hydrojan

Yeni üye
18 Tem 2015
52
6
0
(72) Batman
arkadaşlar selamlar. unreal engine öğrenmeye çalışıyorum. bir odaya girince K tuşuna basınca odadaki başka bir kameraya geçiş yapıyorum.Fakat isteğim kamera da aşağı yukarı ya da sağa sola bakabilmek.kameraya geçtikten sonra sürekli sabit kalıyor. yanlışı nerede yapıyorum?bu arada blueprint ile yapmaya çalışıyorum. yardımlarınız için teşekkürler

SoloWarrior' Alıntı:
Ama bana sorarsanız bu yaptığınız mantıksız bir olay.

Direk fps karakterin konumunu değiştirip,move(hareket) inputunu kapatıp sadece kamera konumunu açık bırakırsanız istediğinize ulaşırsınız.

Koda göre elleri filan gizlersiniz vs.

Gayet mantıklı bir olay aslında. : ) Bu sistemle karakteri görebilme gibi bir avantajınız da var(Splinter Cell oyunundaki sticky camera gibi) ve istediğiniz şekilde istediğiniz yerde kullanabilirsiniz, ve kamera karakter kamerasından bağımsız olduğu için de post process efektlerini değiştirmek daha rahat olur..

Kodlar ihtiyaca göre değişir fakat gamemode içinde spectator pawn diye birşey gördüm

bunu bir keşfetmemiz lazım gibi duruyor :)

bu arada o resimdekiler çalışıyor,ama şöyle birşey yapılabilir galiba

o pawnı spectator pawn yapsak.Sonra yeri geldiğinde spectator pawn a geçsek fakat spectator pawn a nasıl geçiliyor onu bilmiyoruz.

SoloWarrior' Alıntı:
Kodlar ihtiyaca göre değişir fakat gamemode içinde spectator pawn diye birşey gördüm

bunu bir keşfetmemiz lazım gibi duruyor :)

bu arada o resimdekiler çalışıyor,ama şöyle birşey yapılabilir galiba

o pawnı spectator pawn yapsak.Sonra yeri geldiğinde spectator pawn a geçsek fakat spectator pawn a nasıl geçiliyor onu bilmiyoruz.

hocam sizin gösterdiğinizide yapmak istedim. aynı gösterdiğiniz şekilde yaptım fakat olmadı... level Bp de targeti camera olarak gösterim cameraya geçince yine sabit

Hocam world settings den gamemodeyi değiştirmeniz lazım.Jacky hocamın söylediği çalışmışsa sıkıntı yok

ama kameraya efekt filan uygulamayacaksanız,fps karakterin move inputunu iptal ederek kamerasından yararlanabilirsiniz.

Jacky kadar profesyonel değilim,onun söylediğini yapmanız daha yararlı olabilir

Ben daha çok sistemleri kod üzerine değil de mantık üzerine kuruyorum.