tabanı oluştururken tek bir parçayı scale'leyip istediğim boyuta getirerek mi oluşturmalıyım yoksa objenin orijinal boyutuna dokunmadan objenin kopyalarını yan yana dizerek mi ? Teşekkürler.
UV Coordinates hakkında bilgi sahibi olmanız lazım. 

Bu içeriği görmek için üçüncü parti çerezlerine izin vermeniz gerekli.
Daha fazla detay için çerezler sayfasını ziyaret edin.

Khubur' Alıntı:
hebele' Alıntı:
UV Coordinates hakkında bilgi sahibi olmanız lazım. 

Bu içeriği görmek için üçüncü parti çerezlerine izin vermeniz gerekli.
Daha fazla detay için çerezler sayfasını ziyaret edin.
Texture ve Materyallerle ilgilenmeye yeni yeni başlıyorum da yanlış anlayıp anlamadığımı öğrenmek için soruyorum. Bunun Substance Designer'da Tileable Texture oluşturmakla arasında bir fark var mı? Yoksa bu UV Coordinates direkt olarak Texel Density ile mi alakalı?

Substance Designer tileable (seamless) texturelar oluşturmak için kullanılan bir program. Programda seamless olmayan bitmap'i seamless hale getirmek de mümkün, sıfırdan seamless kaplama yapmak da.

UV Coordinates kaplamayı modele giydirirken, her UV mapte ne kadar kaplama olacağını ayarlamak için kullanılıyor. UTiling ile VTiling'i arttırdıkça her modeldeki kaplama kücülür, aynı alana daha fazla aynı kaplamayı sıralar. Örnegin yapraklar cok büyükse UTiling ile VTilinge daha büyük değer vermen gerekiyor.

Ayrıca Unreal'da kaplamaların power of 2 olması gerekiyor. Yani çözünürlügü 1024x1024, 1024x512, 2048x2048 vs gibi.