leonscottkfm

Unreal MVP
31 May 2015
1,539
5
219
63
28
(34) İstanbul Avrupa
store.steampowered.com
Arkadaşlar projemde text render ile karşıda soru belirleniyor ve cevapları var doğru cevabı ateş ederek vurup biliyorsunuz.

Ben şöyle yaptım şimdi bir soru actorbp oluşturdum.Bir dogrucevapbp birde yanlıscevapbp.

Soruyu ekrana koyup doğru ve yanlış cevabı koyup ayarlıyorum fakat bu soru bittikten sonra 2. Bir soru çıksın istiyorum bu sistemi hangi mantıkla nasıl kurarım ?
Soruyu bilicem soru doğru yada yanlış olunca silinecek 2. soru gelcek. Fakat hazırladıgım bp yi tekrar atarsam bu sefer oda onunla birlikte çıkıyor ve aynı kodları çalıştırdığı için olmuyor ne yapmam lazım...

Bir sürü yöntemi var, 

Get all actors of class yapıp tüm doğru yanlış cevap aktörlerini silip tekrar oluşturabilirsiniz. 

Benim tavsiyem ise tek bir aktör ve içinde 3 farklı collision kullanmanız, bu şekilde aktör silip yaratmadan işlemler yapabilirsiniz.

ClimbDown' Alıntı:
Bir sürü yöntemi var, 

Get all actors of class yapıp tüm doğru yanlış cevap aktörlerini silip tekrar oluşturabilirsiniz. 

Benim tavsiyem ise tek bir aktör ve içinde 3 farklı collision kullanmanız, bu şekilde aktör silip yaratmadan işlemler yapabilirsiniz.

Çok mantıklı. Yani demek istiyorsunuz ki 1 actor oluştur soru , cevap a,cevap b ,cevap c yap daha sonra bunları levelblueprint içerisinde olaylara göre textrender isimlerini değiştirebilirsin ?

ClimbDown' Alıntı:
Evet hocam tam olarak o şekilde.
Teşekkürler oldu fakat şöyle bir problem var şimdi ben a b c diye ayırdım ya.
Level blueprintten kontrol edicem hani hepsini işte soruyu doğru bilirse sorunun texti değişicek falan hani.
Test etmek için denedim mesela a yı vurunca string çıksın dedim fakat bunu nasıl yapıcam bakar mısın?

OnActorBeginOverlap yapıp projectileyi cast edip sorusistemindeki "ashere" yi hedef göstermem lazım....

leonscottkfm' Alıntı:
ClimbDown' Alıntı:
Evet hocam tam olarak o şekilde.
Level blueprintten kontrol edicem hani hepsini işte soruyu doğru bilirse sorunun texti değişicek falan hani.
Test etmek için denedim mesela a yı vurunca string çıksın dedim fakat bunu nasıl yapıcam bakar mısın?

OnActorBeginOverlap yapıp projectileyi cast edip sorusistemindeki "ashere" yi hedef göstermem lazım....

Hocam bu şekilde küçük bir ekran görüntüsü atarak bir çözüm önerisi beklemeyin,hiçbirşey anlaşılmıyor maalesef

ClimbDown' Alıntı:
leonscottkfm' Alıntı:

Hocam bu şekilde küçük bir ekran görüntüsü atarak bir çözüm önerisi beklemeyin,hiçbirşey anlaşılmıyor maalesef

Demek istediğim şey actor oluşturuyoruz ya hani o actore textrender ekliyorum hani işte levelbluprintte o actoru cast edip textrenderine nasıl ulaşıcam.

onactorbeginoverlop >projectile>actorbp(textrender)
bunu yapmaya çalışıyorum.
yani projectile actorun textrenderi üzerine gelirse bir şey olacak.

leonscottkfm' Alıntı:
ClimbDown' Alıntı:

Demek istediğim şey actor oluşturuyoruz ya hani o actore textrender ekliyorum hani işte levelbluprintte o actoru cast edip textrenderine nasıl ulaşıcam.

Bunu level bp de değil actor bp de yapmanız lazım ,

On actor begin overlap, cast to projectile , işlem 

Şeklinde.

ClimbDown' Alıntı:
leonscottkfm' Alıntı:

Şeklinde.

Fakat iyi hoşta şöyle bir sorun var...

Şimdi mesela ateş ettim doğru cevabı vurdum ya diyelim köprü animasyonu devreye girecek fakat bir sonraki soruda yine o doğru cevabı vurursam bu sefer duvar animasyonunun devreye girmesini istiyorum bu nasıl bir sistemde yapılabilirki? Aynı actor ile farklı olaylar gerçekleşmesi lazım bu şekilde yaparsak olur mu?

1.Mesela karşıda soru var doğru cevap "A" 2. soruda ben bu anın "B" nin yerinde olmasını istiyorum mesela bunu nasıl yaparım?
2.Bu doğru cevap vurulunca köprü harekete geçiyor fakat 2. soruda yine aynı şekilde vurulursa bu sefer bir başka platformun harekete geçmesini istiyorum.

Değişkenmi kullanmalıyım mesela 1. soruya 1 değerini verip 1. soru bilinirse değişkeni 2 yapıp 2. soruda 2 ise böyle böyle olsun gibisinden mi yapmalıyım?

leonscottkfm' Alıntı:
ClimbDown' Alıntı:

Şeklinde.

Şimdi mesela ateş ettim doğru cevabı vurdum ya diyelim köprü animasyonu devreye girecek fakat bir sonraki soruda yine o doğru cevabı vurursam bu sefer duvar animasyonunun devreye girmesini istiyorum bu nasıl bir sistemde yapılabilirki? Aynı actor ile farklı olaylar gerçekleşmesi lazım bu şekilde yaparsak olur mu?

1.Mesela karşıda soru var doğru cevap "A" 2. soruda ben bu anın "B" nin yerinde olmasını istiyorum mesela bunu nasıl yaparım?
2.Bu doğru cevap vurulunca köprü harekete geçiyor fakat 2. soruda yine aynı şekilde vurulursa bu sefer bir başka platformun harekete geçmesini istiyorum.

Değişkenmi kullanmalıyım mesela 1. soruya 1 değerini verip 1. soru bilinirse değişkeni 2 yapıp 2. soruda 2 ise böyle böyle olsun gibisinden mi yapmalıyım?
Evet hocam söylediğiniz şekilde yapabilirsiniz,

Eğer bu tür olaylar çok olacaksa level blueprint kullanmak mantıklı olabilir  :D

ClimbDown' Alıntı:
leonscottkfm' Alıntı:

Evet hocam söylediğiniz şekilde yapabilirsiniz,

Eğer bu tür olaylar çok olacaksa level blueprint kullanmak mantıklı olabilir  :D

Dediğim gibi işte bi 10 soru olcak mesela o yüzden başta level yapalım dedim ama sen dedin actorden yapcan levelden ulaşamıyorum ki o değerlere ? :D Nasıl ulaşıcam actorun textrenderine :D

Objelere bağlantısı olacağını nerden bileyim hocam  :D

Tüm sistemi level bp üzerinden yap hocam,yine değişkenler kullan. 

Haritadaki her cismi world outliner dan level bp içine atabiliyorsun,o şekilde kırılma vb.şeyleri yaparsın. 

Eğer çözemez isen yarın örneklerle gösteririm,pc render ile boğuşuyor şuan  :D

Edit:sadece actore ulaşmak istiyorsan yine level bp ye sürükle bırak yaparak ordan text render i bulabilirsin

ClimbDown' Alıntı:
Objelere bağlantısı olacağını nerden bileyim hocam  :D

Tüm sistemi level bp üzerinden yap hocam,yine değişkenler kullan. 

Haritadaki her cismi world outliner dan level bp içine atabiliyorsun,o şekilde kırılma vb.şeyleri yaparsın. 

Eğer çözemez isen yarın örneklerle gösteririm,pc render ile boğuşuyor şuan  :D

Edit:sadece actore ulaşmak istiyorsan yine level bp ye sürükle bırak yaparak ordan text render i bulabilirsin

:D Tam olarak levelbp içerisinde bir actorun alt katmanına nasıl ulaşılır mesela "sorusistemi" actorunun textrender elementine?

dPgZLZ.png

5g6mNM.png