swartexe

Yeni üye
3 Eyl 2016
3
0
0
(67) Zonguldak
Merhabalar , 
Projelerimde mekan tasarımı için sketchup kullanmayı tercih ediyorum fakat şöyle bir sıkıntı çıkıyor.Ben zeminde farklı material veya bazı duvarlarda farklı material kullanmak istiyorum fakat modeli importlayıp material eklediğimde heryeri tek bir material yapıyor ? Bunu engellemek için ne yapmam gerekiyor ?

yükle resim

biraz önce bir oldhouse model indirdim fbxi import ettiğimde içerisinde evin her parçası ayrı bir şekilde skethal mesh olarak çıktı. Acaba sketcupta bu mümkün mü ?_

sketchup  programını tam olarak bilmiyorum ancak 3d maxde polygon alanlarını seçip İD ekliyorduk. Daha sonrada materyal editöründe multi sekmesiyle verilen İD lere materyal ekliyorduk sketchup programında bu anlattığım olay multi-texture adı altında var galiba youtube da video ile anlatım yapılmış. 
Bu içeriği görmek için üçüncü parti çerezlerine izin vermeniz gerekli.
Daha fazla detay için çerezler sayfasını ziyaret edin.

Düzeltme:
Sketchup programını tam olarak bilmiyorum, ancak; 3DS Max'de polygon alanlarını seçip ID ekliyorduk. Daha sonra da materyal editöründe, multi sekmesiyle verilen IDlere materyal ekliyorduk. Sketchup programında bu anlattığım olay multi-texture adı altında var galiba youtube da video ile anlatım yapılmış.

Bu içeriği görmek için üçüncü parti çerezlerine izin vermeniz gerekli.
Daha fazla detay için çerezler sayfasını ziyaret edin.