qukla

Unreal MVP
16 Tem 2015
381
90
0
(35) İzmir
Herkese merhaba,

Yaptığımız bir oyunun minimum sistem gereksinimlerini nasıl öğrenebiliriz ? Engine içinde böyle bir özellik var mı? Yoksa bu amaca uygun harici bir program biliyor musunuz?

Şimdiden teşekkürler.

qukla' Alıntı:
Herkese merhaba,

Yaptığımız bir oyunun minimum sistem gereksinimlerini nasıl öğrenebiliriz ? Engine içinde böyle bir özellik var mı? Yoksa bu amaca uygun harici bir program biliyor musunuz?

Şimdiden teşekkürler.

Deneyerek bulunur sanırsam.

Ama şöylede yapabilirsin,

Gtx 980 ile kendi oyununu dene,

40 fps aldın diyelim,bir oyun benchmarkında 980 in aldığı fps yi bul,

Buradan orantı kurarak senin oyununda 30fps altı verecek kartları bulabilirsin.

Onun için matematikte bir işlem vardı ama matematiğim çook iyi olduğundan bilmiyorum  :D

ClimbDown' Alıntı:
qukla' Alıntı:
Herkese merhaba,

Şimdiden teşekkürler.

Onun için matematikte bir işlem vardı ama matematiğim çook iyi olduğundan bilmiyorum  :D

Oran orantı oyunlarda her zaman kesin sonuç vermeyebilir bence ben programla bulunuyor sanıyordum.

alpery' Alıntı:
ClimbDown' Alıntı:

Oran orantı oyunlarda her zaman kesin sonuç vermeyebilir bence ben programla bulunuyor sanıyordum.

Evet ama steam de yaklaşık sonuç istiyor zaten.

Hiç yoktan iyidir.

En olmadığı bana atar qukla oyunu,bende çok düşğk bir sistem zaten mevcut  :D

O açarsa herşey açar  :)

ClimbDown' Alıntı:
alpery' Alıntı:

Evet ama steam de yaklaşık sonuç istiyor zaten.

Hiç yoktan iyidir.

En olmadığı bana atar qukla oyunu,bende çok düşğk bir sistem zaten mevcut  :D

O açarsa herşey açar  :)

Ben kesin sonuç istiyor sanıyordum o yüzden öyle cevap yazdım. Cevabın için teşekkürler :)

Bellek ve disk gereksinimlerini kestirmek kolaydır.

Disk kapasitesi, oyunun "ship" edilmiş çıktılarının diskteki toplam boyutu kadardır.

Gerekli boş fiziksel bellek, bir benchmark testi sırasında kullanılan maksimum bellek boyutuna yakındır.

CPUda işler değişiyor. Bunun için öncelikle ortalama CPU belirlenir. Diyelim ki i3 2.0GHz ortalama bir CPU (bu kriteri, hedef kitleyi genişletmek için mümkün olduğunca düşük; risk almamak için de biraz büyük tutabiliyoruz.) Bu işlemciye sahip bir PC bulup deniyoruz. Sonuçlara göre başka denemelerle belirli ölçeklerde test sistemlerini değiştiriyoruz.

Grafik işlemcilerde tıpkı CPUlar gibi test ediliyor. Fakat bir parça dikkat edilecek nokta daha var. Bazı grafik yetenekleri bazı GPUlar tarafından asla desteklenmez. Bunların bazılarını zaten biliyorsunuz. Örneğin tessellation DX11+ desteklenmeyen GPU tarafından desteklenmez. Tessellation oyun içinde zorunluysa bunu kriterlerde belirtmek gerek. Ya tesellation oyun içerisinde deaktifleştirilebilir olmalıdır. Bunun gibi başka özellikler de var.

Anladığım kadarıyla birden çok bilgisayara ihtiyaç var her türlü. Öyle bir program yükleyip sonuç alınmıyor.

Bir şekilde çözeceğiz o zaman. Cevap veren herkese teşekkürler : )

qukla' Alıntı:
Anladığım kadarıyla birden çok bilgisayara ihtiyaç var her türlü. Öyle bir program yükleyip sonuç alınmıyor.

bir den çok bilgisayar değil sanal sunucularla işi halledebilirsiniz ben öyle yapıyorum ramler ise kullanıma göre belirlenebiliyor

Ozzy' Alıntı:
qukla' Alıntı:

bir den çok bilgisayar değil sanal sunucularla işi halledebilirsiniz ben öyle yapıyorum ramler ise kullanıma göre belirlenebiliyor

Aa çok mantıklı : ) Teşekkürler

Ozzy' Alıntı:
qukla' Alıntı:

Sanal sunucular hakkında bilgi verir misiniz?

1305' Alıntı:
Ozzy' Alıntı:

Eğer Bilgisayarınız güçlü bir makina ise her türlü testi yapmak için tabiki VirtualPC VMware gibi programlarla sanal sunucu oluşturup kullanabilirsiniz veya sunucu satan bayilerden satın alabilirsiniz. Sunucu Bayilerinden satın alınanlar download ve upload hızları yüksek olur. Şöyle düşünün sanal sunucuları bir bilgisayarmış gibi ama kendi bilgisayarınızdaki parçaların özelliklerinden veriyorsunuz bu yüzden güçlü olması şart arttırıp yükseltebiliyorsunuz her hangibi bir işletim sistemi kurabiliyorsunuz iso veya dvd yolu ile ama sanal sunucu bayilerinden aldığınız bilgisayarlar genelde xeon işlemcili makinalardır

qukla' Alıntı:
Ozzy' Alıntı:

Ne demek kolay gelsin VMware Workstation kullanırsanız bunlar için ayar veriyor ve ölçme sistemi barındırıyor içinde

Ozzy' Alıntı:
1305' Alıntı:
Eğer Bilgisayarınız güçlü bir makina ise her türlü testi yapmak için tabiki VirtualPC VMware gibi programlarla sanal sunucu oluşturup kullanabilirsiniz veya sunucu satan bayilerden satın alabilirsiniz. Sunucu Bayilerinden satın alınanlar download ve upload hızları yüksek olur. Şöyle düşünün sanal sunucuları bir bilgisayarmış gibi ama kendi bilgisayarınızdaki parçaların özelliklerinden veriyorsunuz bu yüzden güçlü olması şart arttırıp yükseltebiliyorsunuz her hangibi bir işletim sistemi kurabiliyorsunuz iso veya dvd yolu ile ama sanal sunucu bayilerinden aldığınız bilgisayarlar genelde xeon işlemcili makinalardır

qukla' Alıntı:
Ne demek kolay gelsin VMware Workstation kullanırsanız bunlar için ayar veriyor ve ölçme sistemi barındırıyor içinde

Sunucu satan bayilere örnek verebilir misiniz?

1305' Alıntı:
Ozzy' Alıntı:

Sunucu satan bayilere örnek verebilir misiniz?
benim çalıştığım bayiler var ama örnek veremem yazın google çıkar piyasayı araştırın reklam yapmış gibi olurum
cahitburak' Alıntı:
Bir de "Alpha" ve "Beta" deneyimlerini toplayabilirsin. Bunların amacı zaten oyunun test edilmesi, performans da buna dahil. Steam'de geri dönüş olacaktır diye tahmin ediyorum.
+1 Alpha ve Beta aşamalarını genel de oyun hataları (bug) ve online konuda sıkıntıları gidermek için kullanılıyor ama optimize için de kullanılır neden kullanılmasın