Herkese merhaba, bir süredir forumdan uzaktım. Yaklaşık 2 yıldır Spacebourne projesi üzerine çalışıyorum. Şu an oyunun Beta Ver.0.4'ü çıktı. Artık yavaş yavaş oyunun haberlerini yapmaya başlıyorum. İlk haberi de forumumuz üzerinden yapmak istedim.: )

Oyunumun adı SpaceBourne;

SpaceBourne bir Uzay Simülasyon /Arcade / Açık Dünya / RPG oyunudur.

SpaceBourne içinde 100 den fazla güneş sistemi, 400 den fazla gezegen, içine girilebilen 37 uzay istasyonu barından bir galakside geçmektedir.

SpaceBourne, oyuncuya sonsuz özgürlük sağlamayı amaçlamıştır. Oyuncu madencilik, hurdacılık, kelle avcılığı, kara delik keşifleri, uzay anormallikleri tespiti, korsanlık, galaksi dışı sistem tespitleri, gibi yan etkinliklerin dışında;

Ana görev zincirini takip edebilir, karşısına çıkan yan görevleri yapabilir, galakside savaş halinde olan ırklara katılıp ordularına yardımcı olabilir, korsan bir organizasyon oluşturup kendi ordusunu kurabilir, yasa dışı örgüt kurarak güneş sistemlerini ele geçirebilir, kendi uzay istasyonunu kurarak gemiler üretebilir, ticaret yapabilir. Bu etkinliklerde oyuncuya tercih hakkı tanınmıştır, oyuncu tercihine göre köle tacirliği de yapabilir, köle tacirlerine savaş açarak köleliği de bitirebilir.

Bütün bunları yapmak için güçlü bir karaktere ve iyi bir gemiye ihtiyaç vardır. Karakter seviye atlama sistemi ile güçlendirebilir, yeni gemiler alabilir, gemilerini modifiye edebilir, değişik silahlar yükleyebilir. (Beta Ver 4.0 için oyunda 114 ayrı silah bulunmaktadır ancak her güncellemede bu sayı artmaktadır)  
Karakterin aktif ve pasif özellikleri vardır. Pasif özellikler ( Pilotluk, ticaret, karizma gibi ) oyuncunun oyun stiline göre otomatik olarak artmakta veya düşmektedir. Aktif yetenekler ise her seviye atlandığında oyuncu tarafından seçilmektedir.  

SpaceBourne içeriği ana görevler dışında rastgele yaratılmaktadır. (Random Generate). Her sistem oyunun başında rastgele olarak oluşur. Bu sayede oyuncu her harita değiştirdiğinde farklı olaylarla karşılaşmaktadır. Bununla oyunun tekrar oynanabilmesi ve her oyunda oyuncunun aynı haritalarda farklı etkinlikler yapması amaçlanmıştır.

SpaceBorune içinde farklı özelliklere, gemilere ve tiplere sahip 4 ırk mevcuttur. Etkileşime geçebileceğiniz 3.000 den fazla varlık vardır.    

SpaceBorune tercihe göre Klavye / Mouse, Gamepad veya Joystick ile oynanabilir, Force Feedback desteklemektedir.

SpaceBorune yaklaşık 2 yıldır devam eden bir projedir. Şu an 12. Güncellemesi ile Beta Ver 4.0’ı yayınladı. Beta Ver. 5.0 Close Beta olacaktır ve talep eden beta testerlara ücretsiz olarak gönderilecektir. Beta Tester olmak veya SpaceBorune oyununu takip etmek için ; www.dbkgames.com www.dbkgames.net ‘e bakabilirsiniz.

[align=center]
Bu içeriği görmek için üçüncü parti çerezlerine izin vermeniz gerekli.
Daha fazla detay için çerezler sayfasını ziyaret edin.

89548769d4cd2fbe2c729d378d1d7efd6f1a3b1aefd6492b908713ead6c28061cd19c4d1.jpg

24598782b1f493318ce60ae4144b2557cb5a6209b11be7107bf7f0f2f65be3b6840fab80.jpg

834734253734c8a7202e994a5ce407356867d001fe77888697592d32934263e0a5e82964.jpg

03142583ba089121683cdbcf2ca72d6cda48ac1510b6ad45fa226cd077712fac3d2fefe8.jpg

3295199999e424a57b5799e703df0a3fbd80797f6b86ab44ab339d17481ae433414dcf02.jpg

67342717c69e64ea8795f69af218afc02dabdb23362870d86ac8d5f6663642f3d8214879.jpg

0503556375c984907c038c861a7267f984319a2fbf6f5204238675657b656c59ff01c66c.jpg

892142000c25587e5a60bbee4f5b134a08f95268fd3d81cc3020a2f46b60a5c8c457436c.jpg

71600956fbe14beecd220c15de283dec6c1b62735b7ee9ee1f08f0880455506ce814a6d5.jpg

391713141b7e15e64fafb937d9dcda955f103ab15f116bb9fbd1159ec60c873ae57b548e.jpg

42712910c8e4087baef8d989da3638a13529ac61c251cb5a1fe383b1050d6bb5a507edac.jpg

62704263e08da01aeee9b0c670f1013fd8f5bb64ef52ec4a38c1fecc6bfe65630848359e.jpg

Hocam süper gözüküyor, başarılar dilerim.

Uzay temalı oyunlara bayılan ve oynamadık oyun bırakmamış birisi olarak heyecanla takip ediyor olacağım projenizi :)

Edit: Multiplayer planınız var mı acaba?

Herkese teşekkürler : ) Mesel'den sonra ufak bir uzay projesi yapmak istemiştim ama, onu ekle-bunu ekle derken epey büyük bir şey çıktı ortaya.

Multiplayer yok maalesef, aslında bir ara o işe girmeye çalıştım ama, başta proje MP olarak başlamadığı için her şeyi sıfırdan yapmam gerekecekti, onuda gözüm yemedi. Belki ileride sadece Combat üzerine Multiplayer patch çıkarabilirim.

Yorumlarınız için teşekkürler.

İlk mesaja oyunun fragmanını ekledim. Henüz video liste dışı, önce forumda paylaşmak, yorumlarınızı almak istedim. Eğer değerlendirirseniz sevinirim.:)

Saygılar...

Mesel'i oynamıştım güzel bir hikayesi vardı ve oyun gerçekten hoşuma gitmişti. Bu oyun da göze hoş gözüküyor ufak tefek gözüme bir şeyler çarptı ama zaten beta demiştiniz pek söylemeye gerek yok sanırım, tebrik ederim ve başarılarınızın devamı dileğiyle. Yanlış anlamayın ama :)samacım burada sadece bir oyuncu ve oyun yapmakla uğraşan biri olarak bir kaç noktaya değinmektir) bir şey kafama takıldı bu oyunda karakteri özgür bırakacağız demişsiniz bu biraz riskli değil mi yani çünkü gördüğüm kadarıyla biraz maliyeti yüksek gibi duruyor. Şu anda buna benzer bayağıda bir oyun var sayısına pek gerek yok sanırım. Demek istediğim bu oyuncuları sıkacaktır bir noktadan sonra yani mesela bir oyuncu satın aldı ve dedi ki ; abi ben bu oyunu aldım fakat online özellik yok ve ayın dünyanın etrafında dönmesi gibi sürekli aynı şeyler olmaya başladı :D  eğer bir çözümünüz yoksa iade talebi istiyorum. Benimkisi sadece bir örnektir. Bu konuyla ilgili sizin bir çözümünüz veya alternatifiniz var mıdır? acaba sonuçta o kadar emek var illaki bunu da hesaba katmışsınızdır. Tekrar tebrik ederim umarım doğru kelimeleri kullanabilmişimdir yanlış anlaşılmasını da istemem :rolleyes: .

KralArsla10' Alıntı:
Mesel'i oynamıştım güzel bir hikayesi vardı ve oyun gerçekten hoşuma gitmişti. Bu oyun da göze hoş gözüküyor ufak tefek gözüme bir şeyler çarptı ama zaten beta demiştiniz pek söylemeye gerek yok sanırım, tebrik ederim ve başarılarınızın devamı dileğiyle. Yanlış anlamayın ama :)samacım burada sadece bir oyuncu ve oyun yapmakla uğraşan biri olarak bir kaç noktaya değinmektir) bir şey kafama takıldı bu oyunda karakteri özgür bırakacağız demişsiniz bu biraz riskli değil mi yani çünkü gördüğüm kadarıyla biraz maliyeti yüksek gibi duruyor. Şu anda buna benzer bayağıda bir oyun var sayısına pek gerek yok sanırım. Demek istediğim bu oyuncuları sıkacaktır bir noktadan sonra yani mesela bir oyuncu satın aldı ve dedi ki ; abi ben bu oyunu aldım fakat online özellik yok ve ayın dünyanın etrafında dönmesi gibi sürekli aynı şeyler olmaya başladı :D  eğer bir çözümünüz yoksa iade talebi istiyorum. Benimkisi sadece bir örnektir. Bu konuyla ilgili sizin bir çözümünüz veya alternatifiniz var mıdır? acaba sonuçta o kadar emek var illaki bunu da hesaba katmışsınızdır. Tekrar tebrik ederim umarım doğru kelimeleri kullanabilmişimdir yanlış anlaşılmasını da istemem :rolleyes: .

Rica ederim gayet güzel anlatmışsın : )

Ama sistem düşündüğün gibi değil. Yani oyuncuyu uzaya bırakıp " özgürsünüz " demiyorum : ) Oyunda bir ana görev var, yani sürekli ilerlemeli oyun yapısı var. Ancak oyuncu bu görevleri takip ederken özgürce kararlar verebiliyor ve eğer ana görevi takip etmekten sıkılırsa ya da farklı şeyler tecrübe etmek isterse bunu da özgürce yapabiliyor. Elder Scrool yapısı gibi düşünebilirsin. Sürekli aynı şeyi tekrar tekrar yapmıyor yani.

Oyunu çoklu oyuncu destekli yapmak isterdim ama tek kişi öyle bir topa girmeye cesaret edemedim.

Merhabalar! 
Öncelikle başarılar dilerim, projeniz inanılmaz başarılı duruyor, uçuş dinamikleri çok hoş gözüktü gözüme. Hatta o kadar ki bu mekanikler Star Fox Zero Wii U'nun milyon dolarlık mekaniklerinden daha iyi işliyor gibi duruyor.
Ciddiye alıp almamak sizi kararınız çünkü ben bu forumdaki muhtemelen en acemi kişiyim ama belirtmek istediğim şey şu ki görsellikte bir şey eksik gibi hissediyorum. Açıkçası neden olduğundan bile emin değilim ama görsellik bana mobil oyun gibi görünüyor. Tabii dediği gibi süreç hakkında veya sizin hedefleriniz hakkında bir bilgim yok, belki amacınız görsellik değildir, belki alpha'da olduğu için böyledir ve geliştirilecektir bilemiyorum. Ben sadece benim gözüme görüneni söylemek istedim (dedi 1.5 derece hipermetrop çocuk). Ama tekrar belirtmek isterim ki mekanikler çok güzel görünüyor, fazlasıyla. 
Sevgilerle.

theysfkaan' Alıntı:
Merhabalar! 
Öncelikle başarılar dilerim, projeniz inanılmaz başarılı duruyor, uçuş dinamikleri çok hoş gözüktü gözüme. Hatta o kadar ki bu mekanikler Star Fox Zero Wii U'nun milyon dolarlık mekaniklerinden daha iyi işliyor gibi duruyor.
Ciddiye alıp almamak sizi kararınız çünkü ben bu forumdaki muhtemelen en acemi kişiyim ama belirtmek istediğim şey şu ki görsellikte bir şey eksik gibi hissediyorum. Açıkçası neden olduğundan bile emin değilim ama görsellik bana mobil oyun gibi görünüyor. Tabii dediği gibi süreç hakkında veya sizin hedefleriniz hakkında bir bilgim yok, belki amacınız görsellik değildir, belki alpha'da olduğu için böyledir ve geliştirilecektir bilemiyorum. Ben sadece benim gözüme görüneni söylemek istedim (dedi 1.5 derece hipermetrop çocuk). Ama tekrar belirtmek isterim ki mekanikler çok güzel görünüyor, fazlasıyla. 
Sevgilerle.

Yorumun için teşekkürler. :)

Açıkçası grafik işi çok zor bir denge. Elimden geldiğince yüksek FPS verecek güzel mekanlar ayarlamaya çalıştım. Ama oyun biraz şekil aldıktan sonra çok basit bir PP effect bile FPS yi dibe çekebiliyor.

Amacım oyunda büyük savaşlar yaptırmak, 30 tane gemi bir karede savaştığı zaman yüksek grafiklerle çok ciddi sorunlar çıkarabiliyor. O yüzden bende ikilemde kaldım. Ya çok daha iyi modeller ve efektlerde 3 vs 3 savaşlar yapmak ya da biraz daha kısılmış grafik ayarları ile 15 vs 15 savaşlar yapmak gibi. Bende 2. sini seçtim. Ama belki ufak dokunuşlarla bir şeyler değiştirilebilir.
Gözüne çarpan bir şey varsa söyle lütfen. Yani "şu karedeki şu görsellik hoşuma gitmedi" gibi. Bir kere daha kontrol edeyim.

Anlayışlılığınız içim teşekkürler. Verdiğiniz cevap çok mantıklı, anladığım kadarıyla birçok gezegen bulunan bir oyunda yüksek grafiklerle bir No Man's Sky faciası yaşayacağıma daha mütevazi grafiklerle 60 fps dengesini tutturayım demişsiniz. Şimdi düşününce de ne de iyi etmişsiniz. Ben de grafikten çok fps değerine önem veren birisi olarak size hak verdim, doğru olanı yapmışsınız. Tekrardan başarılar dilerim.
Hangi platformlara çıkacak oyun, PS veya Xbox kanadıyla ilgili planlarınız var mı? Yoksa PC'ye alacağım destek amaçlı ama yine de bence diğer platformları da düşünmelisiniz.
Yine başarılar dilerim, iyi günler :)

Şimdilik sadece PC de çıkacak, oyun çıktıktan sonraki tepkilere göre belki konsollara başvuru yaparım.

qukla' Alıntı:
KralArsla10' Alıntı:

Rica ederim gayet güzel anlatmışsın : )

Ama sistem düşündüğün gibi değil. Yani oyuncuyu uzaya bırakıp " özgürsünüz " demiyorum : ) Oyunda bir ana görev var, yani sürekli ilerlemeli oyun yapısı var. Ancak oyuncu bu görevleri takip ederken özgürce kararlar verebiliyor ve eğer ana görevi takip etmekten sıkılırsa ya da farklı şeyler tecrübe etmek isterse bunu da özgürce yapabiliyor. Elder Scrool yapısı gibi düşünebilirsin. Sürekli aynı şeyi tekrar tekrar yapmıyor yani.

Oyunu çoklu oyuncu destekli yapmak isterdim ama tek kişi öyle bir topa girmeye cesaret edemedim.
Beni aydınlattığınız için teşekkür ederim. Bence de online bayağı sıkıntı çıkarırdı size hatasıydı, takılmasıydı, güncellemesiydi, derken bir ton iş, oyun çıktığı gün çökme durumuyla bile karşı karşıya kalabilirdi :), zaten göze gayet güzel gözüküyor online olmaya pek ihtiyacı yok gibi ama belki ilerde imkanınız oldukça farklı şeyler de eklenebilir mesela belirli bir seviyede farklı bir mekanik yada yönetme (emir verme) yetkisi veya düşmanın yerini tespit ettikten sonra ufak bir haritada plan yapma. Bunlar gibi pek çok farklı şey eklenebilir illa pro olmasına gerek yok. Tabi burada en önemli etken oyuncunun ilgisini çekebilmekte, ondan sonra sizi biraz uğraştırır ama en azından oyuncuları kendinize çekebilirsiniz misal : abi diğer online olan oyunlara girip oynuyorum problemlerden dolayı küfür edecek yetkili yok :D bu oyun online değil ama en azından sıkıntı yaşamıyorum. Gibi böyle sempatik yaklaşımlar bile bazen sizi mutlu edebilir :). Çıktığı gün oynamak dileğiyle de inşallah. Tekrardan tebrik ederim.