mucahittan

Yeni üye
18 Ara 2018
27
1
0
(77) Yalova
Herkese merhabalar. C++ için kodlama yapmak istedim fakat motora aşina olmadığım için blueprinti çok saçma bulduğumu söylesemde ona mecbur kaldım ::) Çok acemiyim daha 2 gün falan oldu yalan olmasın bişiler yapmaya başlayalı lütfen bu nasıl sorular demeyin ::) Ben bir pointlight koydum sahneme. Blueprintine bir kaç kod ekleyip ışığı açma kapama yaptım. Fakat bunu sahnenin her tarafında yapıyor ::) Bir box trigger eklediğimdede kullanmış olduğum point light blueprintine erişemiyorum daha doğrusu nasıl erişceğimi bilmiyorum. Yardımcı olabilir misiniz ? Bir sorumda şu. Ben 3ds max ve vray kullanıcısıyım. Orta seviyenin üstü sayılabilirim. Vray render motorunun materialini scanlineye çevirip UE4’e aktarsam nasıl sonuç aldıysam ue4 tede alırmıyım ? Birbirleriyle optimize çalışoyorlar mı ? Şimdiden teşekkür ederim. İyi akşamlar dilerim

EDIT (resimsitesi):

Daha düzgün bir şekilde kodlanabilir mi, değiştirmem gereken biryer var mı ?
Ll18nb.png

Her yiğidin yoğurt yemesi farklıdır ;)  Sadece ışık açılıp kapanacaksa Branch ve boolean yerine FlipFlop kullanabilirsiniz. Ek olarak Vray offline bir render motoru, Unreal Engine 4 realtime bir motor. Vray ile kullandığınız her textureleri ve UVleri kullanmanız pek mümkün değil. Çünkü Unreal Engine 4 iyi bir ışıklandırmada Lightmapler çok önemli ve 2. UV kanalına bir Lightmap oluşturmak gerekiyor. Bump, normal kullanımları çok daha farklı.

mucahittan' Alıntı:
Ozzy' Alıntı:
Lütfen görselleri Türkiye'den erişim sağlanan bir resim sağlayıcısına yükler misiniz?

Böyle bir kural olduğunu bilmiyordum. Benim hatam okumam gerekiyordu özür dilerim.

Kural değil de herkese kolaylık olması açısından. Bilgisayarda VPN tarzı eklentilerle kimilerimiz görebilseler de telefondan girenler için sıkıntı.

Edit: Bu arada Max içinde materyal hazırlamakla vakit kaybetmeyin bence. Max içinde standart materyalde texture'larınızı yerleştirip ardından UE içine import sonrası o texture'lar ile otomatik olarak materyal oluşturtabiliyorsunuz fakat çok basit bir materyal olacak o sonuçta. İlla kendiniz de birşeyler eklemek zorunda kalacaksınız.

Merhaba, 

Başka bir motordaki materyalleri Unreal motoruna tam olarak aktarmak için bir plugin falan olabilir.

Sorunuzu tam olarak anlayamadım fakat basit olarak aktör referanslarını Level Blueprint üzerinden çağırabilrisiniz. Veya bir aktör içerisinde istediğiniz tipte değişken oluşturup set edebilrisiniz. 
Öncelikle seçeceğiniz aktöre sol tıklayın ve daha sonra üst menüden Blueprint -> Level Blueprint açın. Event graph'a sağ tıklarsanız zaten referansı alabilirsiniz.

Programlama konusuna gelirsek level blueprint dışarında, nesnenin bir referansı olduğunu bilmeniz gerekiyor. Yani programlama anlamıyla, yarattığınız obje geçerli/geçersiz olabilir. Buna erişmek için referanslar açık mavi renginde belirtiliyor. 

İlla bölüme Volume eklemene gerek yok. Aktöre collision box component ekleyebilrisiniz level üzerine trigger box eklemek yerine. OnComponentBeginOverlap olduğu zaman aynı işlev görüyor.

Onun dışında sınıflar hakkında GameWorld, PlayerState, PlayerController, Pawn vs anlamadıysan sorabilrisin.

Khubur' Alıntı:
Merhaba, 

Başka bir motordaki materyalleri Unreal motoruna tam olarak aktarmak için bir plugin falan olabilir.

Sorunuzu tam olarak anlayamadım fakat basit olarak aktör referanslarını Level Blueprint üzerinden çağırabilrisiniz. Veya bir aktör içerisinde istediğiniz tipte değişken oluşturup set edebilrisiniz. 
Öncelikle seçeceğiniz aktöre sol tıklayın ve daha sonra üst menüden Blueprint -> Level Blueprint açın. Event graph'a sağ tıklarsanız zaten referansı alabilirsiniz.

Programlama konusuna gelirsek level blueprint dışarında, nesnenin bir referansı olduğunu bilmeniz gerekiyor. Yani programlama anlamıyla, yarattığınız obje geçerli/geçersiz olabilir. Buna erişmek için referanslar açık mavi renginde belirtiliyor. 

İlla bölüme Volume eklemene gerek yok. Aktöre collision box component ekleyebilrisiniz level üzerine trigger box eklemek yerine. OnComponentBeginOverlap olduğu zaman aynı işlev görüyor.

Onun dışında sınıflar hakkında GameWorld, PlayerState, PlayerController, Pawn vs anlamadıysan sorabilrisin.

Açıklamanız için teşekkür ederim. Level blueprint üzerinden yapabiliyorum. Fakat kendi kafamdan şöyle düşündüm. Bu sadece günü kurtarmak diye düşündüm. Farklı bir yolla yapmak istiyorum. Şöyle aktarıyım ; 
Wq1Pqq.png

ben böyle değilde şöyle yapmak istiyorum : 

5aMvNM.jpg

Yanlış yerleri işaretlemişim PointLight_Blueprint ile TriggerBox_Blueprint arasında bağıntı kurmak istiyorum. Mesela PointLight'tan triggerboxun bilgilerini almak istiyorum yada triggerbox_blueprintinden ışığa müdahale etmek istiyorum. Diğer türlü leveldan yaptığımda oluyor fakat ben farklı yolla yapmak istiyorum tek yola bağımlı kalmak istemiyorum. Umarım derdimi anlatabilmişimdir teşekkür ediyorum.

Dediğim gibi yeni bir aktör sınıfıdan türetilmiş(miras alınmış) sınıf yaratacaksınız. İçerisine collision vox component ekleyin daha sonradan yeni bir değişken oluşturun. Bu değişkenin veri tipini PointLight_Blueprint Object Reference yapın. OnComponentBeginOverlap olduğu zaman Other Actor referansı ile cast edip çağırabilrisin.

Khubur' Alıntı:
Dediğim gibi yeni bir aktör sınıfıdan türetilmiş(miras alınmış) sınıf yaratacaksınız. İçerisine collision vox component ekleyin daha sonradan yeni bir değişken oluşturun. Bu değişkenin veri tipini PointLight_Blueprint Object Reference yapın. OnComponentBeginOverlap olduğu zaman Other Actor referansı ile cast edip çağırabilrisin.

İşte bu  :rolleyes: Çok teşekkür ederim.