İki takım var Kırmızı takım ve mavi takım. Oyuncuların Takım Arkadaşlarına Hasar vermemesi için nasıl bi sistem yapmam gerek. Basit olarak?
mrtcnaslnts' Alıntı:İki takım var Kırmızı takım ve mavi takım. Oyuncuların Takım Arkadaşlarına Hasar vermemesi için nasıl bi sistem yapmam gerek. Basit olarak?
erginegider' Alıntı:mrtcnaslnts' Alıntı:İki takım var Kırmızı takım ve mavi takım. Oyuncuların Takım Arkadaşlarına Hasar vermemesi için nasıl bi sistem yapmam gerek. Basit olarak?
Bunun için ue4 'te yerleşik olarak kurulmuş bir sistem var öncelikle onu söyleyeyim. Ancak sen basitçe demişsin. Yerleşik sistemi kullanmak baya baya zor.
Ama sen çok basit bir sistem kurabilirsin. Karakterlere TeamID diye integer değişken ver. Bunu bir takım da 1 olarak ata diğerinde 2. Bundan sonra her türlü etkileşimde branch ile bu karakter karşı takımdan mı kontrolü yap.
Mesela digelim biri diğerine ateş ediyor. Merminin hit overlap eventine yada trace kullanıyorsan hitresult tan sonra bu karakterin TeamID si benim kendi TeamID me eşit midir gibi bir branch koy. Ne yapacaksa eşit olmadığı durumda yapsın vb.
Not: Eğer kod daha anlamlı olsun istersen TeamID 'yi enum yapıp kırmızı ve mavi değerlerini verilebilir aynı şekilde devam edebilirsin. Ancak bu kesinlikle şart değil.
Kolay gelsin.
erginegider' Alıntı:mrtcnaslnts' Alıntı:İki takım var Kırmızı takım ve mavi takım. Oyuncuların Takım Arkadaşlarına Hasar vermemesi için nasıl bi sistem yapmam gerek. Basit olarak?
Bunun için ue4 'te yerleşik olarak kurulmuş bir sistem var öncelikle onu söyleyeyim. Ancak sen basitçe demişsin. Yerleşik sistemi kullanmak baya baya zor.
Ama sen çok basit bir sistem kurabilirsin. Karakterlere TeamID diye integer değişken ver. Bunu bir takım da 1 olarak ata diğerinde 2. Bundan sonra her türlü etkileşimde branch ile bu karakter karşı takımdan mı kontrolü yap.
Mesela digelim biri diğerine ateş ediyor. Merminin hit overlap eventine yada trace kullanıyorsan hitresult tan sonra bu karakterin TeamID si benim kendi TeamID me eşit midir gibi bir branch koy. Ne yapacaksa eşit olmadığı durumda yapsın vb.
Not: Eğer kod daha anlamlı olsun istersen TeamID 'yi enum yapıp kırmızı ve mavi değerlerini verilebilir aynı şekilde devam edebilirsin. Ancak bu kesinlikle şart değil.
Kolay gelsin.
mrtcnaslnts' Alıntı:erginegider' Alıntı:Bunun için ue4 'te yerleşik olarak kurulmuş bir sistem var öncelikle onu söyleyeyim. Ancak sen basitçe demişsin. Yerleşik sistemi kullanmak baya baya zor.
Kolay gelsin.
Şuan deniyorum ama olmadı. "Karakterlere" derken bende Tek BP karakter var. Oyunu başlattığımda Oyun tek bi BP karakteri kullanıyor. Yani değişkeni tek KarakterBP yapmam gerek bu Değişkendeki değişiklik Her karaktere uygulanıyor sanrm
Oyun başlarken Widget Açılıyor. İki buton var Mavi Takım Kırmızı takım. Takımdan kastım Basit bişy olmalı. Örn sadece sayıdan veya Tag'den ibare olabilir. Karaktere bi sayı veya Tag atamalıyım ki örn. 1. sayıya sahip olan karakterler yanlızca 2. sayıya sahip olanlara hasar versin bu kadar. Ama beynim yandı düşünmekten. Videolar karmaşık ve çok kapsamlı. İhtiyacım olmayan şeylerle birlikte anlatılınca kafam allak bullak oldu.
erginegider' Alıntı:mrtcnaslnts' Alıntı:Şuan deniyorum ama olmadı. "Karakterlere" derken bende Tek BP karakter var. Oyunu başlattığımda Oyun tek bi BP karakteri kullanıyor. Yani değişkeni tek KarakterBP yapmam gerek bu Değişkendeki değişiklik Her karaktere uygulanıyor sanrm
Oyun başlarken Widget Açılıyor. İki buton var Mavi Takım Kırmızı takım. Takımdan kastım Basit bişy olmalı. Örn sadece sayıdan veya Tag'den ibare olabilir. Karaktere bi sayı veya Tag atamalıyım ki örn. 1. sayıya sahip olan karakterler yanlızca 2. sayıya sahip olanlara hasar versin bu kadar. Ama beynim yandı düşünmekten. Videolar karmaşık ve çok kapsamlı. İhtiyacım olmayan şeylerle birlikte anlatılınca kafam allak bullak oldu.
Hocam senin için video çektim. Aslında daha bastite yapılabilirdi ancak daha sonra ortaya çıkabilecek sorulara da cevap olabilsin diye yapmışken biraz daha ayrıntılısını yaptım. Böyle yapabilirsin:
https://drive.google.com/file/d/1Tg-ahuD5871VBRzumyjvWP1t_9esr2fV/view?usp=sharing
Bu sistemde aynı karakteri levele koysan yani tek karakter üzerinden gitsen de olur ama benim gösterdiğime göre biraz daha karışık olur.
Yine anlamadığın bir şey olursa sorarsın.
Not : Sonradan izlediğimde görüntülerde var ama yinede yazmak gerektiğini düşündüm: Characterbase de TeamID var. Red ve Yellow karakterler kalıtımla bu değişkeni alıyorlar.
Unreal Engine Türkiye topluluğunun çalışmasını sağlamak için isteğe bağlı olarak çerezleri kullanmaktayız.