leonscottkfm

Unreal MVP
31 May 2015
1,539
5
219
63
28
(34) İstanbul Avrupa
store.steampowered.com
Karakteri vurup öldürüyorum fiziğe dönüşüyor. Fakat Clientte farklı yere düşüyor serverde farklı yani fiziği replicated olmuyor. Meshi seçip replicated yapıyorum yine bir şey olduğu yok biri farklı yerde gözüküyor diğeri farklı nasıl çözerim bu sorunu yav yıl 2023 sunucular kaldıramıyor mu böyle saçma sapan antin kuntin şeyleri ? 30kb yollasa ne yazar 50 yolllasa ne yazar. Millette 1 gigabit net var artık. İşlemci desen o zaten allah katında işlem yapıyor. Oyunu oynayacak kişi sayısı 4 falan yani eşek yüküyle replication yapsam bile bir şey olamaz. Her bulduğum şeyi replicated edecem sıktı artık bu olay. Basacam replicated gördüğüm yere biri ne görüyorsa hepsi onu görsün.
Bu olay fazla abartılı bence. 1ms gecikme için 200 tane işlem uygulamak bağımsız oyun yapımcısı olarak saçma sapan geliyor bana. Bas replicatede gitsin bitsin. Yok mu şu iskeletin fiziğini komple replicated edecek bir olay ? Tek tek konum mu hesaplatacağım . Motor kafayı yedirtecek bana. Yav İnternette bir hizmet var o hizmete oyununu veriyorsun her şey replicated şekle dönüyor. Online oyun yapacaklar için özellikle mmorpg falan hizmeti alıyorsun sunucusuna at her şey replicated. Bir sorun çıktığı falanda yok oto replicated ediyor her şeyi. Bunlar abartıyor bence 1995 yılında yaşamıyoruz ki. Lumeni koy Virtual shadowu koy allahı koy aman replicated etme o çok sıkıntı edersen çarpılırsın hahahaha pc yanabilir.

Epic games tüm internet altyapısına hükemedebilecek kadar büyük bir şirket değil. Mevcut fiziksel internet altyapısını kullanmak zorunda. Bütün bu kısıtlamalar tüm internet için geçerli olan problemler. Dediğin gibi sistemler varsa eğer (ki ben dasha önce hiç duymadım), direk olarak unreal i bırakmak ve o sistemleri kullanmak lazım. Eğer öyle şeyler icat edildiyse zaten kısa zamanda tüm oyun endüstrisi unity ve unreal ı bırakacaktır ve o anlattığın otomatik sistemlere geçecektir. Grafik mesele değil o kadarda.
Aslında her şeyi kendinde test edebilirsin. İskelet sistemin için bir struct oluştur ve bütün joint leri koy içine. Sonra o struct ı replicate et. Çok kısa sürede tüm sistemi kendin kurabilir ve neden mantıklı olamayacağını kendin gözünle görmüş olursun.
Çözüme gelecek olursak, çoğu projede bu olay cesetlerin buharlaşması vb. yöntemlerle hallediliyor. Yani düştüğü yerden kaybolduğu için herhangi bir problem oluşmuyor. Çok büyük firmalar bile genellikle problemi böyle çözüyorlar. Hiç physics kullanmayanlar da var.
 Diğer bir yöntem:
Physically based animation kullanmak https://docs.unrealengine.com/4.27/...letalMeshAnimation/PhysicallyDrivenAnimation/
ya da physical animation component kullanmak:https://sologamedevblog.com/tutorials/unreal-engine-5-physical-animation/
Başka bir yöntem: PoseSnapshot replicate edip animation blend kullanmak : https://docs.unrealengine.com/5.1/en-US/animation-pose-snapshot-in-unreal-engine/
Yine daha başka bir yöntem: full body IK sistemi kullanmak: Pelvis, bilekler ve kafayı son pozisyonu ile replicate ettikten sonra full body IK ile vucudun genel pozisyonunu eşitlemek.

Dostum bahsettiğim yöntem Garrys Mod denilen saçma sapan modda bile var. Ragdollardan ve fizikten oluşuyor oyun ve sunuculara 500 kişi giriyor. Bunlara neden bir şey olmuyor ? Source motoru kaç yılında yapılmış ? Full fizikten oluşan oyunlar var onlar nasıl replicate ediliyor peki ? Yapacağımız alt tarafı bir ragdoll yani büyük bir şey değil çoğu oyunda var bu ragdollar. Kimsenin physics based anim kullandığı falan yok Battlefield oyununda physical based animmi var her şey paramparça oluyor oyunda. Bir şey olacağı falan yok fazla abartıyoruz sadece olay bu. Fiziğe dönüşecek karakter alt tarafı kaç yılında yapıldı bu sistemler. Cs go da da ragdoll var her gün girip oynuyor millet. Ben ragdolu replicate edemiyorum özgürlük sunması lazım isteyen kullansın istemeyen kullanmasın. Bahsettiğim olay bir servis, oyun yapmaya yaramıyor oyununu orada barındırırsan her şey replicated oluyor. Altyapı hizmeti sunuyor sana. Olayın Epic Gamesle ilgisi yok ki ben oyunumu steamde yayınlıyorum. Veya çoğu üst firma kendi suncularını kullanıyor Gta 5 te ragdoll yok mu ? Araba fiziği var ragdoll var her şey var oyunda nasıl veriyor bu hizmeti peki ? Anlık olarak gerçekleşiyor her şey şak diye. Epic gameste var bir mallık. İŞine gelinde üst düzey sistemler üretiyor Lumen Virtual Shadows Metahumans vs  show yapıyor . İşine gelmeyince ragdollu kısıtlıyor replicated ettirmiyor. Gerçi bunlardan bir şey olacağı yok zaten. Bu gelen özelliklerin hiçbirini kullanamıyoruz bile. Bir saç simülasyonu aç 40 fps birden aşağı insin ::D  İşi gücü show bunların başka bir şey değil.

Valla Enis Kirazoğlu bir videosunda bahsediyordu. Yatırım alan bir mmorpg oyunu varmış insanlara kendi bayraklarını falan tasarlıyorlarmış yatırım yapanlara özel şeyler geliştiriyorlarmış. Dava açılmış bu oyuna , oyun gerçeği yansıtmıyormuş ama yine de bir şeyler eklemişler sonradan. Bu oyunda ise tüm Replicate olayları bir servis üzerinden yönlendiriliyormuş. Öyle anlatmıştı. Network altyapısı olarak servis satın almışlar replicate ile uğraşmamışlar.

Bu servis olayı nasıl oluyor akla mantığa pek uymuyor. Bazı şirketler var arada mail geliyor bana, oyunu veriyorsun multiplayer'e dönüştürüyorlar (fakat otomatik değil manuel tabii).

Güven meselesi önemli. Sonuçta görmediğin birine projeni veriyorsun, sözleşmeyi kim takar. Onu geçtim adam benim projemi alıp incelese küfür eder öyle çorba .d