uvideocu

Yeni üye
24 Ocak 2018
27
-10
0
(71) Kırıkkale
su eklemek istiyorum youtubede gördüm. zemin yaptım ve su materlayi verdim güzel görünüyor dışardan ama sorun şu. bu suda nasıl yüzeceğim. mesela mouse hangi yöne dönükse w ye basınca o yöne gitmesi gibi. örneğin mouse yukarı doğru dönük w ye basılı tutunca yukarı çıkması ve aşağıya dönükken basınca aşağı inmesi nasıl yapılır

Su mataryeli vermekten çok da karmaşık bu iş çünkü devreye bir sürü etmen giriyor.
Ama illaha yapacaksanız tutorial:
Bu içeriği görmek için üçüncü parti çerezlerine izin vermeniz gerekli.
Daha fazla detay için çerezler sayfasını ziyaret edin.

theysfkaan' Alıntı:
Su mataryeli vermekten çok da karmaşık bu iş çünkü devreye bir sürü etmen giriyor.
Ama illaha yapacaksanız tutorial:
Bu içeriği görmek için üçüncü parti çerezlerine izin vermeniz gerekli.
Daha fazla detay için çerezler sayfasını ziyaret edin.

bunu izledim zaten ama sorun şu bunda karakter suda sadece düz gidiyor ben yukarı aşağı gitmesini felan da istiyorum

Öncelikle başlık koyarken daha açık ve dikkatli olun lütfen! Kendinize bir surface hazırlamalısınız ve şuan doğal olarak yer çekimini kullanıyor ve direk zeminde yürüyor vaziyetine geçiyorsunuz. Bir suyun kaldırma kuvvetine ihtiyacınız var. Şöyle düşünün w bastığınızda dibe doğru yönelebilirsiniz fakat bıraktığınız zaman suyun kaldırma kuvveti ile suyun yüzeyinin üstüne çıkarsınız gerçek hayatta olduğu gibi. Character Movement kısmından Buoyancy değerini box collision ile kontrol edebilirsiniz. Collision içerisindeyken Buoyancy değerini 2 çıktığı zaman 0 yapabilirsiniz. Buoyancy= Suya batmama değeri.

Binanın temelini dikmeden binayı dikmeye çalışıyorsunuz.Size tavsiyem önce basit projeler yapın ve Unreal Engine Türkçe başlangıç derslerini izleyin.