SumukluSapik

Yeni üye
19 Şub 2016
39
2
0
37
(34) İstanbul Avrupa
Bilgisayarımda bir adet 120 GB ( C: ) SSD ve bir adet 1.5 TB ( D: ) HDD var. Başta UE4'ü C sürücüsüne yükleyip kullanıyordum ama sonra bellek sorunları yaşayınca D sürücüsüne taşımak zorunda kaldım. Ama bu sefer de performans sorunları yaşıyorum. Ne zaman Content Browser dan birşeyi tutup sahneye doğru çeksem UE bir kaç saniye donup kalıyor. 

Sorum şu: Bilgisayara format atıp Win7'yi HDD yüklesem ve SSD'yi D sürücüsü yapıp UE4'ü D sürücüsüne yüklesem performans olarak bi artış yaşar mıyım? Yoksa illa yerel sürücüde mi olması gerekir. Aslında deneyerek öğrenmeyi seven biriyim ama internetim iyi olmadığı için vakit kaybetmek istemiyorum. Teşekkürler.

SumukluSapik' Alıntı:
Bilgisayarımda bir adet 120 GB ( C: ) SSD ve bir adet 1.5 TB ( D: ) HDD var. Başta UE4'ü C sürücüsüne yükleyip kullanıyordum ama sonra bellek sorunları yaşayınca D sürücüsüne taşımak zorunda kaldım. Ama bu sefer de performans sorunları yaşıyorum. Ne zaman Content Browser dan birşeyi tutup sahneye doğru çeksem UE bir kaç saniye donup kalıyor. 

Sorum şu: Bilgisayara format atıp Win7'yi HDD yüklesem ve SSD'yi D sürücüsü yapıp UE4'ü D sürücüsüne yüklesem performans olarak bi artış yaşar mıyım? Yoksa illa yerel sürücüde mi olması gerekir. Aslında deneyerek öğrenmeyi seven biriyim ama internetim iyi olmadığı için vakit kaybetmek istemiyorum. Teşekkürler.

UE4 önceliklerin arasındaysa bu halinde SSD üzerinde yer açıp kullanmanı tavsiye ederim. Bende de aynı durum söz konusu (128GB SSD, 1TB HDD). Benim için öncelikli uygulamalar (UE4, VS...vb gibi performans açısından önem arz eden diğer uygulamar) SSD üzerinde. Bu boyut bana yetiyor çünkü birçokları gibi oyun(ları) SSD üzerine kurmuyorum. Zaten pek de oyun kurulu değil ama zannediliyor ki oyunlar SSD üzerine kurulduklarında daha hızlı çalışırlar. Bu yanlış bir düşünce çünkü oyunlar çalışma sırasında disk kullanmazlar, ancak; başlatma, oyunu kaydetme ve oyunu yükleme...gibi durumlarda kullanırlar.