qukla

Unreal MVP
16 Tem 2015
381
90
0
(35) İzmir
Merhabalar ve herkese iyi bayramlar : )

Boolean ler içinde bir sıra şartı koyabilir miyim ? Mesela ;
Oyuncunun önünde 5 kutu var :
Önce 1. kutu'yu tıkla.
Sonra 4.
Sonra 3.
Sonra tekrar 3.
Sonra tekrar 1.
vs.
Olunca şunu bunu yap.. Şeklinde bir sistem nasıl kurulur.
Benzeri bir sistemi GATE ile kurdum ama hem çook karışık oldu hemde pek düzgün çalışmıyor. Aklınıza gelen daha pratik bir yol varsa çok sevinirim.

BONUS SORU : Böyle bir kombinasyon puzzle ' ı nasıl random olarak ayarlayabilrim? Yani her yanlış yapıldığında yukarıdaki sıralama değişsin istesek nasıl yaparız ?

Şimdiden Teşekkürler.

Namazdan beri ayakta olduğumdan pek birçey yazamayacağım :)

Puzzle algoritmasını yazabilirim yarın akşam sanıram.

Aklımda birşeyler oluştu.

Puzzle widget üzerinden mi olacak?

Leralonde' Alıntı:
İlk olarak 1. kutu true diğerleri false olur.
1. ye tıklandığında 4 true diğerleri false olur bu mantıkla oluyor mu ?

Gate ile zaten onu yanmıştım. Ama çok karışık oldu ve nedense düzgün çalışmadı. 2 kere aynı kutuyu tıklayınca kafası karıştı : )

Keypad sistemini kullanarak rahat yaparsın. Her kutuya bir değer verirsin(1. kutu 1, 2. kutu 2, vs.), eğer girilen "şifre" belirlenen şifre ile aynı değil ise belirlenen şifreyi random integer ile tekrar Set yaparsın.

Süper ya çok teşekkürler : )
Şifre sistemini hallettim ama şimdi şöyle ufak bir sorunum var . Reset bölümünde  (4 ten fazla rakam girince resetle bölümünde), 4 yanlış değeri seçtikten sonra, 5. yanlışı seçince reset işlemini yapıyor. Yani 4 kutu tıklayınca ve tıklanan kutular yanlışken reseti yapmıyor.  Çünkü ateşleme 4 tane veya fazla rakam girince > tekrar girmeyi deneyince resetle ... şeklinde. Onu nasıl düzeltebilirim. : Event tick ve custom event ile denedim olmadı.

gAd2r3.jpg

Ayrıca en sonda ki FALSE bölümünü sürekli kontrol ediyor. Onu sadece 4 rakam girince kontrol et şeklinde bir düzenleme nasıl yapılabilir sizce?

Teşekkürler ^^

qukla' Alıntı:
Süper ya çok teşekkürler : )
Şifre sistemini hallettim ama şimdi şöyle ufak bir sorunum var . Reset bölümünde  (4 ten fazla rakam girince resetle bölümünde), 4 yanlış değeri seçtikten sonra, 5. yanlışı seçince reset işlemini yapıyor. Yani 4 kutu tıklayınca ve tıklanan kutular yanlışken reseti yapmıyor.  Çünkü ateşleme 4 tane veya fazla rakam girince > tekrar girmeyi deneyince resetle ... şeklinde. Onu nasıl düzeltebilirim. : Event tick ve custom event ile denedim olmadı.

gAd2r3.jpg

Ayrıca en sonda ki FALSE bölümünü sürekli kontrol ediyor. Onu sadece 4 rakam girince kontrol et şeklinde bir düzenleme nasıl yapılabilir sizce?

Teşekkürler ^^

Gerek kalmadı hallettim : )

Çok teşekkürler tekrar arkadaşlar ^^

Kutu değerlerini bir dizide saklayabilirsiniz. Herhangi bir kutuya tıklandığında, diziye kutunun değerini eklersiniz, ve dizideki elemanları sırayla kontrol edersiniz. Tam doğru kombinasyon girilmişse işlem tamam demektir, girilmemiş ama sıralama bozulmuşsa bu adımları tekrar edersiniz. Yanlışsa dizinin elemanlarını boşaltırsınız.

Sözde Kod:
Kod:
Eğer herhangi bir kutuya tıklandıysa
  Kutunun değerini diziye ekle ve diziyi kontrol et.
    Dizi elemanları eksik ama doğru devam ediyorsa hiç bir şey yapma.
    Dizi elemanları eksiksiz doğruysa işlem tamam (şifre çözüldü)
    Dizi elemanları yanlışsa (ki sadece son eleman yanlış olabilir) diziyi temizle.