Leralonde

Yeni üye
16 Tem 2015
204
1
0
(61) Trabzon
Merhaba , spotlight ın içine trigger koyup , ana karakter triggera değdiği zaman spawnlama olayı yapıyorum.Bunu değiştirip spotlight ın ışığını trigger olarak kullanmak istiyorum bu mümkün mü ?

Yani adamım spotlight ın ışığına değdiği gibi spawnlanma olayı olacak yada ışıklar kapanacak vb.

SoloWarrior' Alıntı:
Evet yapabilirsin.

Bunun için ışığın vurduğu yere trigger koymak bir çözüm fakat daha iyi bir yolu daha vardı sanırsam :(

Onu zaten yaptım , ışığın kapladığı alana kare bir trigger koydum , triggerı spotlight a bağladım.Ama ışığın her yerini kapsamıyor.Ben ışığın gördüğü her yerin spawnlama işleminin yapmasını istiyorum , bugları ortadan kaldırmak için.

Yalnızca "PrimitiveComponent"ler "Collider" içerebilir ve sadece "Collider" içerenler fizik olayları oluşturabilir. Buradan "SpotLightComponent"in kalıtım hiyerarşisini, buradan da "PrimitiveComponent"in kalıtım hiyerarşisini inceleyebilirsin.

Bu tür durumlarda çözüm "Trace" olabilirdi, fakat maalesef sadece "Sphere" ve "Line" biçimlerinde "Trace" oluşturulabilmektedir. Buradan inceleyebilirsin.

Bu durumda aklıma gelen 3 seçeneğin var.
1. "SpotLight"a ait koninin açısı sabitse(konik açı, baktığı açı değil) aynı açıya sahip konik bir model yaparak bu modeli "SpotLight"a, "StaticMeshComponent" olarak ekleyebilirsin. Modelde "UseComplexCollisionAsSimple" ile "Mesh Collider" atayabilir ve görünmez hale getirebilirsin. "OverlapBegin" tetiklemesini bu model üzerinde gerçekleştirebilirsin.
2. Birkaç "Line"("MultiLineTrace") kullanarak; "SpotLight"a ait koniyi 90'ar derece farkla kapayabilirsin.
3. En azından yapmış olduğun yöntemde "Box" değil, "Sphere" kullanarak daha yakın bir sonuç elde edebilirsin.