Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
<p>Arkadaşlar selam ben bir envanter yazmaya çalışıyorum oyuna şuan envanterden item droplama fonksiyonunu tamamladım şöyle bir sorunum var mesela envanterde 5 elma var 5 elmayı attığımda spawnActor ile o elmayı tekrardan dünyada spawnlıyorum sorun şu ben o elmayı spawnladığımda envanterden attığımı değil sıfırdan elma spawnlıyor karşıma (elmayı yerden aldığımda rastgele bir miktarda geliyor hep aynı miktarda gelmiyor envantere 1 ile 10 arasında random int seçip ekliyor) bunu şöyle de anlatabilrim mesela durabiltysi yarıda olan bir kılıç atıyorum yere kılıcı geri alınca durabiltysi full bir kılıç geliyor envanterime yani itemı sıfırdan spawnlıyor ben yere attığım spesifik itemın sayısı ve drabiltysi vb değerleriyle o bilgilerle birlikte spawnlamak istiyorum itemı dünyada bunu nasıl yapabilirim</p><p><br></p><p><br></p><p>https://prnt.sc/22nefhp<br></p>
Item blueprintte stack ve durability gibi değişkenler expose on spawn ve instance editable olarak işaretle. Bu o aktörü spawn ederken node da input olarak görünmesini sağlar. Bu inputa girdiğin değerler ile dünyada spawn olur. Random stack sayısı gibi şeyleri ilk defa spawn ederken aktörün içinde değil de aktörü spawn eden aktörde yapabilirsin. Drop fonksiyonunda ise kaç stack varsa direk spawn noduna bağla tamamdır.
Hocam teşekkür ederim dediğin gibi yaptım doğru bir şekilde çalıştı fakat random stack sayısı çalışmadı aktörün içinde değilde aktörü spawn eden aktörde yapabilirsin derken anlayamadım tam ne yapacağımı bir kaç şey denedim olmadı tam o dediğini biraz daha açabilirsen çok sevinirim
EDİT
Hocam biraz daha düşününce çözdüm sorunu orada iki tane integerım var rastgele sayı seçmek için ben sadece resultu editable yapıp bağlamıştım ama o iki integerı da editable yapmadığım sürece yine de arasından random sayı seçip resultu ona göre belirliyordu ikisini de editable yapıp bağlayınca diğer integer sorun çözüldü çok teşekkür ederim https://prnt.sc/22rbp2y