Uyuşuk Aslan

Yeni üye
18 Şub 2019
32
1
0
(35) İzmir
Merhabalar,

Bir survival oyunu yapmak istiyorum Rust'a benzer. Acaba ağaç kesme, odun toplama, yerden taş alma gibi şeyleri (özellikle odun toplamayı) oyuna eklemek istiyorum. Nasıl yapabilirim?

Uyuşuk Aslan' Alıntı:
Merhabalar,

Bir survival oyunu yapmak istiyorum Rust'a benzer. Acaba ağaç kesme, odun toplama, yerden taş alma gibi şeyleri (özellikle odun toplamayı) oyuna eklemek istiyorum. Nasıl yapabilirim?

Itemleri toplama yöntemi için;

1. Master item adında actor oluşturursun.
  2. Structure dan Item bilgilerini oluşturursun. (Taş, odun vb sayılarını)
  3. Enum kullanarak da sınıflandırma yaparsın. (Odun, taş gibi) 
  4. İki ve üçte olayları değişken olarak Master iteme eklersin.
  5. Master item actorunu child ederek (Odun,taş vb.) isim koyarsın.
  6. Line trace  kullanarak hit olayını gerçekleştirirsin ve sınıflandırmaya göre item bilgilerini çekersin. Üzerinde çalışmalar uygularsın.

Ustteki arkadas @IlhamPerisi dedikleri bir uygulanabilinir bir cozum olmakla beraber, datatable, raycasting, child-parent aktor iliskilerini gectikten sonra, 

Basit olarak bir float degisken yaratip mesela int veri tipinde olsun adi VurulmaSayisi olsun ve default olarak 3 degerini alsin. Her bir Event Hit oldugunda hit olan actore bir cast islemi uygulayip eger bu balta aktoruyse bu VurulmaSayisindan bir cikardiktan sonra eger VurulmaSayisi sifira esittir oldugunda yeni bir eventi cagirabilirsin veya animasyon mudur ya da artik ne olacaksa onu hayatta gerceklestirebilirsin.

Yine aklina soru oldumu sormaktan cekinme