LetsGoPop

Yeni üye
8 Haz 2017
88
5
0
(34) İstanbul Avrupa
Arkadaşlar benim yapmaya çalıştığım oyun  fps oyunu ve bunun için bilgili arkadaşlardan öneri almak istiyorum merak ettiklerim ise
karekteri fuse dan alıcam ve silahları kendim tasarlıcam bu konuda sıkıntı yok ancak animasyon konusunda mesela karekter  ile silah animasyonlarını ayrı bir şekil de mi yapıyım yoksa ikisin birleştirip bi yapmam daha iyi olur ?

Ozzy' Alıntı:
Silahları ayrı olarak yapmanız hem silahı değiştirmenizi hem de animasyon değişikliği olarak daha dinamik bir sistem hazırlayabilirsiniz.

cevabınız için sağolun ayrı olarak yapınca animasyon sürelerini tutturmam gerekicek dimi yani 45 framde mesela karekterin eli aşağıya iniyor aynı zamanda silahın şarjörüde aşağıya inicek anladığım kadarıyla.

Örnek olarak sarjör değişikliği yapacağı zaman yani reload animasyonu oynadığında silahınızın yapısına göre sarjör kısmı nerede ise ona göre animasyon verebilirsiniz. Kullandığınız 3D programında silahı eline yerleştirdikten sonra animasyonlarınızı ona göre verebilirsiniz sonrasında da silahı kaldırabilirsiniz ve Unreal Engine üzerinden ekleyebilirsiniz

Ozzy' Alıntı:
Örnek olarak sarjör değişikliği yapacağı zaman yani reload animasyonu oynadığında silahınızın yapısına göre sarjör kısmı nerede ise ona göre animasyon verebilirsiniz. Kullandığınız 3D programında silahı eline yerleştirdikten sonra animasyonlarınızı ona göre verebilirsiniz sonrasında da silahı kaldırabilirsiniz ve Unreal Engine üzerinden ekleyebilirsiniz

son bi sorum olucaktı karekteri iskelet olarak atıcam ama silahı mesh olarak mı yoksa iskelet olarakmı atıyım