AlparslanGurlek

Yeni üye
22 Tem 2016
39
8
0
(27) Gaziantep
Merhaba dostlarım, sizlere bu işi gerçekten iyi bilenler için fikir vermesini umduğum ve gerçekten uzun zamandır kafamı kurcalayan bir soru sormak istiyorum.

Soru: Oluşturduğumuz bir landscape'de texture painting yaparken blueprintlerle ya da c++ yazarak bunu otomatik yapmasını sağlayabilir miyiz?

Örnek: Şöyle bir örnek vereyim, oluşturduğumuz landscape'de bir dağ var, dağın eteklerini otomatik bir şekilde çimen texture'u ile boyayıp , z ekseninde 20 birim yükseldikten sonra otomatik bir şekilde kaya texture'u ile ve yine z eksenindeki büyüklüğü 50 birimden fazla olduğunda otomatik olarak kar texture'u ile boyaması mümkün mü, bu yapılabilir mi? 

Yanıt ve önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim, iyi forumlar.

AlparslanGurlek' Alıntı:
ClimbDown' Alıntı:
Otomatik landscape materyalleri var,onları araştırabilirsin ve yapmaları o kadar zor değil.

İnceleyeceğim, önerin ve ilgin için teşekkür ederim.

HeightMap ile kolay bir şekilde haritalar yaratabilirsiniz. Bunu boyamak için terriam moddaki paint bölümündeki Radius değerini yükseltmen lazım. Bundan önce, haritanın boyutlarını iyi ayarlaman lazım.

Khubur' Alıntı:
AlparslanGurlek' Alıntı:
İnceleyeceğim, önerin ve ilgin için teşekkür ederim.

HeightMap ile kolay bir şekilde haritalar yaratabilirsiniz. Bunu boyamak için terriam moddaki paint bölümündeki Radius değerini yükseltmen lazım. Bundan önce, haritanın boyutlarını iyi ayarlaman lazım.

Arkadaş dağ eteklerindeki taş,çimen,kum geçişini falan otomatik yapan bir materyali kastetmiş,

Ne kadar denesem de ben paint tool ile güzel bir görüntü elde edemiyorum,en iyisi otomatik materyal  :D

ClimbDown' Alıntı:
Khubur' Alıntı:

Arkadaş dağ eteklerindeki taş,çimen,kum geçişini falan otomatik yapan bir materyali kastetmiş,

Ne kadar denesem de ben paint tool ile güzel bir görüntü elde edemiyorum,en iyisi otomatik materyal  :D

Yalnız değilmişim  :D Otomatik materyalleri marketplace'da görünce cüzdanımdan gözyaşları akmaya başladı, şimdi onu teselli ediyorum...

Slope olayını araştırın derim, benim şu anki terrain materyalimde var. Mesela bir yeri dik bir biçimde yükselttiğinizde, dikey alanlar taş ile kaplanıyor. Sert yamaçlar için de aynısı gerçekleşiyor. Tabi istediğiniz şey bu mu emin olamadım.

Mesela bu materyale foliage layer ekleyerek, belli yüzeylerin belli bitkilerle otomatik kaplanması da yapılabilir. Tesselation eklenip yüzeyler çok detaylı hale getirilebilir. Ama tesselation da performansı baya azaltıyor, seçeneği açıp eklemesen bile.

Demek istediğim landscape materyallerinde akla gelen çoğu şey mümkün.

Ayrıca yanlış hatırlamıyorsam bunları yapan hazır ve ücretsiz bir paket vardı resmi forumda.

Tanhu' Alıntı:
Slope olayını araştırın derim, benim şu anki terrain materyalimde var. Mesela bir yeri dik bir biçimde yükselttiğinizde, dikey alanlar taş ile kaplanıyor. Sert yamaçlar için de aynısı gerçekleşiyor. Tabi istediğiniz şey bu mu emin olamadım.

Mesela bu materyale foliage layer ekleyerek, belli yüzeylerin belli bitkilerle otomatik kaplanması da yapılabilir. Tesselation eklenip yüzeyler çok detaylı hale getirilebilir. Ama tesselation da performansı baya azaltıyor, seçeneği açıp eklemesen bile.

Demek istediğim landscape materyallerinde akla gelen çoğu şey mümkün.

Ayrıca yanlış hatırlamıyorsam bunları yapan hazır ve ücretsiz bir paket vardı resmi forumda.

Slope olayını araştıracağım, aradığım şey kısmen buydu aslında, yapabilirsem güzelinden bir materyal yapıp kullanmak istiyorum. Büyük haritalarda landscape painting zulüm oluyor. Çok faydalı yorumunuz için teşekkürler.

ZZ2Yrg.jpg

http://i.imgur.com/WLR7tea.jpg
Resimdeki gibi bir modülü landscape materyalinizde oluşturursanız istediginize ulaşabilirsiniz.
Baska bi yöntem olarak world machine ile farklı slope'lardan mask alıp, o masklara farklı materyal atarsınız. Daha güzel sonuçlar elde ediyorum ben sahsen world machine kullanarak.

MephistophiA' Alıntı:
ZZ2Yrg.jpg

http://i.imgur.com/WLR7tea.jpg
Resimdeki gibi bir modülü landscape materyalinizde oluşturursanız istediginize ulaşabilirsiniz.
Baska bi yöntem olarak world machine ile farklı slope'lardan mask alıp, o masklara farklı materyal atarsınız. Daha güzel sonuçlar elde ediyorum ben sahsen world machine kullanarak.

Faydalı yanıtınız için çok teşekkür ederim, dediklerinizi de daha detaylı olarak inceleyeceğim, başkalarının da bilgilenmesi için bu forum üzerinden bir rehber yayımlamaya çalışacağım. Sağolun.