theysfkaan

Yeni üye
13 Ocak 2018
91
17
0
24
(55) Samsun
Merhabalar!
Sormak istediğim soru şu;
g62WP3.jpg
[/url][/img]
Bu sistemle gerçekten büyük çaplı oyunlar geliştirebilir miyim? (RAM'i 32 GB'a yükselteceğim) Şuanda kendimi "getabeş yabcam" diyen çocuklar gibi hissediyorum ama cidden büyük bir open-world'e sahip yüksek görsellikte bir oyunu bu sistemle geliştirmek mümkün mü?
Şimdiden teşekkürler.

gigalian' Alıntı:
hayır mümkün değil. 1 tane bilgisayarla geliştiremezsin. Büyük ölçekli işler için kullanıcak yerlere göre farklı farklı bilgisayarlar almak gerekir.

Belirtmeyi unutmuşum, çok özür dilerim. Ben işin sadece Blueprint ve Level desing kısmından sorumlu olurum muhtemelen. Modelleme vs başka kişilerde ve başka bilgisayarlarda. Hatta şöyle söylemek doğru olur, bu sistem Unreal engine 4'ü full potansiyalinde kullanabilir mi? Siz ne tür bir sistem önerirsiniz bunun için?

Mümkünse laptop yerine normal kasalı bir bilgisayar almanı tavsiye ederim. Ayrıca yedekleme ve buildbot için bilgisayar alsanız iyi olur. Muhtemelen onlarca terabaytlık yedeginiz olacaktır.

Bence güzel bir laptop 32 gb ram ile yeterli olur diye umuyorum. ssd yi 512 gb almayı da düşünebilirsin. Modellerin optimizasyonu iyi olduğu sürece çok sorun yaşamazsınız diye düşünüyorum.

gigalian' Alıntı:
Mümkünse laptop yerine normal kasalı bir bilgisayar almanı tavsiye ederim. Ayrıca yedekleme ve buildbot için bilgisayar alsanız iyi olur. Muhtemelen onlarca terabaytlık yedeginiz olacaktır.

Bence güzel bir laptop 32 gb ram ile yeterli olur diye umuyorum. ssd yi 512 gb almayı da düşünebilirsin. Modellerin optimizasyonu iyi olduğu sürece çok sorun yaşamazsınız diye düşünüyorum.

Haklısınız aslında masaüstü bir bilgisayar almak çok daha uygun olurdu. Ama bilgisayarı aynı zamanda üniversite için de kullanacağım. Bilirsiniz üniversitede bilgisayarı oraya buraya götürmek gerekebiliyor. Sanırım söylediğiniz gibi ssd'yi 512 GB'a yükseltip bu modeli alacağım. 
Yanıtınız için çok teşekkürler!

Ozzy' Alıntı:
Yaz aylarına girdik yine başladık bu tür konulara. Lütfen forum kurallarını okuyun! "Sistem gereksinimleri ile ilgili sorular bu başlık altından sorulmalıdır." Konunuz bir gün içerisinde kaldırılacaktır. Ek olarak Unreal Engine 4 sistem gereksinimleri için bu dökümanlardan faydalanabilirsiniz. 

https://docs.unrealengine.com/en-us/GettingStarted/RecommendedSpecifications
https://wiki.unrealengine.com/Recommended_Hardware

Özür dilerim, daha çok dikkat edeceğim bundan sonra. Foruma (uzun denilebilecek) bir süredir üyeyim, gerçekten amacım şu oyun yapmayı oynamak sanan çocuklar gibi "getabeş, asasins kırid, pabci yabcam" demek değildi. Sadece bilirsiniz 40 yılda bir bilgisayar alabiliyorum öğrenci olduğum için ve yapmayı sevdiğim bi şeyi tam potansiyel ile yapabileceğim bir bilgisayar seçmek için yardım almak istedim.
Tekrar ve tekrar özür dilerim.

Mr.jack' Alıntı:
size tavsiyem laptop almayın oyun geliştirmek için masaüstü kurabilirsiniz daha sağlıklı olur.

Haklısınız ama dediğim gibi laptop'ı üniversite hayatımda da kullanacağım ve bilirsiniz üniversitede bilgisayarı o yana bu yana götürmek gerekebiliyor. Ama desteğiniz ve yanıtınız için çok teşekkür ederim.

Kesinlikle kaldıracak büyük projeleri tasarlayabilirsin ısınma sorunu da yaşamayacaksın. İlerde RAM'ini de 16'ya çıkartırsın olur biter. Kesinlikle bu bilgisayarı al. Eğer bunu sevdiysen ve beğendiysen.

Pastacı' Alıntı:
Kesinlikle kaldıracak büyük projeleri tasarlayabilirsin ısınma sorunu da yaşamayacaksın. İlerde RAM'ini de 16'ya çıkartırsın olur biter. Kesinlikle bu bilgisayarı al. Eğer bunu sevdiysen ve beğendiysen.

Çok teşekkürler, sanırım bunu alacağım. Rami 32 olarak da alabilirim belki, belli olmaz. Tekrardan herkese de desteği ve yanıtları için teşekkürler!