Hala şirket kurmaya gerek olmadığını savunuyorum.Dediğin gibi para steame geliyor ordan hesaba çekiyorsun.Sen oyunu çıkart,satışları gör.Diyelim 100X para kazandın 3 ayda.Çek parayı git vergisini öde.Sonra oyunun aynı parayı kazandıramayacağı için sen bu sefer 6 ayda 50X para kazanacaksın diyelim.yine onu da gidip vergisini ödeyip çekersin ya da bu sırada şirketini cebine girecek parayı bilerek kurarsın. Bu arada leon madem sen gerçekleri çok sert söylemişsin ben de seninle aynı durumda biri olarak söylemeliyim ki 50-100milyon TL o kadar uçuk bir rakam ki sen 1milyon tl kazanırsan öp de başına koy zaten. Şimdi bide steamin dolara dönmesiyle işimiz inanılmaz zorlaştı.

Leon bazı yerlerde haklısın ama bana göre 50-60M TL'yi anca oyun yayınlandıktan 1-2 yıl sonra kazanırsın daha bunun vergilerini saymıyorum. Ki oda oyun tutarsa yani indie gelistiriciler için 1M $ çok fazla bir rakam. Bu kadar kazanan son 5 Yılda max 10-15 oyun falan vardır. Yani ya oyunun çok kaliteli olması lazım ya da lethal comp. , Among Us vb. Gibi bir anda patlaması lazım ki buda baya zor görünüyor.

alkdmn' Alıntı:
Hala şirket kurmaya gerek olmadığını savunuyorum.Dediğin gibi para steame geliyor ordan hesaba çekiyorsun.Sen oyunu çıkart,satışları gör.Diyelim 100X para kazandın 3 ayda.Çek parayı git vergisini öde.Sonra oyunun aynı parayı kazandıramayacağı için sen bu sefer 6 ayda 50X para kazanacaksın diyelim.yine onu da gidip vergisini ödeyip çekersin ya da bu sırada şirketini cebine girecek parayı bilerek kurarsın. Bu arada leon madem sen gerçekleri çok sert söylemişsin ben de seninle aynı durumda biri olarak söylemeliyim ki 50-100milyon TL o kadar uçuk bir rakam ki sen 1milyon tl kazanırsan öp de başına koy zaten. Şimdi bide steamin dolara dönmesiyle işimiz inanılmaz zorlaştı.

Steam da 2 ayda bir 100 doları geçince hesaba parayı gönderiyor içerde para biriktirme gibi bir olay yok diye biliiyorum hatalıysam düzeltin. Bu konunun kırılma noktası bu zaten

Ayrıca Leon bu milyonlar niye böyle havada uçuşuyor biraz fazla uçmasak mı :) mübarek öyle yazmış ki GTA 6 yı çıkarıyo galiba.

ryfeund.png
[/url][/img]

Steamworksde direk yazan şekli bu.Yani benim anladığım parayı biriktir istediğin zaman çek değil de bir sınır belirleyip o sınırı geçince hesabıma yatır şeklinde kullanabiliyoruz.

alkdmn' Alıntı:
ryfeund.png
[/url][/img]

Steamworksde direk yazan şekli bu.Yani benim anladığım parayı biriktir istediğin zaman çek değil de bir sınır belirleyip o sınırı geçince hesabıma yatır şeklinde kullanabiliyoruz.

bak bu çok iyi üst sınır ne kadar 10 k var ise bu muhabbetlere hiç gerek yok 10k dolar kazandıktan sonra git şirketi aç zaten

alkdmn' Alıntı:
ryfeund.png
[/url][/img]

Öncelikle leon 50-100 milyon derken örnek vermiş olabilir belki ama ciddiyse eğer bana da çok uçuk geldi. Ha yok mu? var mesela Spacebourne 2 ya da demonolojist ilk aklıma gelenler onlar da tutan oyunlar ama TL bazında 50 M tl ortalama bi kazanç elde ettiler diye tahmin ediyorum bazı sitedeki istatistiklere göre. Tabi bu rakam vergi kesilmemiş hali. Oyunun potansiyeli varsa olur elbet ve pazarlama da çok önemli. Ali kaan senin dediğin gibi 1 M kazansak öpüp başımıza koyalım ama reklamsız şekilde olur o ancak. Pazarlamaya gerçekten zaman ayırırsak ve oyunun da potansiyeli varsa 1M değil 10 -20 m de kazanırsın.

Para konusunda sınır belirleyebiliyoruz demişsin. O sınır tek sefere mahsus mu belirlenebiliyor yoksa değiştirilebiliyor mu?

Yok öyle bir olay. Feign adlı Türk oyunu 30 milyon TL
Demonologist adlı oyun 600 milyon TL kazandı. Bu parayı kazanan adamla bizzat oturup görüştüm. Spacebourne 2 yapan kişide 50 - 100 milyon TL kazanmıştır. Düzgün yapıp tutturursan şak diye geliyor milyonlar. Eğer hedefin küçükse antin kuntin şeyler yapacaksan gelmez. 30 milyon TL kazanamamak için bir sebep yok. Feign gibi Town Of Salem çakması oyun bunu kazandıysa siz neden kazanamayasınız ki ?

Şimdi bana hiç onlar kazandı diye herkes kazanacak anlamına mı geliyor demeyin. Ben zaten herkes kazanır demiyorum. Ama imkansız bir şey değil. 30 milyon TL çok düşük bir rakam. Hele ki dolar üzerinden kazanıyorsanız ve oyun mecrasındaysanız. Bu rakam hiçbir şey.
O bekleyen ödeme kısmını 100 bin dolar yapın. O zaman 100 bin dolar olduğunda çekersiniz. Ha olmadı diyelim o zaman değiştirirsiniz sonrasında çekersiniz. Ödeme sınırını yüksekten belirleyin sonra kredi çekip şirket kurun. Ya da birinden borç alın.

Dostum ne 50M si adam 600 milyon TL kazandı diyoruz. 2milyon adam 15 dolardan indirmiş oyunu 30 milyon dolar yapar o da 900 milyon tl yapar. Vergiyi iadeyi çık, kalan para 500 600 milyon tl.
Uçuk falan değil rakamlar. Phasmasfobia gibi bir oyun 8 milyar TL kaldırmış. Sektörü araştırın biraz. Kimse 1 milyon tl kazanmak için oyun yapmakla uğraşmıyor. At0mun isimli youtuberin aldığı yatırım zaten 2 milyon dolar.

Zaten size direkt ilk gün şak diye 100 milyon tl gelmeyecek. Bırakın bankanıza 100 bin tl ye kadar para aksın steaden. Bir şey olmaz ondan. 100 150 bin yapıp şirket kurun direkt.

Demonologist isimli oyuna çok uzun zaman önce bakmıştım güncel rakam dediğin gibiyse doğrudur. Acaba pazarlama kısmına ne kadar bütçe ayırdı ve ne kadar zaman harcadı merak ettim.

Bir de o zaman dediğiniz gibi 100K dolar olarak ayarlayacaz o rakamlara ulaşınca şirket kuracaz mantıklı valla en temizi o gibi.

mrtcnaslnts' Alıntı:
alkdmn' Alıntı:
ryfeund.png
[/url][/img]

Öncelikle leon 50-100 milyon derken örnek vermiş olabilir belki ama ciddiyse eğer bana da çok uçuk geldi. Ha yok mu? var mesela Spacebourne 2 ya da demonolojist ilk aklıma gelenler onlar da tutan oyunlar ama TL bazında 50 M tl ortalama bi kazanç elde ettiler diye tahmin ediyorum bazı sitedeki istatistiklere göre. Tabi bu rakam vergi kesilmemiş hali. Oyunun potansiyeli varsa olur elbet ve pazarlama da çok önemli. Ali kaan senin dediğin gibi 1 M kazansak öpüp başımıza koyalım ama reklamsız şekilde olur o ancak. Pazarlamaya gerçekten zaman ayırırsak ve oyunun da potansiyeli varsa 1M değil 10 -20 m de kazanırsın.

Para konusunda sınır belirleyebiliyoruz demişsin. O sınır tek sefere mahsus mu belirlenebiliyor yoksa değiştirilebiliyor mu?

1 milyon dolara kadar sınır arttırılabiliyor. Tek seferlik değil istediğin zaman sınırı değiştirebiliyosun.Yani mesela 100K dolar yaptın sınırı baktın 90K kazanç elde ettin ama parayı çekmek istemiyosun sınırı 200K dolar yaparsın.Tabi benim anladığım bu şekilde bizzat tecrübe etmedim

konu böylelikle çözülmüş oldu zor bir süreç geçirdik bu bilgilere ulaşabilmek için herkesin eline sağlık :) Artık arayan bilgiyi burdan bulur sağa sola çok düşmeden

alkdmn' Alıntı:
mrtcnaslnts' Alıntı:

1 milyon dolara kadar sınır arttırılabiliyor. Tek seferlik değil istediğin zaman sınırı değiştirebiliyosun.Yani mesela 100K dolar yaptın sınırı baktın 90K kazanç elde ettin ama parayı çekmek istemiyosun sınırı 200K dolar yaparsın.Tabi benim anladığım bu şekilde bizzat tecrübe etmedim

Burda önemli olan aslında Şirket kurma bağkur ödeme vs vs gibi giderleri gözünün kesebileceği seviyeye gelene kadar bi sınır belirlemek. 100k dolara çekersin dediğin gibi ve 90k dolar olduğunda da 200k yap git şirketini aç. Tabi böyleyse sistem.

Prayte' Alıntı:
konu böylelikle çözülmüş oldu zor bir süreç geçirdik bu bilgilere ulaşabilmek için herkesin eline sağlık :) Artık arayan bilgiyi burdan bulur sağa sola çok düşmeden

Benim de merakk ettiğim bi konuydu özellikle paranın hemen hesaba geçmemesi sınır belirlenmesi çok iyi.

alkdmn' Alıntı:
ryfeund.png
[/url][/img]

Yasal olarak geriye dönük faturalar 7 gün içinde düzenlenir diye biliyorum. 
Her bir müşteri oyunu satın alıyor; bu durumda bizim tarafımızdan her bir müşteri için ayrı bir fatura mı söz konusu, yoksa bizim adımıza Steam faturayı kesiyor ve bütün ödeme topluca birikiyor ve biz bu toplu ödemeyi tek bir fatura olarak sayıp onun üzerinden mi vergi veriyoruz, biraz karmaşık. 

Ayrıca X şahsı ABD'de otururken (ona ayrı bir KDV türü), Y şahsı farklı ülkede oturuyor (ona ayrı bir KDV türü gerekiyor), bu durumda KDV'yı nasıl 0 sayabiliyoruz o da ayrı bir konu. Satın alanların % kaçı Türk değilse KDV 0'dır, araştırmak lazım.

serhatwxe' Alıntı:
alkdmn' Alıntı:
ryfeund.png
[/url][/img]

Yasal olarak geriye dönük faturalar 7 gün içinde düzenlenir diye biliyorum. 
Her bir müşteri oyunu satın alıyor; bu durumda bizim tarafımızdan her bir müşteri için ayrı bir fatura mı söz konusu, yoksa bizim adımıza Steam faturayı kesiyor ve bütün ödeme topluca birikiyor ve biz bu toplu ödemeyi tek bir fatura olarak sayıp onun üzerinden mi vergi veriyoruz, biraz karmaşık. 

Ayrıca X şahsı ABD'de otururken (ona ayrı bir KDV türü), Y şahsı farklı ülkede oturuyor (ona ayrı bir KDV türü gerekiyor), bu durumda KDV'yı nasıl 0 sayabiliyoruz o da ayrı bir konu. Satın alanların % kaçı Türk değilse KDV 0'dır, araştırmak lazım.

Steam bize ayda 1 toplu para yatırıyor tek fatura kesiyoruz onu biliyorum.KDV konusunda ise biz ödemiyoruz çünkü yazılım ihracatı yaptığımız için muafiyet var.Çünkü biz teker teker satmıyoruz aslında,steame satıyoruz o dağıtıyor bize pay veriyor gibi bi iş modeli var.

Selamlar 1 senedir steam de 2 tane oyunum var , uzun süredir forumları takip ediyorum, henüz deneme yanılma aşamasında olduğum için ve ciddi bir girişimim ve oyunlardan da ciddi bir kazancım olmadığı için(max 2.5k usd falandır) herhangi bir şirket kurmadım , fakat 3. oyunumu bu sene çıkartacağım ve diğer oyunlarıma da ciddi güncellemeler yapıp reklam yapacağım , forum yazışmalarınızdan bu yana 1 sene geçmiş, bu sürede edindiğiniz tecrübe varsa şirket kurma üzerine veya görüşleriniz değiştiyse tavsiye alabilir miyim?