hsniscan

Yeni üye
16 Şub 2017
3
0
0
(1) Adana
Bu parçalanabilir objeleri tasarlarken bunu modelleme anından itibaren mi yapmamız gerekiyor. Demek istediğim mesela bir masa modelliyoruz. Bunu Tek parça yerine parçalanmasını isticeğimiz sekilde mi modelleyeceğiz. 

Ben suanda 3ds max ile modelleme öğrenmeye çalışıyorum. İstediğim bu tür modellerin mantığını oturtabilmek.

hsniscan' Alıntı:
Bu parçalanabilir objeleri tasarlarken bunu modelleme anından itibaren mi yapmamız gerekiyor. Demek istediğim mesela bir masa modelliyoruz. Bunu Tek parça yerine parçalanmasını isticeğimiz sekilde mi modelleyeceğiz. 

Ben suanda 3ds max ile modelleme öğrenmeye çalışıyorum. İstediğim bu tür modellerin mantığını oturtabilmek.
Blender için: 
https://youtu.be/wJFE2pb0Ri4

https://youtu.be/O-kYHIrCiCg

3DS Max ile MassFX kullanarak yapabılırsın:
Bu içeriği görmek için üçüncü parti çerezlerine izin vermeniz gerekli.
Daha fazla detay için çerezler sayfasını ziyaret edin.

Unreal Engıne içerisinde Destructible Mesh kullanabilirsin fakat çok kaliteli değil.

hsniscan' Alıntı:

Tabi ki hayır. UE4 içerisinde bunu bir kaç tık ile halletmek mümkün. Parçalanma için gereken güç, yer çekimi etkisi, world/mesh support, lokal parçalanma, parça sayısı, parçaların büyüklüğü, hasar derinliği, kırılma sonrası oluşan parçaların davranışı gibi bir çok özellik mevcut olarak bulunuyor.

Oluşturmak ise oldukça basit. Bir objeye Content içerisinde sağ tıklayarak "Create Destructible Mesh" demen yeterli. Bu anahtar kelimeyle aratırsan onlarca tutoriale ulaşabilirsin.

Örnek:
Bu içeriği görmek için üçüncü parti çerezlerine izin vermeniz gerekli.
Daha fazla detay için çerezler sayfasını ziyaret edin.

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Gönderdiğiniz videolerın hepsini izledim. Benim için oldukça bilgilendirici videolardı. Yardımlarınız sayesinde aklımda mantığı birazda olsa şekillenmeye başladı. Tekrar çok teşekkür ediyorum. İyi forumlar.

Son olarak önerebileceğiniz 3ds max Türkçe kanal var mı? Youtube ta aratınca üstte çıkanları izledim ama ya kendileri de yeterli kabiliyete sahip değiller yada anlatma konusunda yetenekleri yok. Türkçe yoksa anlaşılır anlatabilen yabancı kanallarda olabilir.