Trepidation

Yeni üye
24 Ocak 2016
123
4
0
Azerbeycan
Selam arkadaşlar. Static işıklandırmada gölge sorunu yaşıyorum. Lightmap resolution 64 den  512 falan yapdığım zaman bir az fark oluyor ama tam olarak kare gibi gölgeler yok olmuyor. Oyun Android platformunda olduğu için Lightmap değerlerini fazla kaldırmak istemiyorum. Başka yolu var mı bunun? Resimlerini atıyorum aşağıya. 

1) Lightmap resolution Default 64

ZOapYk.png

2) Lightmap Resolution 516+

lb8p3E.png

TAA (Temporal Anti-Aliasing) veya Post Processing gibi ayarları kullanmayı denedin mi acaba? Bir de objenin UV'lerinin doğru olduğundan emin misin? Eğer bu ayarların doğruysa bence bi Volumetric Lightmaps özelliğini kullanmalısın. Ancak bu hatalarda daha tecrübeli arkadaşlar da yardım ederse sevinirim tabii ki.

furkanxdgs4' Alıntı:
TAA (Temporal Anti-Aliasing) veya Post Processing gibi ayarları kullanmayı denedin mi acaba? Bir de objenin UV'lerinin doğru olduğundan emin misin? Eğer bu ayarların doğruysa bence bi Volumetric Lightmaps özelliğini kullanmalısın. Ancak bu hatalarda daha tecrübeli arkadaşlar da yardım ederse sevinirim tabii ki.

Deneme amaçlı UE içinde olan küp modelini kullandım bu yüzden UV sorunu olamaz. TAA ve Post Processing deneme imkanım olmadı henüz ama deneyeceğim onları da.

Ozzy' Alıntı:
Duvarınız BSP ile mi oluşturuldu ?

İlk önce Blenderda kendi modellediğim duvarı kullandım. Böyle bir sorun olunca UE içinde hazır küp modelini kullandım ve aynı sorun tekrar oldu. Resimde gördüğünüz UE içindeki hazır küp modeli.

Trepidation' Alıntı:
furkanxdgs4' Alıntı:

Deneme amaçlı UE içinde olan küp modelini kullandım bu yüzden UV sorunu olamaz. TAA ve Post Processing deneme imkanım olmadı henüz ama deneyeceğim onları da.

Ozzy' Alıntı:
Duvarınız BSP ile mi oluşturuldu ?

İlk önce Blenderda kendi modellediğim duvarı kullandım. Böyle bir sorun olunca UE içinde hazır küp modelini kullandım ve aynı sorun tekrar oldu. Resimde gördüğünüz UE içindeki hazır küp modeli.

BSP ile sorun yaratabiliyor böyle. Blender'da modellediğiniz de ise UV açarken problem olmuş olabilir. Realistic Rendering projesinde ki veya hazır bir projeden bir duvar kullanıp tekrardan deneyebilir misiniz ? Geç yazdığım için kusura bakmayın bende daha önceden yaşamıştım çözümü hatırlamaya çalıştım.